Makaronilaatikko koskenlaskijallaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Makaronilaatikko koskenlaskijalla

  • Annosmäärä4–5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Juustoinen makaronilaatikko tehdään ilman kananmunaa ja se saa makua Koskenlaskija-juustosta. Resepti vain noin 1,50 €/annos.
  • Kananmunaton

Ainekset

4–5 annosta
400 g
 
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
3 rkl
 
tai
1 rkl
 
oreganoa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1 1/2 l
 
vettä
tai
2
 
Pirkka lihaliemikuutiota
tai
1 ps (400 g)
 
tai
150 g
 
Koskenlaskija-sulatejuustoa (voimakas)
tai
(1/2 tl
 
suolaa)
tai

Valmistus

30 - 60 min
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja anna kuullottua. Mausta tomaattipyreellä, oreganolla ja mustapippurilla.
Kiehauta vesi. Murenna veteen liemikuutiot. Lisää kattilaan makaronit ja jauhelihaseos. Keitä noin 6 minuuttia.
Paloittele sulatejuusto ja sekoita makaronien joukkoon, kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku ja lisää suolaa halutessasi.
Siirrä makaroni-jauhelihaseos uuninkestävään vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä kannen alla noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka tomaattisose 140 g
    Pirkka tomaattisose 140 g
    1,35/kpl
    9,64/kg
  • Pirkka suomalainen tumma makaroni 400 g
    Pirkka suomalainen tumma makaroni 400 g
    0,67/kpl
    1,68/kg
  • Maggi 168g Extra Lihaliemi 16 palaa
    Maggi 168g Extra Lihaliemi 16 palaa
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -9 %
    3,802 kpl
    2,09/kpl
    12,44/kg
  • Bong Lihaliemikuutiot 120g 12-p
    Bong Lihaliemikuutiot 120g 12-p
    1,85/kpl
    15,42/kg
  • Torino tumma makaroni 400 g
    Torino tumma makaroni 400 g
    1,09/kpl
    2,73/kg
  • Myllyn Paras Tumma Makaroni 400g
    Myllyn Paras Tumma Makaroni 400g
    0,79/kpl
    1,98/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,99/kpl
    26,53/kg
  • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    9,95/kpl
    27,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    1,15/kpl
    42,59/kg
  • Atria nauta jauheliha 17% 400g
    Atria nauta jauheliha 17% 400g
    5,49/kpl
    13,73/kg
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,15/kpl
    1,49/kg
  • Salottisipuli
    Salottisipuli
    0,30/kpl
    5,95/kg
  • Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    1,89/kpl
    1,89/kg
  • Valio Koskenlaskija sulatejuusto 250g voimakas
    Valio Koskenlaskija sulatejuusto 250g voimakas
    3,39/kpl
    13,56/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,59/kpl
    5,18/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    1,09/kpl
    1,09/kg
  • Pirkka tomaattisose 70 g
    Pirkka tomaattisose 70 g
    0,59/kpl
    8,43/kg
  • Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree 130g
    Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree 130g
    1,25/kpl
    9,62/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (389 arviota)

  • Viking
    19 päivää sitten
    Reseptissä voi perinteinen sulatejuuston sijaan käyttää myös pehmeämpää Koskenlaskija Voimakas Ruoka & Dippi sulatejuustoa.
  • Misutu
    2 vuotta sitten
    Perusjuttua. Makua piti saada omaan makuun lisää.
  • Kotikokki
    3 vuotta sitten
    Todella hyvää! Helppo resepti, valmistamiseen ei mene kauaa. Kunhan muistaa maustaa kunnolla niin hyvä tulee!
  • On tehty munamaidolla ja ilman...
    3 vuotta sitten
    Paras laatikko ever!
  • Tuuli
    4 vuotta sitten
    Ihanan pehmeä koostumus ja pidetäänkin uunissa vain puoli tuntia joten ei ehdi kuivaa ja koskenlaskija antaa viimeisen silauksen ruoalle. Paras tekemäni makaroonilaatikko ja resepti jää käyttöön pysyvästi,kiitos!
  • Nampskista
    5 vuotta sitten
    Hyvää oli! :)
  • Minna
    5 vuotta sitten
    Tämä oli hyvä vaikka en laittanut tomaattipyrettä.
  • mami
    5 vuotta sitten
    Minäkin ahdistuin nestemäärästä ja vähensin litraan kesken kaiken, mutta hiukan liian kuivaa tuli. Seuraavan kerran laitan 1,2 l lihalientä ja makaroonit raakoina.
  • Nami
    6 vuotta sitten
    Nam! Tosi hyvä, suosittelen! Mutta älä keittää makaronit liian kauan, 5 minuuttia riittää ennen laitetaan uuniin.
  • Foodie
    6 vuotta sitten
    Ihan ok oli. Vahingossa hurahti koko juustopaketti mut eipä tuo haitannut ja asettuhan se lopulta :) vaatii vain hyvää maustamista tämä kotimainen mac 'n cheese
  • pettymys
    6 vuotta sitten
    Vesimäärä ahdisti jo valmiiksi ja ilmeisesti syystäkin. Löllöä mautonta mömmöä
  • Nam
    6 vuotta sitten
    Tosi hyvää makaronilaatikko!
  • Kotikokki
    6 vuotta sitten
    Helppo,nopea ja koko perheelle maistuva.
  • Sakari Exmedz
    7 vuotta sitten
    Mitä eroa on tavallisella kokilla ja kokilla? Onko epätavallisia kokkeja olemassa?
  • uhtis65
    7 vuotta sitten
    Tää toimii yllättävän hyvin tavallisen kokinkin tekemänä..
  • Paula
    7 vuotta sitten
    Ihan parasta makaroonilaatikkoa! Nyt kokeilen sitä soijarouheesta ja tuoksu oli ainakin lupaava :)
  • helpommin
    7 vuotta sitten
    Itse laitan litran lihalientä jonne sulatan juuston, paistan jauhelihan ja makaroonia pussi raakana vuokaan, pinnalle juustoraastetta, noin tunniks uuniin, hyvää ja helppoa
  • yrjö
    7 vuotta sitten
    Aivan mautonta mössöä.
  • Rimasa
    7 vuotta sitten
    Tämä makaroonilaatikko oli hyvää. Myös lapset pitivät.