• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mangosorbetti

Mangosorbetti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta
    • 2(n. 1 kg)mangoa
    • n. 1/2dlsokeria
    • 1(n. 1,5 dl)appelsiinin mehu
    • 1munanvalkuainen

Koristeeksi

    • sitruunamelissan lehtiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa hedelmä pitkittäin kolmeen osaan kiven molemmin puolin. Ruuduta hedelmäliha kuoressaan ja irrota hedelmäkuutiot kuorta myöten. Laita hedelmäpalat peitettynä laakealle vadille pakastimeen pariksi kolmeksi tunniksi.
  2. Ota jäätyneet hedelmäpalat pakastimesta ja jauha hienoksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon appelsiinimehu, sokeri ja valkuainen. Vatkaa kuohkeaksi.
  3. Annostele jälkiruokamaljoihin ja tarjoa heti tai pane vuokaan pakastimeen odottamaan tarjoilua. Ota jäinen sorbetti huoneenlämpöön vähän ennen tarjoilua. Annostele jälkiruokamaljoihin esimerkiksi lusikalla tai jäätelökauhalla. Koristele sitruunamelissan lehdillä tai syötävillä kukilla.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 122 kcal510 kJ
  • Proteiinia2,2 g
  • Hiilihydraatteja26,6 g
  • Rasvaa0,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9