Kandeeratut appelsiininkuoret
Makeat sokeroidut appelsiininkuoret voit napostella sellaisenaan tai käyttää vakka kakkujen koristeluun. Kokeile kandeerata samaan tapaan myös muiden sitrusten kuoria.
yli 60 min
Ainekset
- 2appelsiinin kuori
- 2dlvettä
- 2dlsokeria
Valmistus
yli 60 min- Pese appelsiinit huolellisesti. Kuori terävällä kuorimaveitsellä appelsiinien oranssista kuoriosasta suikaleita ja leikkaa ne veitsellä ohuiksi nauhoiksi.
- Pane appelsiininkuoret kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kaksi minuuttia. Valuta appelsiininkuoret.
- Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Keitä kunnes sokeri sulaa. Lisää appelsiininkuoret ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 30 minuuttia.
- Nosta appelsiininkuoret pois sokeriliemestä ja levitä kuivumaan erilleen toisistaan leivinpaperin päälle. Anna kuivua muutama tunti tai mielellään yön yli.
Tiesitkö että...
Voit pyöritellä kuivuneet appelsiininkuoret vielä sokerissa.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Hei! Voiko tämän juustokakun pakastaa muutama päivä ennen tarjoilua?
Anneli, kuvassa näkyvän juustokakun voi hyvin pakastaa, mutta se kannattaa tehdä ilman ylintä, keltaista kiille osaa. Kiille voi kostua liikaa pakastamisesta ja sulatuksesta.