Appelsiini-seeprakakku
- Annosmäärä20 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
Tiikerikakun muunnoksessa appelsiini-seeprakakussa on hauskat seepran raidat. Maidoton kuivakakku maustetaan appelsiinin kuorella ja mehulla.
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
20 palaa
- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 4 1/2 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl Pirkka vaniljasokeria
- 2 appelsiinia
- 2 1/2 dl rypsiöljyä
- 2 rkl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
Lisäksi
- Pirkka leivontamargariinia
- korppujauhoja
Ravintosisältö
- Energia2 414 kJ / 577 kcal
- Rasva31,9 g
- josta tyydyttynyttä2,7 g
- Hiilihydraatit62 g
- josta sokereita37,4 g
- Proteiini8,9 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri.
- Raasta hyvin pestyistä appelsiineista 1 rkl kuorta ja purista 1 dl mehua.
- Sekoita vuorotellen muna-sokerivaahdon joukkoon siivilöityä jauhoseosta, mehua ja öljyä esimerkiksi puuhaarukalla. Vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty. Mausta taikina appelsiininkuorella ja sekoita lopuksi taikina nopeasti sekaisin vielä sähkövatkaimella hitaalla teholla.
- Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen taikinaan siivilöity kaakaojauhe.
- Voitele 1,8 litran rengaskakkuvuoka ja korppujauhota se. Kaada vaaleaa taikinaa 1/2 dl vuoan toiseen reunaan. Kaada perään samaan kohtaan vaalean taikinan keskelle 1/2 dl tummaa taikinaa. Jatka vuorotellen, kunnes molemmat taikinat ovat loppuneet. Taikina valuu pikkuhiljaa vuoan toiseen reunaan muodostaen kakkuun raidallisen kuvion.
- Paista seeprakakkua 175-asteisen uunin alatasolla 40–50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kakun kypsyyttä cocktailtikulla. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Vinkki! Säilytä valmis kakku jääkaapissa muovipussissa. Voit myös pakastaa kakun.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,65/kpl0,83/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,94/kpl3,49/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Pirkka leivontamargariini 500g laktoositonHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Appelsiini BrunoHinta n. 1,00/kpl3,69/kg
- Pirkka appelsiiniHinta n. 0,62/kpl2,29/kg
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 3,39/kpl27,12/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 4,75/kpl38,00/kg
- Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositonHinta 4,15/kpl10,38/l
- Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositonHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(138 arviota)
- 30 - 60 min3,7(71 arviota)
- yli 60 min3,7(393 arviota)
- yli 60 min4,0(154 arviota)
- yli 60 min4,2(106 arviota)
- yli 60 min4,4(25 arviota)
- Videoyli 60 min4,3(90 arviota)
- yli 60 min4,4(220 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (184 arviota)
- Anneli5 kuukautta sittenOnnistuuko tämä gluteenittomista jaujoista, Onnistuuko tämä gluteenittomista jauhoista j laitetaanko sama määrä jauhoja?
- K-Kuluttajapalvelu5 kuukautta sittenAnneli, valitettavasti kakkua ei ole testattu gluteenittomalla jauhoseoksella. Jos haluat kokeilla ja käytät Pirkka gluteenitonta jauhoseosta, sitä kannattaa laittaa hiukan vehnäjauhoja pienempi määrä, sillä jauhoseoksessa on psylliumia, joka turvottaa taikinaa.
- ViMa1 vuosi sittenIhan hyvän makuinen kakku tällä ohjeella tuli 😊
- Maitoallergisen äiti3 vuotta sittenYstävällisesti huomautan, että voi sisältää maitoa, joten se tullee korvata esimerkiksi maidottomalla margariinilla, jos kakkua tarjotaan esimerkiksi maitoallergiselle.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMaitoallergisen äiti, kiitos kommentista, välitän asian tiedoksi reseptistä vastaaville henkilöille.