• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kukkatorttu

Kukkatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 palaa
  • 30 - 60 min
  • 346 kcal / 100 g

Ainekset

24 palaa

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota murotaikina sulamaan.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Kauli murotaikinat noin 3 mm:n paksuisiksi levyiksi ja ota taikinasta piparkakkumuotilla kukkia. Asettele kukat taikinan päälle vierekkäin. Laita jokaisen kukan keskelle teelusikallinen marmeladia. Paista torttua 200 asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia.
  4. Leikkaa torttu jäähtyneenä kukankokoisiksi neliöiksi. Voit lisätä halutessasi paistamisen jälkeen marmeladia kukkien keskustaan. Tarjoa torttu jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Murotaikinasta jää ylimääräistä taikinaa. Leivo siitä pieniä pikkuleipiä. Pursota päälle paistamisen jälkeen pieni nokare sokerikuorrutetta ja koristele nonparelleilla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 346 kcal1 450 kJ
  • Proteiinia5,64 g
  • Hiilihydraatteja46,3 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille