Poro-kasvispiirakka
Mehevä poropiirakka valmistuu nopeasti valmiista voitaikinasta.
12 palaayli 60 min183 kcal / 100 g
Ainekset
12 palaa
- 1pkt(500 g)Pirkka esikaulittua voitaikinaa (pakaste)
- 1(120 g)sipuli
- 1dlvettä
- 1ps(250 g)Pirkka kasvissuikaleita (pakaste)
- 1-2rklvoita
- 1tlk(200 g)raejuustoa
- 1/2rklviherpippuria
- 3/4tlsuolaa
- 1/4tlrosmariinia
Voiteluun
- 1kananmuna
Valmistus
yli 60 min- Ota taikina ja poronliha sulamaan. Ruskista kohmeiset poronkäristyslihat pannulla rasvassa pienissä erissä. Ruskista kevyesti myös hienonnettu sipuli. Huuhdo pannu vedellä ja kaada pannun huuhdeliemi pataan. Mausta suolalla. Hauduta käristystä 5 minuuttia.
- Kuullota kasvissuikaleet pannulla tilkassa rasvaa.
- Jaa sulanut taikina kahtia. Kauli pohjataikina ohueksi 25 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Kauli kansi samankokoiseksi.
- Lisää käristyksen joukkoon hienonnetut viherpippurit ja jäähdytä käristys. Levitä pohjataikinalle jäähtyneet kasvissuikaleet, käristys ja päälle raejuusto. Ripottele pinnalle rosmariinia.
- Peitä pinta kansilevyllä. Kostuta sauma kylmällä vedellä ja ummista reunat haarukalla painelemalla. Pistele piirakan pinta haarukalla ja voitele kananmunalla.
- Paista 200-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 25-30 minuuttia. Tarjoa piirakka lämpimänä.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per 100 g
- 183 kcal767 kJ
- Proteiinia 8,82 g
- Hiilihydraatteja12,6 g
- Rasvaa11 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi