Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
Helppo omenapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo omenapiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Nopea ja helppo omenapiirakka on rakenteeltaan ihanan mehevä. Omenapiirakka maistuu parhaalta vaniljakastikkeen -tai jäätelön kanssa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta
2 1/2 dl
 
tai
1/2 tl
 
tai
1/2 tl
 
soodaa
tai
1 1/2 dl
 
sokeria
tai
1/2 tl
 
tai
2 dl
 
tai
75 g
 
voita
tai
1
 
kananmuna
tai

Pinnalle

4–5 (n. 400 g)
 
hapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold)
tai
1 tl
 
tai
2 tl
 
sokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
955 kJ / 229 kcal
Rasva
8,4 g
josta tyydyttynyttä
5 g
Hiilihydraatit
33 g
josta sokereita
20,7 g
Proteiini
4,1 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Pese omenat, poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Sulata rasva.

Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää kulhoon piimä, jäähtynyt rasva ja muna. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm) ja asettele pinnalle omenaviipaleet. Ripottele omenaviipaleiden päälle kanelia ja sokeria.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Tarjoa omenapiirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Meira ruokasooda 125g tölkki
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka suomalainen AB-piimä 1l
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/l
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    46,00/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (609 arviota)

  • Leeruska
    1 kuukausi sitten
    Tosi helppo ja hyvä kahvin kera ym…
  • Kati
    4 kuukautta sitten
    Tulipa Ihanan mehevä ja maukas piirakka! Tosin korvasin piimän jo jääkaapissa olleella kermaviilillä.
  • Sipsu
    8 kuukautta sitten
    Hyvä ja helppo resepti! Syntyy hetkessä!
  • Mini Minea
    1 vuosi sitten
    Tosi hyväääääää.😃
  • Papparainen64
    1 vuosi sitten
    Helppo kuten nimessä, korvasin piimän turkkilaisella jogurtilla. Puuhellan uunissa hetken pitempään matalemmassa lämpötilassa.
  • Kotitalousopettaja 30 vuoden työkokemuksella😊
    1 vuosi sitten
    Luin kaikki kommentit. Olen tehnyt samalla ohjeella omenapiirakan lukuisia kertoja, koska se on vanhassa 7. luokan kotitalouden kirjassa 1980-luvulta. Leivinjauheen ja soodan (kemialliset kohotusaineet) kanssa pitää muistaa, että nestemäisten aineiden lisäämisen jälkeen sakoittaminen pitää minimoida, ts. vain sen verran saa sekoittaa, että taikina on tasainen. Vähänkin liika sekoittelu saa vehnäjauhot muodostamaan sitkoa, joka on välttämätön hiivataikinoissa. Kemialliset kohotusaineet eivät jaksa kohottaa sitkistynyttä taikinaa ja piiras saattaa jäädän raa’an tuntuiseksi ja pannukakkumaiseksi. Tänään käytin itse ”kaurajugurttia” ja jauhoiksi valitsin terveellisemmän hiivaleipäjauhon. Juuri tätä ohjetta on paljon kehuttu ihan ammatti-ihmisten keskuudessa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Omena man, piirakkaan tulee 4-5 kpl (n. 400 g) omenoita.
  • Leivonnainen
    2 vuotta sitten
    Hyvä omppupiirakka tuli. Vehnäjauhot korvasin gluteenittomilla jauhoilla. 🙂
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Mummo, reseptin toimivuutta ei valitettavasti ole testattu omenamehulla. Jos AB-jogurtin haluaa korvata omenamehulla, kannattaa nesteen määrää vähentää, jotta taikinasta ei tule liian löysää. Omenamehun arvioitu määrä on noin 1-1,5 dl.
  • Mummo
    2 vuotta sitten
    Voiko AB-piimän korvata omenamehulla ?
  • Nam
    2 vuotta sitten
    Kyllä tuli pehmeä ja hyvä piirakka. Ei tarvitse kovin isoa vuokaa.
  • Pettynyt
    3 vuotta sitten
    Omenapiirakasta tuli mieleen pannukakku joka oli jäänyt raa’aksi. En suosittele.
  • Lotta
    3 vuotta sitten
    Korvasin piimän kefiirillä. Piirakka onnistui todella hyvin, ja pohjasta tuli ihanan kuohkea ja pehmeä. Omenaa laitan ensi kerralla vielä vähän enemmän.
  • Mari
    3 vuotta sitten
    Helppo, nopea ja pehmeä hyvänmakuinen piirakka. Suosittelen.
  • A
    4 vuotta sitten
    Ei ihan onnistunut vaikka pilkuntarkasti ohjeen mukaan tein. Uusi hyvä uunikin palveluksessa. Taikina jäi löysäksi vaikka päältä tummui. Ei pysty leikkaamaan paloja.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    A, ikävä kuulla ettei piirakka onnistunut. Kannattaa muistaa että uuneissa on eroja. Joskus piirakkaa voi joutua paistamaan hieman matalammalla lämmöllä pidempään, jottei se tummu liikaa jos uuni on kovin tehokas. Myös alemalla tasolla paistaminen ja piirakan peittäminen esimerkiksi foliolla paiston aikana voi auttaa.
  • MJ
    4 vuotta sitten
    Hyvää tuli. Ja helppo oli tehdä
  • W
    5 vuotta sitten
    Tosi hyvää piirakkaa!!!
  • Leena
    5 vuotta sitten
    Oikein onnistunut yksinkertainen,helppo piirakka. Korvasin piimän kermaviilillä. Meillä kun ei harrasteta piimää. Pidin erikoisesti kuohkeasta,vähän kakkumaisesta pohjasta! Pääsi suosikkeihini.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Omppu, ikävä kuulla, että resepti ei ole sinulla toiminut. Välitän palautteesi tiedoksi K-koekeittiöön.
  • Omppu
    5 vuotta sitten
    Päältä paloi ja pohja jäi raa'aksi, maistui kananmunalle. Yleensä K-ruoan reseptit onnistuu melkein varmasti, tämä valitettavasti ei.
  • Omenapannari
    5 vuotta sitten
    Pohjan mausta tuli pannukakku mieleen :D Koostumus oli löysähkö, eli siistejä paloja tästä piirakasta ei saanut mutta onneksi oltiinkin ihan vain omalla porukalla herkuttelemassa :) Eli mielestäni maku oli ihan hyvä, joskaan ei mielestäni kovin ’piirakkamainen’ ja koostumus oli huono.
  • Evita
    5 vuotta sitten
    Tein vegaanisena. Voin korvasin margariinilla ja piimän ja munan kahdella desillä Alpro Go Onia. Todella hyvää tuli, kivan kuohkea pohja.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Hei muikkelis ja kiitos kysymyksestä! Piimän voisi korvata esim. maustamattomalla jogurtilla tai kermaviilillä.
  • muikkelis
    7 vuotta sitten
    voiko piimän korvata maidolla?
  • Aleksi Saranko
    7 vuotta sitten
    Leivon isäpuolen kans. Resepti on meidän perheen suosiossa😁😁
  • Aleksi Saranko
    7 vuotta sitten
    Oli ihan hyvä mä tykkäsin ainakin. Suosittelen muillekin.😀😁😁😀
  • Anskari
    7 vuotta sitten
    Lisäsin omenoiden sijaan Kuningatarhilloa ja lisäsin siihen hieman perunajauhoja. Se on uunissa, sää nähdä miltä maistuu👫
  • rfw
    7 vuotta sitten
    This type of apple is NOT suited for any kind of 'pie' Appearance and Flavor[edit] 'Paulared' apples are bright red with some yellow and tan spots; the skin often has a dusty sheen. They have a sprightly taste, not too sweet and not too tart, vinous and slightly reminiscent of strawberries. It has a firm white flesh that becomes soft and mealy extremely quickly as its season declines. Paula Red apples are suitable for both eating fresh and cooking, although they become extremely soft when cooked, which suits them to some dishes (applesauce) and not others (pies).
  • Tatiana
    8 vuotta sitten
    Onnistui niin hyvin!!!