• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paprikainen lihakastike

Paprikainen lihakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 101 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 400gnaudan paistisuikaleita, maustamaton
    • 1-2rklöljyä
    • 3/4tlsuolaa
    • 2tlpaprikajauhetta
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1rklvehnäjauhoja
    • 2dlvettä +
    • 1/2lihaliemikuutio
    • 1paprika
    • mustapippuria
    • 1tlk(120 g)smetanaa
    • tuoretta basilikaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Ruskista lihasuikaleet kahdessa erässä paistokasarissa. Ripottele pinnalle paprikajauhe.
  2. Kuullota kasarissa myös sipulit ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Ripottele lihojen ja sipulin joukkoon jauhot. Lisää vesi ja lihaliemikuutio. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Hauduta kastiketta kannen alla runsaat puoli tuntia. Lisää paprikasuikaleet ja anna vielä hautua noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi smetana ja tarkista maku. Koristele basilikan lehdillä. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 101 kcal425 kJ
  • Proteiinia8,54 g
  • Hiilihydraatteja3,46 g
  • Rasvaa5,94 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille14
  • Amatööri26.11.2016

    Pitääkö tuo vesi + lihaliemikuutiokin laittaa jossain vaiheessa mukaan?

  • K-Kuluttajapalvelu26.11.2016

    Amatööri, kiitos huomiostasi. Veden ja lihaliemikuution lisääminen tosiaan puuttuu reseptin työvaiheista. Korjaamme virheen reseptiin.

  • nam5.2.2016

    possua naudan tilalle ja pitkä haudutus. tehty tätö jo monta vuotta ja kaikkien herkkua.

  • Anscu31.1.2016

    Minusta tämä on todella hyvä resepti, me ainakin tykätään miehen kanssa kovasti! Kannattaa testata ja päättää sitten vasta tykkääkö. Suosittelen tätä ohjetta! :)

  • Paha soosi.23.1.2016

    Todella huono kastike. Maistuu vanhalle hiki sukalle. Lihat jäävät aivan kitsaiksi noin lyhyellä haudutus ajalla. en suosittele.