Helppo omenapiirakka
Nopea ja helppo omenapiirakka on rakenteeltaan ihanan mehevä. Omenapiirakka maistuu parhaalta vaniljakastikkeen -tai jäätelön kanssa.
- 8 annosta
- 30 - 60 min
- 180 kcal / annos (110g)
Ainekset
8 annosta
- 2 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 1/2tlsoodaa
- 1 1/2dlsokeria
- 75gvoita
- 1kananmuna
Pinnalle
- 4-5(n. 400 g)hapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold)
- 1tlkanelia
- 2tlsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Pese omenat, poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Sulata rasva.
- Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää kulhoon piimä, jäähtynyt rasva ja muna. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm) ja asettele pinnalle omenaviipaleet. Ripottele omenaviipaleiden päälle kanelia ja sokeria.
- Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Tarjoa omenapiirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per annos 110g100 g
- 180 kcal750 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja26 g
- Rasvaa7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Omenapiirakasta tuli mieleen pannukakku joka oli jäänyt raa’aksi. En suosittele.
Korvasin piimän kefiirillä. Piirakka onnistui todella hyvin, ja pohjasta tuli ihanan kuohkea ja pehmeä. Omenaa laitan ensi kerralla vielä vähän enemmän.
Helppo, nopea ja pehmeä hyvänmakuinen piirakka. Suosittelen.
Ei ihan onnistunut vaikka pilkuntarkasti ohjeen mukaan tein. Uusi hyvä uunikin palveluksessa. Taikina jäi löysäksi vaikka päältä tummui. Ei pysty leikkaamaan paloja.
A, ikävä kuulla ettei piirakka onnistunut. Kannattaa muistaa että uuneissa on eroja. Joskus piirakkaa voi joutua paistamaan hieman matalammalla lämmöllä pidempään, jottei se tummu liikaa jos uuni on kovin tehokas. Myös alemalla tasolla paistaminen ja piirakan peittäminen esimerkiksi foliolla paiston aikana voi auttaa.
Hyvää tuli. Ja helppo oli tehdä
Tosi hyvää piirakkaa!!!
Oikein onnistunut yksinkertainen,helppo piirakka. Korvasin piimän kermaviilillä. Meillä kun ei harrasteta piimää. Pidin erikoisesti kuohkeasta,vähän kakkumaisesta pohjasta! Pääsi suosikkeihini.
Omppu, ikävä kuulla, että resepti ei ole sinulla toiminut. Välitän palautteesi tiedoksi K-koekeittiöön.
Päältä paloi ja pohja jäi raa'aksi, maistui kananmunalle. Yleensä K-ruoan reseptit onnistuu melkein varmasti, tämä valitettavasti ei.
Pohjan mausta tuli pannukakku mieleen :D Koostumus oli löysähkö, eli siistejä paloja tästä piirakasta ei saanut mutta onneksi oltiinkin ihan vain omalla porukalla herkuttelemassa :) Eli mielestäni maku oli ihan hyvä, joskaan ei mielestäni kovin ’piirakkamainen’ ja koostumus oli huono.
Tein vegaanisena. Voin korvasin margariinilla ja piimän ja munan kahdella desillä Alpro Go Onia. Todella hyvää tuli, kivan kuohkea pohja.
Hei muikkelis ja kiitos kysymyksestä! Piimän voisi korvata esim. maustamattomalla jogurtilla tai kermaviilillä.
voiko piimän korvata maidolla?
Leivon isäpuolen kans. Resepti on meidän perheen suosiossa😁😁
Oli ihan hyvä mä tykkäsin ainakin. Suosittelen muillekin.😀😁😁😀
Arvosana 20
Lisäsin omenoiden sijaan Kuningatarhilloa ja lisäsin siihen hieman perunajauhoja. Se on uunissa, sää nähdä miltä maistuu👫
This type of apple is NOT suited for any kind of 'pie' Appearance and Flavor[edit] 'Paulared' apples are bright red with some yellow and tan spots; the skin often has a dusty sheen. They have a sprightly taste, not too sweet and not too tart, vinous and slightly reminiscent of strawberries. It has a firm white flesh that becomes soft and mealy extremely quickly as its season declines. Paula Red apples are suitable for both eating fresh and cooking, although they become extremely soft when cooked, which suits them to some dishes (applesauce) and not others (pies).
Onnistui niin hyvin!!!
Tein ensimmäistä kertaa omenapiirakkaa. Tällä ohjeella ei onnistunut. Pohja oli tahmainen ja kuminen.