• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Helppo omenapiirakka

Nopea ja helppo omenapiirakka on rakenteeltaan ihanan mehevä. Omenapiirakka maistuu parhaalta vaniljakastikkeen -tai jäätelön kanssa.
Helppo omenapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 180 kcal / annos (110g)

Ainekset

8 annosta

Pinnalle

    • 4-5(n. 400 g)hapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold)
    • 1tlkanelia
    • 2tlsokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese omenat, poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Sulata rasva.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää kulhoon piimä, jäähtynyt rasva ja muna. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada taikina piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm) ja asettele pinnalle omenaviipaleet. Ripottele omenaviipaleiden päälle kanelia ja sokeria.
  4. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Tarjoa omenapiirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 180 kcal750 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja26 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 69 arvostelua
  • K-Kuluttajapalvelu23.9.2016

    Hei muikkelis ja kiitos kysymyksestä! Piimän voisi korvata esim. maustamattomalla jogurtilla tai kermaviilillä.

  • muikkelis23.9.2016

    voiko piimän korvata maidolla?

  • Aleksi Saranko13.9.2016

    Leivon isäpuolen kans. Resepti on meidän perheen suosiossa😁😁

  • Aleksi Saranko13.9.2016

    Oli ihan hyvä mä tykkäsin ainakin. Suosittelen muillekin.😀😁😁😀

  • Jani7726.8.2016

    Arvosana 20

  • Anskari25.8.2016

    Lisäsin omenoiden sijaan Kuningatarhilloa ja lisäsin siihen hieman perunajauhoja. Se on uunissa, sää nähdä miltä maistuu👫

  • rfw25.8.2016

    This type of apple is NOT suited for any kind of 'pie' Appearance and Flavor[edit] 'Paulared' apples are bright red with some yellow and tan spots; the skin often has a dusty sheen. They have a sprightly taste, not too sweet and not too tart, vinous and slightly reminiscent of strawberries. It has a firm white flesh that becomes soft and mealy extremely quickly as its season declines. Paula Red apples are suitable for both eating fresh and cooking, although they become extremely soft when cooked, which suits them to some dishes (applesauce) and not others (pies).

  • Tatiana23.1.2016

    Onnistui niin hyvin!!!

  • Jore15.1.2016

    Tein ensimmäistä kertaa omenapiirakkaa. Tällä ohjeella ei onnistunut. Pohja oli tahmainen ja kuminen.