Makaronilaatikko koskenlaskijalla
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Juustoinen makaronilaatikko tehdään ilman kananmunaa ja se saa makua Koskenlaskija-juustosta. Resepti vain noin 1,50 €/annos.
- Kananmunaton
Ainekset
4–5 annosta
400 g | tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
3 rkl | tai |
1 rkl | oreganoa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 1/2 l | vettä tai |
2 | Pirkka lihaliemikuutiota tai |
1 ps (400 g) | tai |
150 g | Koskenlaskija-sulatejuustoa (voimakas) tai |
(1/2 tl | suolaa) tai |
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja anna kuullottua. Mausta tomaattipyreellä, oreganolla ja mustapippurilla.
Kiehauta vesi. Murenna veteen liemikuutiot. Lisää kattilaan makaronit ja jauhelihaseos. Keitä noin 6 minuuttia.
Paloittele sulatejuusto ja sekoita makaronien joukkoon, kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku ja lisää suolaa halutessasi.
Siirrä makaroni-jauhelihaseos uuninkestävään vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä kannen alla noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(61 arviota)
- yli 60 min3,8(75 arviota)
- yli 60 min3,8(85 arviota)
- yli 60 min4,0(97 arviota)
- 30 - 60 min4,0(217 arviota)
- yli 60 min3,9(156 arviota)
- yli 60 min3,9(82 arviota)
- 30 - 60 min4,1(59 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (389 arviota)
- Viking19 päivää sittenReseptissä voi perinteinen sulatejuuston sijaan käyttää myös pehmeämpää Koskenlaskija Voimakas Ruoka & Dippi sulatejuustoa.
- Misutu2 vuotta sittenPerusjuttua. Makua piti saada omaan makuun lisää.
- Kotikokki3 vuotta sittenTodella hyvää! Helppo resepti, valmistamiseen ei mene kauaa. Kunhan muistaa maustaa kunnolla niin hyvä tulee!
- On tehty munamaidolla ja ilman...3 vuotta sittenParas laatikko ever!
- Tuuli4 vuotta sittenIhanan pehmeä koostumus ja pidetäänkin uunissa vain puoli tuntia joten ei ehdi kuivaa ja koskenlaskija antaa viimeisen silauksen ruoalle. Paras tekemäni makaroonilaatikko ja resepti jää käyttöön pysyvästi,kiitos!
- Nampskista5 vuotta sittenHyvää oli! :)
- Minna5 vuotta sittenTämä oli hyvä vaikka en laittanut tomaattipyrettä.
- mami5 vuotta sittenMinäkin ahdistuin nestemäärästä ja vähensin litraan kesken kaiken, mutta hiukan liian kuivaa tuli. Seuraavan kerran laitan 1,2 l lihalientä ja makaroonit raakoina.
- Nami6 vuotta sittenNam! Tosi hyvä, suosittelen! Mutta älä keittää makaronit liian kauan, 5 minuuttia riittää ennen laitetaan uuniin.
- Foodie6 vuotta sittenIhan ok oli. Vahingossa hurahti koko juustopaketti mut eipä tuo haitannut ja asettuhan se lopulta :) vaatii vain hyvää maustamista tämä kotimainen mac 'n cheese
- pettymys6 vuotta sittenVesimäärä ahdisti jo valmiiksi ja ilmeisesti syystäkin. Löllöä mautonta mömmöä
- Nam6 vuotta sittenTosi hyvää makaronilaatikko!
- Kotikokki6 vuotta sittenHelppo,nopea ja koko perheelle maistuva.
- Sakari Exmedz7 vuotta sittenMitä eroa on tavallisella kokilla ja kokilla? Onko epätavallisia kokkeja olemassa?
- uhtis657 vuotta sittenTää toimii yllättävän hyvin tavallisen kokinkin tekemänä..
- Paula7 vuotta sittenIhan parasta makaroonilaatikkoa! Nyt kokeilen sitä soijarouheesta ja tuoksu oli ainakin lupaava :)
- helpommin7 vuotta sittenItse laitan litran lihalientä jonne sulatan juuston, paistan jauhelihan ja makaroonia pussi raakana vuokaan, pinnalle juustoraastetta, noin tunniks uuniin, hyvää ja helppoa
- yrjö7 vuotta sittenAivan mautonta mössöä.
- Rimasa7 vuotta sittenTämä makaroonilaatikko oli hyvää. Myös lapset pitivät.