Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Luumu-hedelmäsalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Luumu-hedelmäsalaatti

Luumu-hedelmäsalaatti sopii tarjottavaksi vaikka joulupuuron kanssa tai iltapalaksi.

Ainekset

6 annosta
    • 1ps(227 g)kivettömiä luumuja
    • 2dlvettä
    • 1/2dlsokeria
    • 1kanelitanko
    • 1appelsiinin raastettu kuori
    • 2appelsiinia
    • 1päärynä
    • 1/2sitruunan mehu

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitanko. Lisää luumut. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Pese yksi appelsiini ja raasta kuori luumujen kanssa kiehumaan. Jäähdytä luumut keitinliemessä.
  2. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä ja poista valkoinen kalvo tarkoin pois. Leikkaa appelsiinit sentin paksuisiksi viipaleiksi ja edelleen pieniksi lohkoiksi.
  3. Kuori ja kuutioi päärynä. Mausta jäähtyneet luumut sitruunanmehulla ja sekoita liemineen päärynä- ja appelsiinipalojen kanssa. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia.
  4. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta. Tarjoa jälkiruoaksi sellaisenaan tai vaniljajäätelön, kermavaahdon tai vaahdoksi vatkatun vaniljakastikkeen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille1 arvostelu