Lapinukon keitto
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Poronkäristyksestä valmistettu lapinukon keitto on tuhti ruoka, joka maistuu erityisesti kylmänä talvipäivänä.
Ainekset
6 annosta
10 (n. 700 g) | tai |
2 (150 g) | porkkanaa tai |
1 (150 g) | palsternakka tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
2 ps (à 240 g) 1 ps (480 g) | Pirkka poronkäristystä (pakaste) tai tai |
1 rkl | öljyä tai |
8 dl | vettä tai |
1 tl | suolaa tai |
1 pkt (250 g) 1 pkt (250 g) | tai tai |
1 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 466 kJ / 112 kcal |
Rasva | 5 g |
josta tyydyttynyttä | 2,4 g |
Hiilihydraatit | 7,9 g |
josta sokereita | 1,3 g |
Proteiini | 8,3 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja palsternakka. Hienonna kuorittu sipuli.
Ruskista käristysliha pinnoitetussa kattilassa rasvassa. Lisää kasvikset, vesi ja suola. Anna kiehua 10–15 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
Lisää paloiteltu sulatejuustopala ja kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Lisää lopuksi persilja keiton pinnalle. Tarjoa lapinukon keitto tuoreen leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,89/kpl0,89/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Pirkka suomalainen kiinteä peruna 2 kgHinta 2,29/kpl1,15/kg
- Pirkka riistakäristys 480g pakasteHinta 8,49/kpl17,69/kg
- Pirkka sulatejuustopala savuporo 250g laktoositonHinta 2,95/kpl11,80/kg
- Pirkka sulatejuustopala viherpippuri 250g laktoositonHinta 2,95/kpl11,80/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgHinta 2,19/kpl1,10/kg
- Palsternakka pala pakattuHinta n. 0,75/kpl5,79/kg
- Palsternakka SuomiHinta n. 0,51/kpl3,95/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,59/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,9(75 arviota)
- alle 30 min3,3(7 arviota)
- alle 30 min4,2(42 arviota)
- alle 30 min4,0(98 arviota)
- yli 60 min3,9(62 arviota)
- alle 30 min4,4(17 arviota)
- alle 30 min3,8(4 arviota)
- alle 30 min4,1(26 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (241 arviota)
- Malla1 kuukausi sittenTodella herkullinen keitto, ehkä parasta mitä on tullut koskaan tehtyä! Aikaa kyllä kului ainakin tunti, varsinkin, kun tein isomman annoksen, mutta oli vaivan arvoinen!
- kotikokki4 kuukautta sittenKyllä valmistuksessa meni enemmän kuin 30min. Tunti lähempänä totuutta.
- Kotikokki1 vuosi sittenPojan kommetti:parasta keittoo mitä on syöny. Tää kertoo paljon.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenJättisoppa, kiitos kysymyksestä! Reseptiä ei ole testattu suurella määrällä. Resepti on mitoitettu kuudelle, joten voit kokeilla viisinkertaista annosta, riippuen toki ruokailijoiden ruokahalusta ja iästä. Lisää nestettä varovasti niin, että saat keittoon toivomasi paksuuden. Vettä voit tarvittaessa lisätä myöhemmin. Myös suolaa kannattaa lisätä aluksi vain osa reseptissä ilmoitetusta määrästä ja lisätä tarvittessa.
- Jättisoppa1 vuosi sittenHei, jos keiton tekee 30 henkilölle ja liemestä haluaa paksun. Millaisia määriä tuotteita olisi hyvä hankkia ja nesteen määräkin kiinnostaa. Suurkeittiökokkaaminen ei ole tuttua.
- Vege1 vuosi sittenMitä suosittelisitte, millä kasvissyöjä voisi tähän ruokaan parhaiten korvata lihan? Kävisikö Quorn rouhe?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenVege, voit kokeilla paistettua Härkistä. Härkis kannattaa lisätä vasta lopuksi, sillä sen rakenne pehmenee keitettäessä.
- Hidas1 vuosi sittenMiten tämä on tarkoitus tehdä alle 30 minuutissa kun lihoista irtoaa niin paljon nestettä että kestää vartin ennen kuin ne edes alkavat ruskistua? Päälle veden kiehuttaminen ja 10-15 min kiehumisaika. Aika fakiiri saa olla, että alle 30min menee koko roska. Vai onko tämä taas näitä tv-kokkien valmistusaikoja joissa valmis ruoka on toisessa kattilassa odottamassa?
- Ranskalainen2 vuotta sittenKäytin ranskankermaa ja pääsi onneton juoksettuun. Onko teillä antaa vinkkejä miten se pitäisi lisätä?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenRanskalainen, sulatejuusto kestää paremmin kuumuutta kuin ranskankerma. Ranskankerma kannaattaa lisätä viimeisenä keiton joukkoon, eikä keittoa kannata enää kuumentaa kiehuvaksi uudestaan, toisin kuin sulatejuuston kanssa voi tehdä.
- Maidoton2 vuotta sittenKuulostaa herkulliselle, vaan miten kannattaisi korvata juustot maidottomassa ruokavaliossa?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMaidoton, keitossa voi halutessaan käyttää kasvipohjaista tuorejuustoa.
- Mummelivaan2 vuotta sittenTämä on yksi parhaita keittoja! Mutta, perunat kannattaa huuhtaista kun ne on pilkottu (saa tärkkelyksen pois). Juurekset kannattaa myös kuullottaa. Ja ehdottomasti viherpippurijuustoa, siitä tulee potku makuun :).
- Maistuu2 vuotta sittenTämä on aivan järkyttävän hyvää ja tuhti/ruokaisa keitto