Mangosorbetti
Itse tehty magosorbetti maistuu jälkiruoaksi milloin vain! Niin helppoa ja herkullista - kokeile ja ihastu.
6 annostayli 60 min122 kcal / annos (200g)
Ainekset
6 annosta
- 2(n. 1 kg)mangoa
- n. 1/2dlsokeria
- 1(n. 1,5 dl)appelsiinin mehu
- 1munanvalkuainen
Koristeeksi
- sitruunamelissan lehtiä
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa hedelmä pitkittäin kolmeen osaan kiven molemmin puolin. Ruuduta hedelmäliha kuoressaan ja irrota hedelmäkuutiot kuorta myöten. Laita hedelmäpalat peitettynä laakealle vadille pakastimeen pariksi kolmeksi tunniksi.
- Ota jäätyneet hedelmäpalat pakastimesta ja jauha hienoksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon appelsiinimehu, sokeri ja valkuainen. Vatkaa kuohkeaksi.
- Annostele jälkiruokamaljoihin ja tarjoa heti tai pane vuokaan pakastimeen odottamaan tarjoilua. Ota jäinen sorbetti huoneenlämpöön vähän ennen tarjoilua. Annostele jälkiruokamaljoihin esimerkiksi lusikalla tai jäätelökauhalla. Koristele sitruunamelissan lehdillä tai syötävillä kukilla.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 200g100 g
- 122 kcal510 kJ
- Proteiinia 2,2 g
- Hiilihydraatteja26,6 g
- Rasvaa0,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Itse koristelin appelsiininkuorella ja melissalla.