Nekut Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Nekut

  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Itse tehdyt makeiset ovat hurmaava joululahjaidea. Pähkinäiset nekut on helppo valmistaa vain muutamalla raaka-aineella.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

2 dl
 
kuohukermaa
tai
2 dl
 
vaaleaa siirappia
tai
2 dl
 
sokeria
tai
2 dl
 
manteli- tai pähkinärouhetta
tai

Valmistus

yli 60 min

Sekoita kaikki ainekset mantelirouhetta lukuunottamatta paksupohjaisessa teflonkattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.

Keitä hiljaa runsaat puoli tuntia, kunnes keitos muuttuu sitkeäksi. Kokeile sitkeyttä pudottamalla pisara karamellimassaa kylmään veteen. Jos voit pyöritellä sen sormin palloiksi, on massa kiehunut tarpeeksi.

Sekoita mantelirouhe karamellimassaan. Kaada seos jäähtymään pieniin karamellimuotteihin tai leivosvuoista tehtyihin nekkumuotteihin.

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 5,0 (7 arviota)