KukkatorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kukkatorttu

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
Helpot kukkajoulutortut tehdään lehtitaikinalevyistä piparkakkumuotin avulla. Taitteluakaan ei tarvita, sillä kukkatortut paistetaan muffinssivuoassa.
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton

Ainekset

12 kpl
1 pkt (500 g)
 
tai
n. 2 dl
 
luumumarmeladia
tai

Voiteluun

 
rypsiöljyä
tai
1
 
kananmunaa
tai

Ravintosisältö

Energia
2 262 kJ / 540 kcal
Rasva
27,5 g
josta tyydyttynyttä
12,1 g
Hiilihydraatit
63,4 g
josta sokereita
25,4 g
Proteiini
9,2 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Levitä lehtitaikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan. Sulamisaika on noin 15 minuuttia. Voitele mufffinssivuoka öljyllä.

Leikkaa isolla piparimuotilla (⌀ 8 cm) yhdestä taikinalevystä kaksi torttua. Painele taikinaa keskeltä hieman ohuemmaksi. Pane taikinat muffinssivuokaan siten, että terälehdet jäävät hieman reunan yli.

Voitele torttujen reunat kananmunalla ja lusikoi luumumarmeladia tortun keskelle.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Voit tehdä ylijäävistä taikinapaloista voitaikinatikkuja- tai kierteitä. Voitele ne ennen paistamista ja ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta tai unikonsiemeniä.

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,7 (30 arviota)

  • Marilin
    1 vuosi sitten
    Kaunis kuin mikä, kukkanen, suloinen. Joulunataijaa ja - aikaa, juhlapöydän koristus.