Kanttarellikeitto
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Kanttarellikeitto on maukas syksyinen sieniruoka. Sulatejuusto tuo kantarellikeittoon kermaista suutuntumaa.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
n. 1 l (250–300 g) | kantarelleja tai |
2 | porkkanaa tai |
1 | sipuli tai |
1/2 | isoa purjoa tai |
2 rkl | voita tai |
1 l | vettä tai |
1 | tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
150 g | tai |
1 rkl | timjamia hienonnettuna tai |
1/2 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
(suolaa) tai |
Ravintosisältö
Energia | 239 kJ / 57 kcal |
Rasva | 4,3 g |
josta tyydyttynyttä | 2,7 g |
Hiilihydraatit | 1,8 g |
josta sokereita | 1,6 g |
Proteiini | 2,4 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Puhdista ja paloittele sienet. Kuori porkkanat ja leikkaa ne tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Viipaloi kuorittu, halkaistu sipuli ja hienonna halkaistu, huuhdottu purjo.
Kiehauta sipuli, purjo ja porkkanat rasvassa kattilassa sekoitellen. Anna hautua pari minuuttia kannen alla. Lisää sienet ja jatka hauduttamista. Kaada vesi hetken kuluttua kattilaan. Lisää fondi ja mustapippuri.
Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi sulatejuusto. Hienonna joukkoon timjami ja persilja. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.