• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kanttarellikeitto

Kanttarellikeitto on maukas syksyinen sieniruoka. Sulatejuusto tuo kantarellikeittoon kermaista suutuntumaa.
Kanttarellikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta
    • n. 1l(250-300 g)kantarelleja
    • 2porkkanaa
    • 1sipuli
    • 1/2isoa purjoa
    • 2rklvoita
    • 1lvettä
    • 1Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1rkltimjamia hienonnettuna
    • 1/2dlpersiljaa hienonnettuna
    • (suolaa)

Valmistus

alle 30 min
  1. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori porkkanat ja leikkaa ne tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Viipaloi kuorittu, halkaistu sipuli ja hienonna halkaistu, huuhdottu purjo.
  2. Kiehauta sipuli, purjo ja porkkanat rasvassa kattilassa sekoitellen. Anna hautua pari minuuttia kannen alla. Lisää sienet ja jatka hauduttamista. Kaada vesi hetken kuluttua kattilaan. Lisää fondi ja mustapippuri.
  3. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi sulatejuusto. Hienonna joukkoon timjami ja persilja. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 156 kcal657 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9