• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Luumu-hedelmäsalaatti

Luumu-hedelmäsalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta
    • 1ps(227 g)kivettömiä luumuja
    • 2dlvettä
    • 1/2dlsokeria
    • 1kanelitanko
    • 1appelsiinin raastettu kuori
    • 2appelsiinia
    • 1päärynä
    • 1/2sitruunan mehu

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitanko. Lisää luumut. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Pese yksi appelsiini ja raasta kuori luumujen kanssa kiehumaan. Jäähdytä luumut keitinliemessä.
  2. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä ja poista valkoinen kalvo tarkoin pois. Leikkaa appelsiinit sentin paksuisiksi viipaleiksi ja edelleen pieniksi lohkoiksi.
  3. Kuori ja kuutioi päärynä. Mausta jäähtyneet luumut sitruunanmehulla ja sekoita liemineen päärynä- ja appelsiinipalojen kanssa. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia.
  4. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta. Tarjoa jälkiruoaksi sellaisenaan tai vaniljajäätelön, kermavaahdon tai vaahdoksi vatkatun vaniljakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö perannos 180g100 g

  • 153 kcal641 kJ
  • Proteiinia1,8 g
  • Hiilihydraatteja28,8 g
  • Rasvaa2,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille