• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kurpitsahillo

Kurpitsahillo maistuu esimerkiksi paahtoleivän päällä, jogurtin, rahkan tai jäätelön kanssa.
Kurpitsahillo
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 92,8 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1(n. 2 kg)kurpitsa
    • 5(n. 400 g)porkkanaa
    • 5cm palatuoretta inkivääriä
    • 1(250 g)iso appelsiini
    • 1kanelitanko
    • 1/2-1dlvettä
    • 750g(8 dl)sokeria
    • 3tlsitruunahappoa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori kurpitsa, halkaise ja koverra lusikalla siemenet pois. Leikkaa pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta porkkanat ja inkivääri. Pese appelsiini, raasta kuori ja purista mehu.
  2. Pane kasvikset, kanelitanko, inkivääri, appelsiinin kuori ja mehu sekä vettä kattilaan vain sen verran, ettei sose pala pohjaan. Kurpitsasta irtoaa nestettä keittämisen aikana. Veden määrä riippuu kurpitsan mehevyydestä. Keitä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia, välillä sekoittaen, kunnes kurpitsapalat ovat pehmeitä. Poista kanelitanko.
  3. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää soseeseen sokeri ja keitä vielä sekoitellen noin 45 minuuttia. Jos kurpitsa on hyvin mehevä ja sose näyttää löysältä, keitä sosetta kokoon ilman kantta. Jos kurpitsa on ollut kuivahko, ja sose näyttää hyvin paksulta lisää vettä keittämisen aikana. Lisää sitruunahappo. Nostele hilloa puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä. (Valmista hilloa tulee noin 2 litraa.)

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 92,8 kcal388 kJ
  • Proteiinia0,58 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa0,17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu