Karamelliomenat
Karamelliomenat dipataan kauniin kiiltävään karamellikastikkeeseen ja koristellaan koristerakeilla. Kokeile myös valkosuklaakuorrutusta. Tämäkin resepti vain n. 0,40€/annos*.
6 annostaalle 30 min
Ainekset
6 annosta
- 6(750 g)pienehköä omenaa
Karamellikuorrutus
- 3dlfariinisokeria
- 1dlvaaleaa siirappia
Lisäksi
- mantelirouhetta
- koristerakeita
Valmistus
alle 30 min- Pese omenien pinnasta vahapinta pois kuumalla vedellä. Kuivaa omenat huolellisesti ja laita ne hetkeksi jääkaappiin.
- Mittaa karamellikuorrutuksen ainekset tilavaan kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen kunnes seos paksunee kinuskimaiseksi. Varo, ettei seos kuohahda yli kattilasta. Anna kuorrutuksen jäähtyä hetki.
- Poista omenista kannat ja työnnä puiset syömäpuikot tai katkaistut varrastikut tukevasti omeniin. Upota omenat yksitellen kuorrutukseen, valuta hetki ja nosta omenat jähmettymään leivinpaperin päälle. Koristele halutessasi mantelirouheella tai koristerakeilla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit kuorruttaa omenat myös sulatetulla valkosuklaalla (noin 200 g) ja koristella koristerakeilla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Kommentoi
Voiko käyttää tummaa siirappia?
Roosa, reseptiä ei ole testattu tummalla siirapilla. Siirappi vaikuttaa mm. väriin ja makuun.