Juustoinen porokeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Juustoinen porokeitto

  • Annosmäärä4–5 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Juustoinen porokeitto tehdään poronkäristyksestä, kasvissuikaleista ja sulatejuustosta.

    Ainekset

    4–5 annosta
    240 g
     
    poronkäristystä (pakaste)
    tai
    1 rkl
     
    öljyä
    tai
    2 rkl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 l
     
    vettä
    tai
    1
     
    lihaliemikuutio
    tai
    2–3 tl
     
    viherpippureita
    tai
    2 ps (à 250 g)
     
    tai
    200 g
     
    tai
     
    persiljaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    501 kJ / 121 kcal
    Rasva
    7,4 g
    josta tyydyttynyttä
    3,5 g
    Hiilihydraatit
    5,1 g
    josta sokereita
    1,9 g
    Proteiini
    7,9 g
    Suola
    1,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Ruskista jäinen käristysliha rasvassa. Ripottele pinnalle jauhot, sekoita ja lisää vesi. Keitä välillä sekoittaen, kunnes keitto kiehahtaa.

    Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja huhmaressa murskatut viherpippurit. Keitä noin 20 minuuttia. Lisää kasvissuikaleet ja keitä vielä 5–10 minuuttia.

    Sulata joukkoon sulatejuusto ja kuumenna kiehuvaksi. Koristele persiljalla. Tarjoa keiton kanssa tuoretta leipää, esimerkiksi rieskoja.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
      Hinta 4,75/kpl
      19,00/l
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Plussa-etu −20 %
      Maggi 80g Lihaliemi 8 palaa
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,16/kpl
      14,50/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,45/kpl (18,12/kg)
    • Santa Maria viherpippuri 7g
      Hinta 2,29/kpl
      327,14/kg
    • Pirkka kasvissuikaleet 250g pakaste
      Hinta 0,89/kpl
      3,56/kg
    • Pirkka maustamaton sulatejuusto 400g laktoositon
      Hinta 4,35/kpl
      10,87/kg
    • Rönkä Poron paistikäristys 750g pakaste
      Hinta 39,75/kpl
      53,00/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,25/kpl
      5,00/l
    • Keiju rypsiöljy 0,5l
      Hinta 2,35/kpl
      4,70/l
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,55/kpl
      1,78/kg
    • Plussa-etu −23 %
      Reformi Luomu Lihaliemivalmiste 88g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,50/2 kpl
      19,89/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,29/kpl (26,02/kg)
    • Spices Chef Liha-aromi vegaaninen liemijauhe 90g luomu, BPA-vapaassa biomuovi maustepurkissa.
      Hinta 4,95/kpl
      55,00/kg
    • Santa Maria Viherpippuri Kokonainen 1 g
      Hinta 2,95/kpl
      226,92/kg
    • Meira Viherpippuri kokonainen 15g
      Hinta 1,39/kpl
      92,67/kg
    • Apetit kasvissuikaleet 250g pakaste
      Hinta 1,15/kpl
      4,60/kg
    • Apetit suikalejuurekset 180g pakaste
      Hinta 1,09/kpl
      6,06/kg
    • Valio Koskenlaskija 200 g levittyvä sulatejuusto laktoositon
      Hinta 3,85/kpl
      19,25/kg
    • Cheez Dippers sulatejuusto & rapeat leipätikut 5 kpl 175g
      Hinta 3,59/kpl
      20,51/kg
    • Järvikylä persilja rkk FI
      Hinta 1,59/kpl
    • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,4 (101 arviota)

    • Oiva
      2 vuotta sitten
      Laitoin kaksi teelusikallista viherpippuria. Pippuri peitti alleen muut maut.
    • Aika nopea saa olla...
      3 vuotta sitten
      Miten voi valmistus kestää alle 30 min, kun keittoa pitää keittää 30min ja siihen lisäksi kiehumisen odottelu, ruskistaminen, sulatejuuston sulaminen jne...