Hyppää sisältöön
Kandeeratut appelsiininkuoretTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kandeeratut appelsiininkuoret

  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Makeat sokeroidut appelsiininkuoret voit napostella sellaisenaan tai käyttää vakka kakkujen koristeluun. Kokeile kandeerata samaan tapaan myös muiden sitrusten kuoria.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

2
 
appelsiinin kuori
tai
2 dl
 
vettä
tai
2 dl
 
sokeria
tai

Valmistus

yli 60 min
Pese appelsiinit huolellisesti. Kuori terävällä kuorimaveitsellä appelsiinien oranssista kuoriosasta suikaleita ja leikkaa ne veitsellä ohuiksi nauhoiksi.
Pane appelsiininkuoret kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kaksi minuuttia. Valuta appelsiininkuoret.
Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Keitä kunnes sokeri sulaa. Lisää appelsiininkuoret ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 30 minuuttia.
Nosta appelsiininkuoret pois sokeriliemestä ja levitä kuivumaan erilleen toisistaan leivinpaperin päälle. Anna kuivua muutama tunti tai mielellään yön yli.
Voit pyöritellä kuivuneet appelsiininkuoret vielä sokerissa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Appelsiini
    Hinta n. 0,94/kpl
    3,49/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Appelsiini Bruno
    Hinta n. 1,00/kpl
    3,69/kg
  • Pirkka appelsiini
    Etuhinta n. 0,27/kpl
    1,00/kg
    norm. n. 0,59/kpl (2,19/kg)
  • Pirkka sokeri 1kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,4 (24 arviota)

  • Anneli
    4 vuotta sitten
    Hei! Voiko tämän juustokakun pakastaa muutama päivä ennen tarjoilua?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Anneli, kuvassa näkyvän juustokakun voi hyvin pakastaa, mutta se kannattaa tehdä ilman ylintä, keltaista kiille osaa. Kiille voi kostua liikaa pakastamisesta ja sulatuksesta.