• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kaneliset omenaviipaleet

Säilö syksyn omenasato kanelinmakuiseen liemeen. Käytä säilötyt omenaviipaleet jälkiruokiin, leivonnaisiin tai sellaisenaan lettujen kanssa.
Kaneliset omenaviipaleet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • alle 30 min
  • 79,1 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1kgomenoita
    • 2dlvettä
    • 2 1/2dlsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 2rklsitruunanmehua
    • kanelitanko

Valmistus

alle 30 min
  1. Mittaa vesi, sokerit, sitruunanmehu ja kanelitanko kattilaan. Kiehauta.
  2. Poista omenoista siemenkota, kuori ja leikkaa lohkoiksi. Lisää omenalohkot sokeriliemeen. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes omenalohkot ovat hieman pehmenneet, mutta eivät soseutuneet.
  3. Nosta omenalohkot liemineen neljään hyvin pestyyn (tilavuus noin 2 dl) lasipurkkiin. Säilytä viileässä. Omenaviipaleet maistuvat sellaisenaan, lettujen ja kermavaahdon kanssa tai kakkujen ja piirakoiden täytteenä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 79,1 kcal331 kJ
  • Proteiinia0,1 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa0,07 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille