Kaneliset omenaviipaleet
Omenat keittyvät kanelisessa sokeriliemessä ihanan meheviksi. Käytä kaneliset omenaviipaleet jälkiruokiin, leivonnaisiin tai sellaisenaan lettujen kanssa.
alle 30 min79,1 kcal / 100 g
Ainekset
- 1kgomenoita
- 2dlvettä
- 2 1/2dlsokeria
- 1tlvanilliinisokeria
- 2rklsitruunanmehua
- kanelitanko
Valmistus
alle 30 min- Mittaa vesi, sokerit, sitruunanmehu ja kanelitanko kattilaan. Kiehauta.
- Poista omenoista siemenkota, kuori ja leikkaa lohkoiksi. Lisää omenalohkot sokeriliemeen. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes omenalohkot ovat hieman pehmenneet, mutta eivät soseutuneet.
- Nosta omenalohkot liemineen neljään hyvin pestyyn (tilavuus noin 2 dl) lasipurkkiin. Säilytä viileässä. Omenaviipaleet maistuvat sellaisenaan, lettujen ja kermavaahdon kanssa tai kakkujen ja piirakoiden täytteenä.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 79,1 kcal331 kJ
- Proteiinia 0,1 g
- Hiilihydraatteja19 g
- Rasvaa0,07 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kuinka kauan nämä säilyvät?
Kysymys, omenaviipaleet kannattaa säilyttää jääkaapissa ja käyttää muutaman päivän sisällä valmistuksesta.
Minusta tuntuu, että omenaviipaleiden keittäminen tuo niihin tunkkaisen maun. Kannattaa kokeilla viipaleiden upottamista pelkästään kylmään tai jäähtyneeseen sokeriliemeen.