Karkkikeksit
Karkkikeksit ovat huikean herkullinen ja huikean helppo namu, ja leipominen sujuu lapseltakin. Valitse kekseihin kovaa lempikarkkia - Marianne toimii aina.
- 20 kpl
- 30 - 60 min
Ainekset
20 kpl
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 1dlsokeria
- 1/2dlkarkkirouhetta (esim. Marianne Crush)
- 1/2tlleivinjauhetta
- 1/2tljauhettua kardemummaa
- 100gvoita tai leivontamargariinia
- 1kananmuna
Lisäksi
- 1/2dlkarkkirouhetta (esim. Marianne Crush)
Valmistus
30 - 60 min- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Mittaa taikinan kaikki kuivat aineet kulhoon.
- Paloittele jääkaappikylmä rasva veitsellä kuutioiksi ja laita kulhoon. Nypi kuivat aineet ja rasva tasaiseksi seokseksi käsin.
- Lisää kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pallo.
- Ripottele työpöydälle jauhoja. Nosta taikinapallo pöydälle ja muotoile siitä pötkö. Leikkaa pötkö 20 tasakokoiseksi palaksi.
- Tee paloista haluamasi muotoisia keksejä sormin painelemalla. Nosta keksit uunipellille leivinpaperin päälle.
- Koristele keksit painamalla niiden pintaa karkkirouhetta.
- Paista keksejä uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Seuraa luukusta, että keksit eivät pala.
- Vedä keksit leivinpaperin avulla kuumalta pelliltä pöydälle jäähtymään. Valmis!
Tiesitkö että...
Resepti löytyy myös lasten kokkaussovelluksesta, Carrot Kitchen Appista, jonka voit ladata puhelimesi sovelluskaupasta!Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi