• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Poro-kasvispiirakka

Poro-kasvispiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 palaa
  • yli 60 min
  • 183 kcal / 100 g

Ainekset

12 palaa

Voiteluun

    • 1kananmuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota taikina ja poronliha sulamaan. Ruskista kohmeiset poronkäristyslihat pannulla rasvassa pienissä erissä. Ruskista kevyesti myös hienonnettu sipuli. Huuhdo pannu vedellä ja kaada pannun huuhdeliemi pataan. Mausta suolalla. Hauduta käristystä 5 minuuttia.
  2. Kuullota kasvissuikaleet pannulla tilkassa rasvaa.
  3. Jaa sulanut taikina kahtia. Kauli pohjataikina ohueksi 25 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Kauli kansi samankokoiseksi.
  4. Lisää käristyksen joukkoon hienonnetut viherpippurit ja jäähdytä käristys. Levitä pohjataikinalle jäähtyneet kasvissuikaleet, käristys ja päälle raejuusto. Ripottele pinnalle rosmariinia.
  5. Peitä pinta kansilevyllä. Kostuta sauma kylmällä vedellä ja ummista reunat haarukalla painelemalla. Pistele piirakan pinta haarukalla ja voitele kananmunalla.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 25-30 minuuttia. Tarjoa piirakka lämpimänä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 183 kcal767 kJ
  • Proteiinia8,82 g
  • Hiilihydraatteja12,6 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu