Kanttarellikeitto Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kanttarellikeitto

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Kanttarellikeitto on maukas syksyinen sieniruoka. Sulatejuusto tuo kantarellikeittoon kermaista suutuntumaa.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

5 annosta
n. 1 l (250–300 g)
 
kantarelleja
tai
2
 
porkkanaa
tai
1
 
sipuli
tai
1/2
 
isoa purjoa
tai
2 rkl
 
voita
tai
1 l
 
vettä
tai
1
 
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
150 g
 
tai
1 rkl
 
timjamia hienonnettuna
tai
1/2 dl
 
persiljaa hienonnettuna
tai
 
(suolaa)
tai

Ravintosisältö

Energia
239 kJ / 57 kcal
Rasva
4,3 g
josta tyydyttynyttä
2,7 g
Hiilihydraatit
1,8 g
josta sokereita
1,6 g
Proteiini
2,4 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Puhdista ja paloittele sienet. Kuori porkkanat ja leikkaa ne tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Viipaloi kuorittu, halkaistu sipuli ja hienonna halkaistu, huuhdottu purjo.
Kiehauta sipuli, purjo ja porkkanat rasvassa kattilassa sekoitellen. Anna hautua pari minuuttia kannen alla. Lisää sienet ja jatka hauduttamista. Kaada vesi hetken kuluttua kattilaan. Lisää fondi ja mustapippuri.
Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi sulatejuusto. Hienonna joukkoon timjami ja persilja. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Porkkana pesty Suomi
    Hinta n. 0,15/kpl
    1,49/kg
  • Sipuli Suomi
    Hinta n. 0,18/kpl
    1,79/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen