Video
Lapinukon keitto
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Poronkäristyksestä valmistettu lapinukon keitto on tuhti ruoka, joka maistuu erityisesti kylmänä talvipäivänä.
Ainekset
6 annosta
- 10 (n. 700 g) Pirkka kiinteää perunaa (vihreä pussi)
- 2 (150 g) porkkanaa
- 1 (150 g) palsternakka
- 1 (100 g) sipuli
- 500 g poronkäristystä (pakaste) tai 1 ps (480 g) Pirkka riistakäristystä (pakaste)
- 1 rkl öljyä
- 8 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 pkt (250 g) Pirkka sulatejuustopalaa, savuporo tai 1 pkt (250 g) Pirkka sulatejuustopalaa, viherpippuri
- 1 dl persiljaa hienonnettuna
Ravintosisältö
- Energia520 kJ / 125 kcal
- Rasva6,1 g
- josta tyydyttynyttä2,7 g
- Hiilihydraatit7,9 g
- josta sokereita1,3 g
- Proteiini9 g
- Suola1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja palsternakka. Hienonna kuorittu sipuli.
- Ruskista käristysliha pinnoitetussa kattilassa rasvassa. Lisää kasvikset, vesi ja suola. Anna kiehua 10–15 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
- Lisää paloiteltu sulatejuustopala ja kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Lisää lopuksi persilja keiton pinnalle. Tarjoa lapinukon keitto tuoreen leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min5,0(7 arviota)
- alle 30 min4,1(50 arviota)
- yli 60 min4,2(31 arviota)
- yli 60 min3,7(6 arviota)
- alle 30 min3,2(10 arviota)
- alle 30 min4,4(27 arviota)
- yli 60 min3,8(24 arviota)
- 30 - 60 min3,7(39 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (283 arviota)
- Lispe8 kuukautta sittenTeen vege riistaruokiä härkiksestä
- UK1 vuosi sittenVinkki. Viisi tähteä tulee, kun lisää rakuunaa lopuksi.
- Lapin ukko1 vuosi sittenHyvä resepti. Keitto paranee joka kerta, mitä useammin lämmittää.
- Malla1 vuosi sittenTodella herkullinen keitto, ehkä parasta mitä on tullut koskaan tehtyä! Aikaa kyllä kului ainakin tunti, varsinkin, kun tein isomman annoksen, mutta oli vaivan arvoinen!
- kotikokki2 vuotta sittenKyllä valmistuksessa meni enemmän kuin 30min. Tunti lähempänä totuutta.
- Kotikokki3 vuotta sittenPojan kommetti:parasta keittoo mitä on syöny. Tää kertoo paljon.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJättisoppa, kiitos kysymyksestä! Reseptiä ei ole testattu suurella määrällä. Resepti on mitoitettu kuudelle, joten voit kokeilla viisinkertaista annosta, riippuen toki ruokailijoiden ruokahalusta ja iästä. Lisää nestettä varovasti niin, että saat keittoon toivomasi paksuuden. Vettä voit tarvittaessa lisätä myöhemmin. Myös suolaa kannattaa lisätä aluksi vain osa reseptissä ilmoitetusta määrästä ja lisätä tarvittessa.
- Jättisoppa3 vuotta sittenHei, jos keiton tekee 30 henkilölle ja liemestä haluaa paksun. Millaisia määriä tuotteita olisi hyvä hankkia ja nesteen määräkin kiinnostaa. Suurkeittiökokkaaminen ei ole tuttua.
- Vege3 vuotta sittenMitä suosittelisitte, millä kasvissyöjä voisi tähän ruokaan parhaiten korvata lihan? Kävisikö Quorn rouhe?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenVege, voit kokeilla paistettua Härkistä. Härkis kannattaa lisätä vasta lopuksi, sillä sen rakenne pehmenee keitettäessä.
- Hidas3 vuotta sittenMiten tämä on tarkoitus tehdä alle 30 minuutissa kun lihoista irtoaa niin paljon nestettä että kestää vartin ennen kuin ne edes alkavat ruskistua? Päälle veden kiehuttaminen ja 10-15 min kiehumisaika. Aika fakiiri saa olla, että alle 30min menee koko roska. Vai onko tämä taas näitä tv-kokkien valmistusaikoja joissa valmis ruoka on toisessa kattilassa odottamassa?
- Ranskalainen4 vuotta sittenKäytin ranskankermaa ja pääsi onneton juoksettuun. Onko teillä antaa vinkkejä miten se pitäisi lisätä?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenRanskalainen, sulatejuusto kestää paremmin kuumuutta kuin ranskankerma. Ranskankerma kannaattaa lisätä viimeisenä keiton joukkoon, eikä keittoa kannata enää kuumentaa kiehuvaksi uudestaan, toisin kuin sulatejuuston kanssa voi tehdä.
- Maidoton4 vuotta sittenKuulostaa herkulliselle, vaan miten kannattaisi korvata juustot maidottomassa ruokavaliossa?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMaidoton, keitossa voi halutessaan käyttää kasvipohjaista tuorejuustoa.
- Mummelivaan4 vuotta sittenTämä on yksi parhaita keittoja! Mutta, perunat kannattaa huuhtaista kun ne on pilkottu (saa tärkkelyksen pois). Juurekset kannattaa myös kuullottaa. Ja ehdottomasti viherpippurijuustoa, siitä tulee potku makuun :).
- Maistuu4 vuotta sittenTämä on aivan järkyttävän hyvää ja tuhti/ruokaisa keitto