Mämmicookiet
Mämmicookiet ovat päältä rapeita ja sisältä ihanan sitkeitä! Onneksi ne ovat myös superhelppoja tehdä. Noin 0,30 €/annos*
- 15 kpl
- 30 - 60 min
Ainekset
15 kpl
- 1/2rs(à 700 g)mämmiä
- 1kananmuna
- 1levy(200 g)Pirkka tummaa leivontasuklaata (55%)
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 1dlfariinisokeria
- 1dlsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita mämmi, kananmuna ja voisula kulhossa.
- Rouhi suklaa. Sekoita rouhe ja muut kuivat aineet keskenään. Kääntele ne mämmiseokseen.
- Nostele taikina lusikalla 15 nokareeksi kahdelle pellille. Jätä leviämisvaraa.
- Kypsennä keksejä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes keksit saavat hieman väriä.
- Vedä keksit leivinpapereineen pelliltä ja anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Tiesitkö että...
Jos haluat käyttää koko mämmirasian, tuplaa ohje ja paista neljässä erässä! *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Oli hyvää äiti ei tykännyt.
Kiitos ohjeesta! Meillä ei kukaan tykkää mämmistä, mutta nämä keksit maistuivat kaikille :)
Positiivinen yllätys, eivät olleet liian makeita mutta upposivat myös lapsiin. Näistä tulee ehdottomasti pääsiäisperinne :)
Selvennyksenä. Tuleeko tähän siis 350 g mämmiä?
Maija, kyllä, tähän tulee 350 g mämmiä.
Hei! Missä mämmicookiet kannattaa säilyttää? Tiiviissä purkissa? Jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
EveliinaN, cookiet säilyvät huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna noin kaksi viikkoa. Mämmicookiet voi myös halutessaan pakastaa. Pakastimessa cookiet säilyvät hyvinä muutaman kuukauden ajan.