KaramelliomenatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karamelliomenat

Karamelliomenat dipataan kauniin kiiltävään karamellikastikkeeseen ja koristellaan koristerakeilla. Kokeile myös valkosuklaakuorrutusta. Tämäkin resepti vain n. 0,40€/annos*.

  • 6 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

6 annosta
    • 6(750 g)pienehköä omenaa

Karamellikuorrutus

    • 3dlfariinisokeria
    • 1dlvaaleaa siirappia
    • 1 1/2dlPirkka laktoositonta kuohukermaa

Lisäksi

    • mantelirouhetta
    • koristerakeita

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese omenien pinnasta vahapinta pois kuumalla vedellä. Kuivaa omenat huolellisesti ja laita ne hetkeksi jääkaappiin.
  2. Mittaa karamellikuorrutuksen ainekset tilavaan kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen kunnes seos paksunee kinuskimaiseksi. Varo, ettei seos kuohahda yli kattilasta. Anna kuorrutuksen jäähtyä hetki.
  3. Poista omenista kannat ja työnnä puiset syömäpuikot tai katkaistut varrastikut tukevasti omeniin. Upota omenat yksitellen kuorrutukseen, valuta hetki ja nosta omenat jähmettymään leivinpaperin päälle. Koristele halutessasi mantelirouheella tai koristerakeilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit kuorruttaa omenat myös sulatetulla valkosuklaalla (noin 200 g) ja koristella koristerakeilla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua