Appelsiini-seeprakakku
Tiikerikakun muunnoksessa appelsiini-seeprakakussa on hauskat seepran raidat. Maidoton kuivakakku maustetaan appelsiinin kuorella ja mehulla. Noin 0,15 €/pala*
- 20 palaa
- yli 60 min
Ainekset
20 palaa
- 4kananmunaa
- 3dlsokeria
- 4 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
- 2appelsiinia
- 2 1/2dlrypsiöljyä
Lisäksi
- voita
- korppujauhoja
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri.
- Raasta hyvin pestyistä appelsiineista 1 rkl kuorta ja purista 1 dl mehua.
- Sekoita vuorotellen muna-sokerivaahdon joukkoon siivilöityä jauhoseosta, mehua ja öljyä esimerkiksi puuhaarukalla. Vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty. Mausta taikina appelsiininkuorella ja sekoita lopuksi taikina nopeasti sekaisin vielä sähkövatkaimella hitaalla teholla.
- Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen taikinaan siivilöity kaakaojauhe.
- Voitele 1,8 litran rengaskakkuvuoka ja korppujauhota se. Kaada vaaleaa taikinaa 1/2 dl vuoan toiseen reunaan. Kaada perään samaan kohtaan vaalean taikinan keskelle 1/2 dl tummaa taikinaa. Jatka vuorotellen, kunnes molemmat taikinat ovat loppuneet. Taikina valuu pikkuhiljaa vuoan toiseen reunaan muodostaen kakkuun raidallisen kuvion.
- Paista seeprakakkua 175-asteisen uunin alatasolla 40-50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kakun kypsyyttä cocktailtikulla. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Tiesitkö että...
Vinkki! Säilytä valmis kakku jääkaapissa muovipussissa. Voit myös pakastaa kakun. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi