Makaronilaatikko koskenlaskijallaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Makaronilaatikko koskenlaskijalla

  • Annosmäärä4–5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Juustoinen makaronilaatikko tehdään ilman kananmunaa ja se saa makua Koskenlaskija-juustosta.
  • Kananmunaton

Ainekset

4–5 annosta
400 g
 
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
3 rkl
 
tai
1 rkl
 
oreganoa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1 1/2 l
 
vettä
tai
2
 
Pirkka lihaliemikuutiota
tai
1 ps (400 g)
 
tai
150 g
 
tai
(1/2 tl
 
suolaa)
tai

Ravintosisältö

Energia
452 kJ / 109 kcal
Rasva
4,4 g
josta tyydyttynyttä
2,2 g
Hiilihydraatit
10,2 g
josta sokereita
1 g
Proteiini
6,3 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuori ja hienonna sipuli.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja anna kuullottua.

Mausta tomaattipyreellä, oreganolla ja mustapippurilla.

Kiehauta vesi. Murenna veteen liemikuutiot. Lisää kattilaan makaronit ja jauhelihaseos. Keitä noin 6 minuuttia.

Paloittele sulatejuusto ja sekoita makaronien joukkoon, kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku ja lisää suolaa halutessasi.

Siirrä makaroni-jauhelihaseos uuninkestävään vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä kannen alla noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka tomaattisose 200g
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/kg
  • Järvikylä oregano rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Maggi 80g Lihaliemi 8 palaa
    Hinta 1,55/kpl
    19,38/kg
  • Pirkka suomalainen tumma makaroni 400 g
    Hinta 0,65/kpl
    1,63/kg
  • Valio Koskenlaskija sulatejuusto 250g voimakas
    Hinta 3,39/kpl
    13,56/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Atria nauta jauheliha 17% 400g
    Hinta 5,29/kpl
    13,23/kg
  • Atria nauta jauheliha 17% 700g
    Hinta 8,95/kpl
    12,79/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,14/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree 130g
    Hinta 1,39/kpl
    10,69/kg
  • Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree vihanneksilla 130g
    Hinta 1,65/kpl
    12,69/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
  • Reformi Luomu Lihaliemivalmiste 88g
    Hinta 2,29/kpl
    26,02/kg
  • Spices Chef Liha-aromi vegaaninen liemijauhe 90g luomu, BPA-vapaassa biomuovi maustepurkissa.
    Hinta 4,65/kpl
    51,67/kg
  • Torino täysjyvä makaroni 400g
    Hinta 1,29/kpl
    3,23/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (511 arviota)

  • Vepe
    1 kuukausi sitten
    Omaan makuun ehkä liian lismainen ja juustoinen koostumus. Tykkään ite enemmän normaalista laatikosta.
  • THal
    4 kuukautta sitten
    En taida enää palata perus-muna-maito versioon! Lisäsin jauhelihaan 1tl paprikajauhetta. Ja liemikuutioiden sijasta Knorrin fondeja. Päälle ripottelin vähän korppujauhoja.
  • Tuplakokki
    5 kuukautta sitten
    Perinteisen makaronilaatikon maukkaampi versio! Reseptiä on helppo seurata 🌟 Ja kyllä tätä teen paljon mieluummin ja kastikkeesta tulee erityisen maukas! 😍😋🌟
  • Liane
    6 kuukautta sitten
    Meidän perheen suosikki, viherpippurijuustolla.
  • Ei enää ikinä tätä
    6 kuukautta sitten
    Ihan hirveetä kuraa. Tästä tulee makaronimössövelliä. Ei jatkoon.
  • EM-
    8 kuukautta sitten
    Omaan makuuni oregano erottui liian pistävänä. Kannattaa maistella sopiva määrä. Itse jätän kokonaan pois ensi kerralla. Muuten helppo ohje.
  • Estelle
    10 kuukautta sitten
    Hyvää oli. Laitoin Koskenlaskija viherpippuria. Nestettä juuri ohjeen mukaan ja tulos oli mehevä, ei liian kostea. Jatkoon!
  • Ninnu
    11 kuukautta sitten
    Meillä ihan vakioresepti! Koskenlaskija antaa niin paljon makua, että perinteinen munamaidolla tehty oli mauton!
  • Viking
    1 vuosi sitten
    Reseptissä voi perinteinen sulatejuuston sijaan käyttää myös pehmeämpää Koskenlaskija Voimakas Ruoka & Dippi sulatejuustoa.
  • Misutu
    3 vuotta sitten
    Perusjuttua. Makua piti saada omaan makuun lisää.
  • Kotikokki
    4 vuotta sitten
    Todella hyvää! Helppo resepti, valmistamiseen ei mene kauaa. Kunhan muistaa maustaa kunnolla niin hyvä tulee!
  • On tehty munamaidolla ja ilman...
    5 vuotta sitten
    Paras laatikko ever!
  • Tuuli
    6 vuotta sitten
    Ihanan pehmeä koostumus ja pidetäänkin uunissa vain puoli tuntia joten ei ehdi kuivaa ja koskenlaskija antaa viimeisen silauksen ruoalle. Paras tekemäni makaroonilaatikko ja resepti jää käyttöön pysyvästi,kiitos!
  • Nampskista
    6 vuotta sitten
    Hyvää oli! :)
  • Minna
    6 vuotta sitten
    Tämä oli hyvä vaikka en laittanut tomaattipyrettä.
  • mami
    6 vuotta sitten
    Minäkin ahdistuin nestemäärästä ja vähensin litraan kesken kaiken, mutta hiukan liian kuivaa tuli. Seuraavan kerran laitan 1,2 l lihalientä ja makaroonit raakoina.
  • Nami
    7 vuotta sitten
    Nam! Tosi hyvä, suosittelen! Mutta älä keittää makaronit liian kauan, 5 minuuttia riittää ennen laitetaan uuniin.
  • Foodie
    7 vuotta sitten
    Ihan ok oli. Vahingossa hurahti koko juustopaketti mut eipä tuo haitannut ja asettuhan se lopulta :) vaatii vain hyvää maustamista tämä kotimainen mac 'n cheese
  • pettymys
    7 vuotta sitten
    Vesimäärä ahdisti jo valmiiksi ja ilmeisesti syystäkin. Löllöä mautonta mömmöä
  • Nam
    7 vuotta sitten
    Tosi hyvää makaronilaatikko!
  • Kotikokki
    7 vuotta sitten
    Helppo,nopea ja koko perheelle maistuva.
  • Sakari Exmedz
    8 vuotta sitten
    Mitä eroa on tavallisella kokilla ja kokilla? Onko epätavallisia kokkeja olemassa?
  • uhtis65
    8 vuotta sitten
    Tää toimii yllättävän hyvin tavallisen kokinkin tekemänä..
  • Paula
    8 vuotta sitten
    Ihan parasta makaroonilaatikkoa! Nyt kokeilen sitä soijarouheesta ja tuoksu oli ainakin lupaava :)
  • helpommin
    8 vuotta sitten
    Itse laitan litran lihalientä jonne sulatan juuston, paistan jauhelihan ja makaroonia pussi raakana vuokaan, pinnalle juustoraastetta, noin tunniks uuniin, hyvää ja helppoa
  • yrjö
    8 vuotta sitten
    Aivan mautonta mössöä.
  • Rimasa
    8 vuotta sitten
    Tämä makaroonilaatikko oli hyvää. Myös lapset pitivät.