Omenahillo uunissa
Omenahillo paahtuu uunissa ihanan karamellisoituneeksi eikä omppuja tarvitse edes kuoria. Tee uuniomenahillo happamista omenoista ja lisää sitruunanmehua tasapainottamaan makeutta. Noin 4,00€/annos.
n. 1 litrayli 60 min
Ainekset
n. 1 litra
- 1kg(n. 2 litraa)happamia omenoita (kotimaisia tai Jonagold) kuutioina
- 2dlvettä
- 500gDansukker hillosokeria
- 1kanelitanko
- 2-3rklsitruunanmehua
Valmistus
yli 60 min- Omenoita ei tarvitse kuoria, voit jättää ne reiluiksi kuutioiksi.
- Pane omenat, vesi, hillosokeri ja kanelitanko laakeaan vuokaan ja kypsennä 150 asteessa 1 1/2-2 tuntia. Poista kanelitanko.
- Soseuta omenat teho- tai sauvasekoittimella. Mausta hillo halutessasi sitruunanmehulla, säädä maku omenoiden happamuuden mukaan.
- Purkita kuuma hillo pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet heti. Säilytä viileässä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos pakastat soseen tai käytät sen nopeasti, voit vähentää sokerin määrää. Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Erityisruokavaliot
Kommentoi