Appelsiini-seeprakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Appelsiini-seeprakakku

Tiikerikakun muunnoksessa appelsiini-seeprakakussa on hauskat seepran raidat. Maidoton kuivakakku maustetaan appelsiinin kuorella ja mehulla. Noin 0,15 €/pala*

  • 20 palaa
  • yli 60 min

Ainekset

20 palaa

Lisäksi

    • voita
    • korppujauhoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri.
  2. Raasta hyvin pestyistä appelsiineista 1 rkl kuorta ja purista 1 dl mehua.
  3. Sekoita vuorotellen muna-sokerivaahdon joukkoon siivilöityä jauhoseosta, mehua ja öljyä esimerkiksi puuhaarukalla. Vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty. Mausta taikina appelsiininkuorella ja sekoita lopuksi taikina nopeasti sekaisin vielä sähkövatkaimella hitaalla teholla.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen taikinaan siivilöity kaakaojauhe.
  5. Voitele 1,8 litran rengaskakkuvuoka ja korppujauhota se. Kaada vaaleaa taikinaa 1/2 dl vuoan toiseen reunaan. Kaada perään samaan kohtaan vaalean taikinan keskelle 1/2 dl tummaa taikinaa. Jatka vuorotellen, kunnes molemmat taikinat ovat loppuneet. Taikina valuu pikkuhiljaa vuoan toiseen reunaan muodostaen kakkuun raidallisen kuvion.
  6. Paista seeprakakkua 175-asteisen uunin alatasolla 40-50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kakun kypsyyttä cocktailtikulla. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Tiesitkö että...

Vinkki! Säilytä valmis kakku jääkaapissa muovipussissa. Voit myös pakastaa kakun. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 24 arvostelua