• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Nekut

Itse tehdyt makeiset ovat hurmaava joululahjaidea. Pähkinäiset nekut on helppo valmistaa vain muutamalla raaka-aineella.
Nekut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 378 kcal / 100 g

Ainekset

    • 2dlkuohukermaa
    • 2dlvaaleaa siirappia
    • 2dlsokeria
    • 2dlmanteli- tai pähkinärouhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kaikki ainekset mantelirouhetta lukuunottamatta paksupohjaisessa teflonkattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
  2. Keitä hiljaa runsaat puoli tuntia, kunnes keitos muuttuu sitkeäksi. Kokeile sitkeyttä pudottamalla pisara karamellimassaa kylmään veteen. Jos voit pyöritellä sen sormin palloiksi, on massa kiehunut tarpeeksi.
  3. Sekoita mantelirouhe karamellimassaan. Kaada seos jäähtymään pieniin karamellimuotteihin tai leivosvuoista tehtyihin nekkumuotteihin.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 378 kcal1 580 kJ
  • Proteiinia4,05 g
  • Hiilihydraatteja51,4 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille