Hyppää sisältöön
Lapinukon keittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä
Video

Lapinukon keitto

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Poronkäristyksestä valmistettu lapinukon keitto on tuhti ruoka, joka maistuu erityisesti kylmänä talvipäivänä.

    Ainekset

    6 annosta

    Ravintosisältö

    • Energia
      520 kJ / 125 kcal
    • Rasva
      6,1 g
    • josta tyydyttynyttä
      2,7 g
    • Hiilihydraatit
      7,9 g
    • josta sokereita
      1,3 g
    • Proteiini
      9 g
    • Suola
      1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min
    1. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja palsternakka. Hienonna kuorittu sipuli.
    2. Ruskista käristysliha pinnoitetussa kattilassa rasvassa. Lisää kasvikset, vesi ja suola. Anna kiehua 10–15 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
    3. Lisää paloiteltu sulatejuustopala ja kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Lisää lopuksi persilja keiton pinnalle. Tarjoa lapinukon keitto tuoreen leivän kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (283 arviota)

    • Lispe
      8 kuukautta sitten
      Teen vege riistaruokiä härkiksestä
    • UK
      1 vuosi sitten
      Vinkki. Viisi tähteä tulee, kun lisää rakuunaa lopuksi.
    • Lapin ukko
      1 vuosi sitten
      Hyvä resepti. Keitto paranee joka kerta, mitä useammin lämmittää.
    • Malla
      1 vuosi sitten
      Todella herkullinen keitto, ehkä parasta mitä on tullut koskaan tehtyä! Aikaa kyllä kului ainakin tunti, varsinkin, kun tein isomman annoksen, mutta oli vaivan arvoinen!
    • kotikokki
      2 vuotta sitten
      Kyllä valmistuksessa meni enemmän kuin 30min. Tunti lähempänä totuutta.
    • Kotikokki
      3 vuotta sitten
      Pojan kommetti:parasta keittoo mitä on syöny. Tää kertoo paljon.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Jättisoppa, kiitos kysymyksestä! Reseptiä ei ole testattu suurella määrällä. Resepti on mitoitettu kuudelle, joten voit kokeilla viisinkertaista annosta, riippuen toki ruokailijoiden ruokahalusta ja iästä. Lisää nestettä varovasti niin, että saat keittoon toivomasi paksuuden. Vettä voit tarvittaessa lisätä myöhemmin. Myös suolaa kannattaa lisätä aluksi vain osa reseptissä ilmoitetusta määrästä ja lisätä tarvittessa.
    • Jättisoppa
      3 vuotta sitten
      Hei, jos keiton tekee 30 henkilölle ja liemestä haluaa paksun. Millaisia määriä tuotteita olisi hyvä hankkia ja nesteen määräkin kiinnostaa. Suurkeittiökokkaaminen ei ole tuttua.
    • Vege
      3 vuotta sitten
      Mitä suosittelisitte, millä kasvissyöjä voisi tähän ruokaan parhaiten korvata lihan? Kävisikö Quorn rouhe?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Vege, voit kokeilla paistettua Härkistä. Härkis kannattaa lisätä vasta lopuksi, sillä sen rakenne pehmenee keitettäessä.
    • Hidas
      3 vuotta sitten
      Miten tämä on tarkoitus tehdä alle 30 minuutissa kun lihoista irtoaa niin paljon nestettä että kestää vartin ennen kuin ne edes alkavat ruskistua? Päälle veden kiehuttaminen ja 10-15 min kiehumisaika. Aika fakiiri saa olla, että alle 30min menee koko roska. Vai onko tämä taas näitä tv-kokkien valmistusaikoja joissa valmis ruoka on toisessa kattilassa odottamassa?
    • Ranskalainen
      4 vuotta sitten
      Käytin ranskankermaa ja pääsi onneton juoksettuun. Onko teillä antaa vinkkejä miten se pitäisi lisätä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Ranskalainen, sulatejuusto kestää paremmin kuumuutta kuin ranskankerma. Ranskankerma kannaattaa lisätä viimeisenä keiton joukkoon, eikä keittoa kannata enää kuumentaa kiehuvaksi uudestaan, toisin kuin sulatejuuston kanssa voi tehdä.
    • Maidoton
      4 vuotta sitten
      Kuulostaa herkulliselle, vaan miten kannattaisi korvata juustot maidottomassa ruokavaliossa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Maidoton, keitossa voi halutessaan käyttää kasvipohjaista tuorejuustoa.
    • Mummelivaan
      4 vuotta sitten
      Tämä on yksi parhaita keittoja! Mutta, perunat kannattaa huuhtaista kun ne on pilkottu (saa tärkkelyksen pois). Juurekset kannattaa myös kuullottaa. Ja ehdottomasti viherpippurijuustoa, siitä tulee potku makuun :).
    • Maistuu
      4 vuotta sitten
      Tämä on aivan järkyttävän hyvää ja tuhti/ruokaisa keitto