Hyppää sisältöön
Makaronilaatikko koskenlaskijallaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Makaronilaatikko koskenlaskijalla

  • Annosmäärä4–5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Juustoinen makaronilaatikko tehdään ilman kananmunaa ja se saa makua Koskenlaskija-juustosta.
  • Kananmunaton

Ainekset

4–5 annosta

Ravintosisältö

  • Energia
    453 kJ / 109 kcal
  • Rasva
    4,4 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,2 g
  • Hiilihydraatit
    10,3 g
  • josta sokereita
    1 g
  • Proteiini
    6,3 g
  • Suola
    0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja anna kuullottua.
  3. Mausta tomaattipyreellä, oreganolla ja mustapippurilla.
  4. Kiehauta vesi. Murenna veteen liemikuutiot. Lisää kattilaan makaronit ja jauhelihaseos. Keitä noin 6 minuuttia.
  5. Paloittele sulatejuusto ja sekoita makaronien joukkoon, kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku ja lisää suolaa halutessasi.
  6. Siirrä makaroni-jauhelihaseos uuninkestävään vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä kannen alla noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen naudan jauheliha 17% 400g
    Hinta 4,49/kpl
    11,23/kg
  • Pirkka tomaattisose 200g
    Hinta 1,55/kpl
    7,75/kg
  • Järvikylä oregano rkk FI
    Hinta 1,99/kpl
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Maggi 80g Lihaliemi 8 palaa
    Hinta 1,39/kpl
    17,38/kg
  • Plussa-etu −7 %
    Pirkka suomalainen tumma makaroni 400 g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,80/3 kpl
    1,50/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,65/kpl (1,63/kg)
  • Pysyvästi edullinen
    Valio Koskenlaskija sulatejuusto 250g voimakas
    Hinta 3,29/kpl
    13,16/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,14/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,99/kpl
    2,83/kg
  • Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree 130g
    Hinta 1,25/kpl
    9,62/kg
  • Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree vihanneksilla 130g
    Hinta 1,65/kpl
    12,69/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 0,87/kpl
    32,22/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
  • Reformi Luomu Lihaliemivalmiste 88g
    Hinta 2,29/kpl
    26,02/kg
  • Spices Chef Liha-aromi vegaaninen liemijauhe 90g luomu, BPA-vapaassa biomuovi maustepurkissa.
    Hinta 4,95/kpl
    55,00/kg
  • Myllyn Paras Makaroni 400g
    Hinta 0,49/kpl
    1,22/kg
  • Torino täysjyvä makaroni 400g
    Hinta 1,29/kpl
    3,23/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,79/kpl
    2,98/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (645 arviota)

  • Tohtori Pate
    3 kuukautta sitten
    Maistua vielä parempalle jos ei laita uuniin ollenkaan vaan syyvä keittona
  • Jogin
    4 kuukautta sitten
    5/5
  • Helita
    5 kuukautta sitten
    Olipa riittoisa ruoka… ei kyllä meillä oikein maistunut, makaroneista tulee ohjeen mukaan meidän makuun liian pehmeitä ja vaikka lisäiltiinkin vähän lisämausteita, ruoka oli melko mautonta..
  • Junnukokki
    5 kuukautta sitten
    Ihan huippu resepti kaikki asiat kunnossa!
  • Kokemusta on
    5 kuukautta sitten
    Makaroneja ei tarvitse keittää,ne laitetaan raakana uunivuokaan.
  • Kotikokki
    5 kuukautta sitten
    Itse keitän veden jossa lihaliemikuutio ja veden (n. 2L) alkaessa kiehua murennan Koskenlaskija voimakas juuston veteen. Kun juusto sulannu niin vuokaan vaan raaat makaronit ja paistettu jauhelihaseos. Sekoitus ja uuniin, noin tunti.
  • Kasvista lisää
    5 kuukautta sitten
    Toimii hyvin myös herneproteiinilla
  • JamiP
    6 kuukautta sitten
    Ihan hyvä makaronilaatikko. Nestettä on ohjeessa liikaa tai sitten pitää jättää makaronit esikypsentämättä. Olivat nimittäin liian kypsiä. Sulatejuustoa voisi laittaa koko paketin. Itse lisäsin vielä valkosipulia ja chiliä. Makaronin ja jauhelihan suhde oli vähän väärä, laittaisin makaronia vähemmän.
  • Kaku
    6 kuukautta sitten
    Liian juustoinen
  • Annika
    7 kuukautta sitten
    Olipa hyvää, tosiaan hiukan enemmän Oreganoa ja tomaatteja vielä päällee, mutta ihan ok. Teenpä joku toinenkin kerta. Kiitoksia!
  • Erja
    8 kuukautta sitten
    Täydellinen ohje. Minun makuun ei liikaa nestetttä. Tärkeää antaa vetäytyä..
  • Ei liikaa vettä!
    8 kuukautta sitten
    Vettä on tässä ohjeessa liikaa.1 litra on maksimi.
  • Sipuliton
    8 kuukautta sitten
    Sipulin ja tomaattisoseen voi huoletta jättää pois.
  • Loora
    9 kuukautta sitten
    Se juusto pitää laittaa jauhelihan joukkoon ja tomaattisosetta myös sekaan , ei pyrettä, näin tulee parempaa , ainakin minä teen niin, ja olen aina oikeassa;)
  • Kasvissyöjä
    9 kuukautta sitten
    Voisi ehdottaa, että jauhelihan korvaa esim soijarouheella. Voisi aina olla vaihtoehtoinen proteiini.
  • Vepe
    1 vuosi sitten
    Omaan makuun ehkä liian lismainen ja juustoinen koostumus. Tykkään ite enemmän normaalista laatikosta.
  • THal
    1 vuosi sitten
    En taida enää palata perus-muna-maito versioon! Lisäsin jauhelihaan 1tl paprikajauhetta. Ja liemikuutioiden sijasta Knorrin fondeja. Päälle ripottelin vähän korppujauhoja.
  • Tuplakokki
    1 vuosi sitten
    Perinteisen makaronilaatikon maukkaampi versio! Reseptiä on helppo seurata 🌟 Ja kyllä tätä teen paljon mieluummin ja kastikkeesta tulee erityisen maukas! 😍😋🌟
  • Liane
    1 vuosi sitten
    Meidän perheen suosikki, viherpippurijuustolla.
  • Ei enää ikinä tätä
    1 vuosi sitten
    Ihan hirveetä kuraa. Tästä tulee makaronimössövelliä. Ei jatkoon.
  • EM-
    1 vuosi sitten
    Omaan makuuni oregano erottui liian pistävänä. Kannattaa maistella sopiva määrä. Itse jätän kokonaan pois ensi kerralla. Muuten helppo ohje.
  • Estelle
    1 vuosi sitten
    Hyvää oli. Laitoin Koskenlaskija viherpippuria. Nestettä juuri ohjeen mukaan ja tulos oli mehevä, ei liian kostea. Jatkoon!
  • Ninnu
    1 vuosi sitten
    Meillä ihan vakioresepti! Koskenlaskija antaa niin paljon makua, että perinteinen munamaidolla tehty oli mauton!
  • Viking
    2 vuotta sitten
    Reseptissä voi perinteinen sulatejuuston sijaan käyttää myös pehmeämpää Koskenlaskija Voimakas Ruoka & Dippi sulatejuustoa.
  • Misutu
    4 vuotta sitten
    Perusjuttua. Makua piti saada omaan makuun lisää.
  • Kotikokki
    5 vuotta sitten
    Todella hyvää! Helppo resepti, valmistamiseen ei mene kauaa. Kunhan muistaa maustaa kunnolla niin hyvä tulee!
  • On tehty munamaidolla ja ilman...
    6 vuotta sitten
    Paras laatikko ever!
  • Tuuli
    7 vuotta sitten
    Ihanan pehmeä koostumus ja pidetäänkin uunissa vain puoli tuntia joten ei ehdi kuivaa ja koskenlaskija antaa viimeisen silauksen ruoalle. Paras tekemäni makaroonilaatikko ja resepti jää käyttöön pysyvästi,kiitos!
  • Nampskista
    7 vuotta sitten
    Hyvää oli! :)
  • Minna
    7 vuotta sitten
    Tämä oli hyvä vaikka en laittanut tomaattipyrettä.