Omenahillo uunissaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Omenahillo uunissa

  • Annosmäärä1 annos
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Omenahillo paahtuu uunissa ihanan karamellisoituneeksi eikä omppuja tarvitse edes kuoria. Tee uuniomenahillo happamista omenoista ja lisää sitruunanmehua tasapainottamaan makeutta.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 annos
1 kg (n. 2 litraa)
 
happamia omenoita (kotimaisia tai Jonagold) kuutioina
tai
2 dl
 
vettä
tai
500 g
 
tai
1
 
kanelitanko
tai
2–3 rkl
 
sitruunanmehua
tai

Ravintosisältö

Energia
807 kJ / 190 kcal
Rasva
0,1 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
45,9 g
josta sokereita
45,8 g
Proteiini
0,2 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Omenoita ei tarvitse kuoria, voit jättää ne reiluiksi kuutioiksi.

Pane omenat, vesi, hillosokeri ja kanelitanko laakeaan vuokaan ja kypsennä 150 asteessa 1 1/2–2 tuntia. Poista kanelitanko.

Soseuta omenat teho- tai sauvasekoittimella. Mausta hillo halutessasi sitruunanmehulla, säädä maku omenoiden happamuuden mukaan.

Purkita kuuma hillo pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet heti. Säilytä viileässä. Reseptillä tulee noin 1 litra valmista hilloa.

Jos pakastat soseen tai käytät sen nopeasti, voit vähentää sokerin määrää.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Hillosokeri 1kg
    Hinta 2,75/kpl
    2,75/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (92 arviota)

  • Tanya
    7 kuukautta sitten
    Hyvää hilloa tulee ja helppo tehdä.