Makaronilaatikko koskenlaskijalla
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Juustoinen makaronilaatikko tehdään ilman kananmunaa ja se saa makua Koskenlaskija-juustosta.
- Kananmunaton
Ainekset
4–5 annosta
- 400 g Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
- 1 (100 g) sipuli
- 3 rkl Pirkka tomaattisosetta
- 1 rkl oreganoa
- ripaus mustapippuria
- 1 1/2 l vettä
- 2 lihaliemikuutiota
- 1 ps (400 g) Pirkka tummia makaroneja
- 150 g Koskenlaskija-sulatejuustoa (voimakas)
- (1/2 tl suolaa)
Ravintosisältö
- Energia453 kJ / 109 kcal
- Rasva4,4 g
- josta tyydyttynyttä2,2 g
- Hiilihydraatit10,3 g
- josta sokereita1 g
- Proteiini6,3 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja anna kuullottua.
- Mausta tomaattipyreellä, oreganolla ja mustapippurilla.
- Kiehauta vesi. Murenna veteen liemikuutiot. Lisää kattilaan makaronit ja jauhelihaseos. Keitä noin 6 minuuttia.
- Paloittele sulatejuusto ja sekoita makaronien joukkoon, kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku ja lisää suolaa halutessasi.
- Siirrä makaroni-jauhelihaseos uuninkestävään vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä kannen alla noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen naudan jauheliha 17% 400gHinta 4,49/kpl11,23/kg
- Pirkka tomaattisose 200gHinta 1,55/kpl7,75/kg
- Järvikylä oregano rkk FIHinta 1,99/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pysyvästi edullinenMaggi 80g Lihaliemi 8 palaaHinta 1,39/kpl17,38/kg
- Plussa-etu −7 %Pirkka suomalainen tumma makaroni 400 gPlussa-kortillaEtuhinta 1,80/3 kpl1,50/kgIlman Plussa-korttia 0,65/kpl (1,63/kg)
- Pysyvästi edullinenValio Koskenlaskija sulatejuusto 250g voimakasHinta 3,29/kpl13,16/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- SipuliHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,99/kpl2,83/kg
- Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree 130gHinta 1,25/kpl9,62/kg
- Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree vihanneksilla 130gHinta 1,65/kpl12,69/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Reformi Luomu Lihaliemivalmiste 88gHinta 2,29/kpl26,02/kg
- Spices Chef Liha-aromi vegaaninen liemijauhe 90g luomu, BPA-vapaassa biomuovi maustepurkissa.Hinta 4,95/kpl55,00/kg
- Myllyn Paras Makaroni 400gHinta 0,49/kpl1,22/kg
- Torino täysjyvä makaroni 400gHinta 1,29/kpl3,23/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,79/kpl2,98/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(12 arviota)
- 30 - 60 min4,1(64 arviota)
- Video30 - 60 min4,0(186 arviota)
- 30 - 60 min4,0(425 arviota)
- 30 - 60 min3,6(57 arviota)
- 30 - 60 min3,8(219 arviota)
- 30 - 60 min3,9(68 arviota)
- 30 - 60 min4,2(104 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (645 arviota)
- Tohtori Pate3 kuukautta sittenMaistua vielä parempalle jos ei laita uuniin ollenkaan vaan syyvä keittona
- Jogin4 kuukautta sitten5/5
- Helita5 kuukautta sittenOlipa riittoisa ruoka… ei kyllä meillä oikein maistunut, makaroneista tulee ohjeen mukaan meidän makuun liian pehmeitä ja vaikka lisäiltiinkin vähän lisämausteita, ruoka oli melko mautonta..
- Junnukokki5 kuukautta sittenIhan huippu resepti kaikki asiat kunnossa!
- Kokemusta on5 kuukautta sittenMakaroneja ei tarvitse keittää,ne laitetaan raakana uunivuokaan.
- Kotikokki5 kuukautta sittenItse keitän veden jossa lihaliemikuutio ja veden (n. 2L) alkaessa kiehua murennan Koskenlaskija voimakas juuston veteen. Kun juusto sulannu niin vuokaan vaan raaat makaronit ja paistettu jauhelihaseos. Sekoitus ja uuniin, noin tunti.
- Kasvista lisää5 kuukautta sittenToimii hyvin myös herneproteiinilla
- JamiP6 kuukautta sittenIhan hyvä makaronilaatikko. Nestettä on ohjeessa liikaa tai sitten pitää jättää makaronit esikypsentämättä. Olivat nimittäin liian kypsiä. Sulatejuustoa voisi laittaa koko paketin. Itse lisäsin vielä valkosipulia ja chiliä. Makaronin ja jauhelihan suhde oli vähän väärä, laittaisin makaronia vähemmän.
- Kaku6 kuukautta sittenLiian juustoinen
- Annika7 kuukautta sittenOlipa hyvää, tosiaan hiukan enemmän Oreganoa ja tomaatteja vielä päällee, mutta ihan ok. Teenpä joku toinenkin kerta. Kiitoksia!
- Erja8 kuukautta sittenTäydellinen ohje. Minun makuun ei liikaa nestetttä. Tärkeää antaa vetäytyä..
- Ei liikaa vettä!8 kuukautta sittenVettä on tässä ohjeessa liikaa.1 litra on maksimi.
- Sipuliton8 kuukautta sittenSipulin ja tomaattisoseen voi huoletta jättää pois.
- Loora9 kuukautta sittenSe juusto pitää laittaa jauhelihan joukkoon ja tomaattisosetta myös sekaan , ei pyrettä, näin tulee parempaa , ainakin minä teen niin, ja olen aina oikeassa;)
- Kasvissyöjä9 kuukautta sittenVoisi ehdottaa, että jauhelihan korvaa esim soijarouheella. Voisi aina olla vaihtoehtoinen proteiini.
- Vepe1 vuosi sittenOmaan makuun ehkä liian lismainen ja juustoinen koostumus. Tykkään ite enemmän normaalista laatikosta.
- THal1 vuosi sittenEn taida enää palata perus-muna-maito versioon! Lisäsin jauhelihaan 1tl paprikajauhetta. Ja liemikuutioiden sijasta Knorrin fondeja. Päälle ripottelin vähän korppujauhoja.
- Tuplakokki1 vuosi sittenPerinteisen makaronilaatikon maukkaampi versio! Reseptiä on helppo seurata 🌟 Ja kyllä tätä teen paljon mieluummin ja kastikkeesta tulee erityisen maukas! 😍😋🌟
- Liane1 vuosi sittenMeidän perheen suosikki, viherpippurijuustolla.
- Ei enää ikinä tätä1 vuosi sittenIhan hirveetä kuraa. Tästä tulee makaronimössövelliä. Ei jatkoon.
- EM-1 vuosi sittenOmaan makuuni oregano erottui liian pistävänä. Kannattaa maistella sopiva määrä. Itse jätän kokonaan pois ensi kerralla. Muuten helppo ohje.
- Estelle1 vuosi sittenHyvää oli. Laitoin Koskenlaskija viherpippuria. Nestettä juuri ohjeen mukaan ja tulos oli mehevä, ei liian kostea. Jatkoon!
- Ninnu1 vuosi sittenMeillä ihan vakioresepti! Koskenlaskija antaa niin paljon makua, että perinteinen munamaidolla tehty oli mauton!
- Viking2 vuotta sittenReseptissä voi perinteinen sulatejuuston sijaan käyttää myös pehmeämpää Koskenlaskija Voimakas Ruoka & Dippi sulatejuustoa.
- Misutu4 vuotta sittenPerusjuttua. Makua piti saada omaan makuun lisää.
- Kotikokki5 vuotta sittenTodella hyvää! Helppo resepti, valmistamiseen ei mene kauaa. Kunhan muistaa maustaa kunnolla niin hyvä tulee!
- On tehty munamaidolla ja ilman...6 vuotta sittenParas laatikko ever!
- Tuuli7 vuotta sittenIhanan pehmeä koostumus ja pidetäänkin uunissa vain puoli tuntia joten ei ehdi kuivaa ja koskenlaskija antaa viimeisen silauksen ruoalle. Paras tekemäni makaroonilaatikko ja resepti jää käyttöön pysyvästi,kiitos!
- Nampskista7 vuotta sittenHyvää oli! :)
- Minna7 vuotta sittenTämä oli hyvä vaikka en laittanut tomaattipyrettä.