Lapinukon keitto
Poronkäristyksestä valmistettu lapinukon keitto on tuhti ruoka, joka maistuu erityisesti kylmänä talvipäivänä. Noin 3,20 €/annos*
- 6 annosta
- alle 30 min
Ainekset
6 annosta
- 10(n. 700 g)Pirkka kiinteää perunaa (vihreä pussi)
- 2(150 g)porkkanaa
- 1(150 g)palsternakka
- 1(100 g)sipuli
- 2ps(à 240 g)Pirkka poronkäristystä (pakaste) tai
- 1ps(480 g)Pirkka riistakäristystä (pakaste)
- 1rklöljyä
- 8dlvettä
- 1tlsuolaa
- 1pkt(250 g)Pirkka sulatejuustopalaa, savuporo tai
- 1pkt(250 g)Pirkka sulatejuustopalaa, viherpippuri
- 1dlpersiljaa hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja palsternakka. Hienonna kuorittu sipuli.
- Ruskista käristysliha pinnoitetussa kattilassa rasvassa. Lisää kasvikset, vesi ja suola. Anna kiehua 10-15 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
- Lisää paloiteltu sulatejuustopala ja kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Lisää lopuksi persilja keiton pinnalle. Tarjoa lapinukon keitto tuoreen leivän kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Sesongit
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tämä on aivan järkyttävän hyvää ja tuhti/ruokaisa keitto