Chilinhehkuinen hedelmäsalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Chilinhehkuinen hedelmäsalaatti

Chilillä maistettu hedelmäsalaatti sopii hyvin minkä tahansa aterian jälkiruoaksi, mutta jouluisten mausteidensa vuoksi se käy erityisesti jouluaterialle.

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Kaada mangokuutiot kulhoon. Halkaise chilipalko, poista kanta, siemenet ja valkoinen sisus. Suikaloi ja hienonna chili pieneksi silpuksi.
  2. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja lisää chili, kaneli ja kardemumma. Kuumenna sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. Käännä levy pois päältä ja anna hautua pari minuuttia. Kaada mausteliemi mangopalojen päälle ja sekoita.
  3. Pese rypäleet. Kuori ja viipaloi kiivit. Kuori päärynät, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Kääntele päärynät heti mangojen kanssa liemeen ja lisää sitruunanmehu tummumisen estämiseksi.
  4. Lisää rypäleet ja kiivit salaattiin ja sekoita varovasti. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille