Lapinukon keittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lapinukon keitto

Poronkäristyksestä valmistettu lapinukon keitto on tuhti ruoka, joka maistuu erityisesti kylmänä talvipäivänä. Noin 3,20 €/annos*

  • 6 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

6 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja palsternakka. Hienonna kuorittu sipuli.
  2. Ruskista käristysliha pinnoitetussa kattilassa rasvassa. Lisää kasvikset, vesi ja suola. Anna kiehua 10-15 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
  3. Lisää paloiteltu sulatejuustopala ja kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Lisää lopuksi persilja keiton pinnalle. Tarjoa lapinukon keitto tuoreen leivän kanssa.

Katso video

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka suomalainen kiinteä peruna 2 kg
    Pirkka suomalainen kiinteä peruna 2 kg
    1,29/kpl
    0,64/kg
  • Peruna yleis pesty kg
    Peruna yleis pesty kg
    1,19/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen yleisperuna 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen yleisperuna 1kg
    1,99/kpl
    1,99/kg
  • Porkkana multa Suomi
    Porkkana multa Suomi
    0,17/kpl
    1,69/kg
  • Porkkana pesty 1lk
    Porkkana pesty 1lk
    0,15/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka suomalainen pesty porkkana 500g 1 lk
    Pirkka suomalainen pesty porkkana 500g 1 lk
    1,09/kpl
    2,18/kg
  • Palsternakka Suomi
    Palsternakka Suomi
    0,44/kpl
    3,49/kg
  • Palsternakka pala pakattu
    Palsternakka pala pakattu
    4,99/kg
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,14/kpl
    1,25/kg
  • Salottisipuli suomalainen
    Salottisipuli suomalainen
    4,59/kg
  • Pirkka riistakäristys 480g pakaste
    Pirkka riistakäristys 480g pakaste
    7,89/kpl
    16,44/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,85/kpl
    4,11/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,29/kpl
    3,65/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl
    5,98/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
    0,65/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl
    4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka sulatejuustopala savuporo 250g laktoositon
    Pirkka sulatejuustopala savuporo 250g laktoositon
    1,99/kpl
    7,96/kg
  • Pirkka sulatejuustopala 250g laktoositon
    Pirkka sulatejuustopala 250g laktoositon
    1,99/kpl
    7,96/kg
  • Pirkka sulatejuustopala viherpippuri 250g laktoositon
    Pirkka sulatejuustopala viherpippuri 250g laktoositon
    1,99/kpl
    7,96/kg
  • Koskenlaskija sulatejuusto 250g viherpip
    Koskenlaskija sulatejuusto 250g viherpip
    2,85/kpl
    11,40/kg
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Pirkka suomalainen persilja 50g
    2,29/kpl
    45,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 200 arvostelua
  • Hidas17.11.2021

    Miten tämä on tarkoitus tehdä alle 30 minuutissa kun lihoista irtoaa niin paljon nestettä että kestää vartin ennen kuin ne edes alkavat ruskistua? Päälle veden kiehuttaminen ja 10-15 min kiehumisaika. Aika fakiiri saa olla, että alle 30min menee koko roska. Vai onko tämä taas näitä tv-kokkien valmistusaikoja joissa valmis ruoka on toisessa kattilassa odottamassa?

  • Ranskalainen18.3.2021

    Käytin ranskankermaa ja pääsi onneton juoksettuun. Onko teillä antaa vinkkejä miten se pitäisi lisätä?

  • K-Kuluttajapalvelu18.3.2021

    Ranskalainen, sulatejuusto kestää paremmin kuumuutta kuin ranskankerma. Ranskankerma kannaattaa lisätä viimeisenä keiton joukkoon, eikä keittoa kannata enää kuumentaa kiehuvaksi uudestaan, toisin kuin sulatejuuston kanssa voi tehdä.

  • Maidoton4.3.2021

    Kuulostaa herkulliselle, vaan miten kannattaisi korvata juustot maidottomassa ruokavaliossa?

  • K-Kuluttajapalvelu4.3.2021

    Maidoton, keitossa voi halutessaan käyttää kasvipohjaista tuorejuustoa.

  • Mummelivaan28.2.2021

    Tämä on yksi parhaita keittoja! Mutta, perunat kannattaa huuhtaista kun ne on pilkottu (saa tärkkelyksen pois). Juurekset kannattaa myös kuullottaa. Ja ehdottomasti viherpippurijuustoa, siitä tulee potku makuun :).

  • Maistuu16.1.2021

    Tämä on aivan järkyttävän hyvää ja tuhti/ruokaisa keitto