• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Keitto kalasaaliista

Keitto kalasaaliista
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 215 kcal / annos (350g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Perkaa kala. Poista kalan päästä kidukset. Huuhdo pää, selkäruoto ja evät. Pane perkeet tilavaan kattilaan. Mittaa päälle vesi. Lisää tillinvarsia ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia.
  2. Harjaa perunat ja kuori porkkanat. Leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi ja porkkanat lanteiksi. Hienonna sipulin valkoinen osa ja viipaloi varret.
  3. Siivilöi kalaliemi kattilaan. Lisää suola, pippurit, perunat, porkkanat ja sipuli. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes juurekset ovat lähes kypsiä.
  4. Leikkaa fileet haarukkapaloiksi. Nosta palat perunoiden päälle. Säästä maidosta 1 dl ja lisää loput keittoon. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Sekoita vehnäjauhot 1 dl kylmää maitoa. Kaada seos kiehuvaan keittoon samalla sekoittaen. Lisää sipulinvarret ja anna keiton hautua noin 5 minuuttia. (Ohenna keittoa tarvittaessa maidolla tai vedellä.)
  6. Tarkista keiton maku. Viimeistele keitto tillillä. Tarjoa lisäksi ruisleipää.

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 215 kcal900 kJ
  • Proteiinia23 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille