Omenasose
- Annosmäärä1 annos
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Itse tehty omenasose maistuu puuron, jogurtin tai viilin kanssa. Herkuttele tuoreilla sämpylöillä, omenasoseella ja lempijuustollasi.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 annos
3 kg | omenoita tai |
(n. 4 1/2 dl | vettä) tai |
n. 750 g (n. 9 dl) | sokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 414 kJ / 99 kcal |
Rasva | 0,1 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 23,3 g |
josta sokereita | 23,3 g |
Proteiini | 0,1 g |
Suola | 0 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Pese ja lohko omenat. Poista siemenkodat.
Hauduta omenat pehmeiksi kattilassa pienessä vesimäärässä kannen alla. Ravistele kattilaa, etteivät omenat pala pohjaan. Voit pehmentää omenat myös uunipannulla tai -vuoassa pienessä vesimäärässä kannen tai folion alla. Omenat pehmenevät 175 asteessa noin 15 minuutissa. Iso omenamäärä on helpointa pehmentää höyrymehustimessa. Pienen määrän omenoita voit pehmentää mikrossa.
Soseuta omenat sosemyllyllä, monitoimikoneella tai sauvasekoittimella.
Punnitse sose. Lisää sokeria pakastettavaan soseeseen 200 g/1 kg sosetta ja kylmäsäilytettävään soseeseen 400 g/1 kg sosetta.
Annostele pakastettava sose rasioihin ja pakasta sose jäähtyneenä.
Kylmäsäilytystä varten kuumenna sose sokerilisäyksen jälkeen kiehuvaksi. Purkita kuuma sose pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet heti. Säilytä viileässä.
Omenasose säilyy vaaleampana, jos lisäät omenasoseeseen apteekissa myytävää askorbiinihappoa. Sitä lisätään 1/2–1 g omenasosekiloa kohti. 1 tl askorbiinihappoa painaa noin 5 g. Askorbiinihappo liuotetaan ensin pieneen määrään sosetta, tilkkaan kylmää vettä tai sekoitetaan pieneen määrään sokeria. Sekoita seos valmiin soseen joukkoon.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,6(137 arviota)
- yli 60 min3,8(152 arviota)
- yli 60 min3,8(114 arviota)
- yli 60 min3,9(159 arviota)
- alle 30 min4,6(41 arviota)
- alle 30 min3,9(41 arviota)
- alle 30 min3,1(9 arviota)
- yli 60 min3,7(55 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (133 arviota)
- Miksi4 kuukautta sittenMissä resepti? Aineet luetektu vai n
- Hilloaja1 vuosi sittenPakko kommentoida, olen tehnyt 20 vuotta hilloja eri raaka-aineista. Omenat voi kiehauttaa kuorineen ja siemenkotineen jos paseerataan kun ovat pehmeitä. Sokeria voi lisätä maun mukaan, ei vaikuta säilyvyyteen. En myöskään keitä hilloja vaan purkitan 80- asteisena piripintaan ja kansi heti kiinni. Ei tarvitse säilöntäaineita, säilyy avaamattomana ainakin vuoden jopa huoneenlämmössä, maku tietysti säilyy paremmin kylmässä ja pimeässä. Purkit pitää olla puhtaita ja kannet tiivit. Miksi kaikki reseptit aina käskevät keittämään 15 minuuttia?
- Jasmin2 vuotta sittenHyvä perusresepti omenasoseelle, jota on helppo muokata mieleisekseen mielestäni. Itse korvaan sokerin esimerkiksi hunajalla, ja joskus sekaan hujahtaa kanelia. Toimii omille makunysturöilleni!
- Liisa3 vuotta sittenHyvä, helppo resepti. Laitoin kanelia 1tl/1 kg omenia. Tosi hyvä maku. Laitoin pakastimeen.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenvainioharja, harmillista, että resepti ei ole mieleesi. Välitän palautteesi eteenpäin. Halutessasi voit toki vähentää pakastettavan soseen sokerimäärää. Tässä myös linkki omenachutneyn reseptiin, jossa sokerina on käytetty mm. fariinisokeria: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/omenachutney. Toivottavasti maistuu!