• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Rosmariinimarinoidut hedelmät

Jouluinen hedelmäsalaatti on maustettu rosmariinilla ja kanelilla. Rosmariinimarinoidut hedelmät voit tarjota kylmänä tai lämpimänä jälkiruokana.
Rosmariinimarinoidut hedelmät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 42,5 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta
    • 2appelsiinia
    • 2verigreippiä
    • 2päärynää
    • 200gviinirypäleitä

Marinadikastike

    • 2dlvettä
    • 1dlsokeria
    • 3tuoretta rosmariininoksaa
    • 2kanelitankoa
    • 1limetti

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori appelsiinit ja greipit terävällä veitsellä niin, että hedelmäliha on näkyvissä. Irrota lohkot yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Paloittele sitruslohkot.
  2. Leikkaa kuoritut, lohkotut päärynät viipaleiksi. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet.
  3. Lado hedelmäpalat kulhoon. Sekoita joukkoon appelsiini- ja greippikalvoista puristamalla irtoava hedelmämehu.
  4. Marinadi: Kuumenna vesi, sokeri, rosmariininoksat ja kanelitangot. Keitä marinadia muutama minuutti. Anna marinadin vähän jäähtyä, poista kanelitangot sekä rosmariinit ja sekoita joukkoon limetin raastettu kuori ja mehu.
  5. Kaada lämmin liemi hedelmäpalojen päälle ja anna maustua kylmässä ennen tarjoilua. Marinoidut hedelmät voi myös tarjota lämpimänä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 42,5 kcal178 kJ
  • Proteiinia0,37 g
  • Hiilihydraatteja9,49 g
  • Rasvaa0,21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille