Kandeeratut appelsiininkuoretTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kandeeratut appelsiininkuoret

Makeat sokeroidut appelsiininkuoret voit napostella sellaisenaan tai käyttää vakka kakkujen koristeluun. Kokeile kandeerata samaan tapaan myös muiden sitrusten kuoria.

  • yli 60 min

Ainekset

    • 2appelsiinin kuori
    • 2dlvettä
    • 2dlsokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese appelsiinit huolellisesti. Kuori terävällä kuorimaveitsellä appelsiinien oranssista kuoriosasta suikaleita ja leikkaa ne veitsellä ohuiksi nauhoiksi.
  2. Pane appelsiininkuoret kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kaksi minuuttia. Valuta appelsiininkuoret.
  3. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Keitä kunnes sokeri sulaa. Lisää appelsiininkuoret ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 30 minuuttia.
  4. Nosta appelsiininkuoret pois sokeriliemestä ja levitä kuivumaan erilleen toisistaan leivinpaperin päälle. Anna kuivua muutama tunti tai mielellään yön yli.

Tiesitkö että...

Voit pyöritellä kuivuneet appelsiininkuoret vielä sokerissa.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Appelsiini
    Appelsiini
    0,54/kpl1,99/kg
  • Pirkka appelsiini
    Pirkka appelsiini
    0,54/kpl1,99/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    -12 %2,503 kpl
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous-12 %
    0,95/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua
  • Anneli21.2.2021

    Hei! Voiko tämän juustokakun pakastaa muutama päivä ennen tarjoilua?

  • K-Kuluttajapalvelu21.2.2021

    Anneli, kuvassa näkyvän juustokakun voi hyvin pakastaa, mutta se kannattaa tehdä ilman ylintä, keltaista kiille osaa. Kiille voi kostua liikaa pakastamisesta ja sulatuksesta.