• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Käpynakit ja porkkanatikut

Porkkanatikut paistuvat ihanan makeiksi uunissa. Hauskat käpynakit valmistuvat helposti yhtäaikaa uunissa porkkanoiden kanssa.
Käpynakit ja porkkanatikut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 235 kcal / annos (260g)

Ainekset

5 annosta

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori porkkanat ja leikkaa ne noin 1 cm paksuisiksi tikuiksi. Pyörittele porkkanat maissitärkkelyksessä ja tämän jälkeen öljyssä. Mausta mustapippurilla. Levitä porkkanat tasaisesti pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 30-35 minuuttia. Tarkkaile porkkanoita, jotta ne eivät pala.
  2. Leikkaa nakit irti toisistaan ja viillä niiden pintaan ristikkäisiä viiltoja. Käännä porkkanat ja lisää nakit. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia. Ripottele porkkanoille hieman suolaa.
  3. Mausta kermaviili rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa käpynakit ja porkkanatikut kermaviilikastikkeen ja raikkaan salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 260g100 g

  • 235 kcal987 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10