• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Suklaa-appelsiinineliöt

Suklaa-appelsiinineliöt
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 - 60 min
  • 372 kcal / 100 g

Ainekset

Taikina

    • 6kananmunaa
    • 4dlsokeria
    • 1appelsiinin raastettu kuori
    • 150gtummaa suklaata
    • 5dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 300gPirkka leivontamargariinia
    • 4rklpuristettua appelsiininmehua

Kuorrutus

    • 5dltomusokeria
    • 4rklpuristettua appelsiininmehua
    • 1 1/2appelsiinin raastettu kuori
    • 1ps(150 g)Pirkka hasselpähkinöitä rouhittuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon appelsiinin raastettu kuori (pese appelsiinit hyvin ennen raastamista). Sekoita joukkoon veitsellä rouhittu suklaa. 2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja sulatettu, jäähdytetty margariini sekä appelsiininmehu taikinaan. Sekoita juuri sen verran, että aineet ovat sekaisin.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna torttulevyn jäähtyä.
  3. Mittaa kuorrutusta varten tomusokeri, appelsiininmehu ja kuoriraaste kattilaan. Sekoita tasaiseksi ja lämmitä hieman. Seos on sakeaa. Lisää joukkoon rouhitut hasselpähkinät ja lämmitä edelleen hieman. Seos ei saa varsinaisesti kuumentua.
  4. Levitä kuorrutus lastan avulla tortun pinnalle. Leikkaa torttu haluamasi kokoisiksi neliöiksi. Tortun maku paranee säilytyksessä, joten valmista se juhlia edeltävänä päivänä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 372 kcal1 560 kJ
  • Proteiinia4,76 g
  • Hiilihydraatteja45,4 g
  • Rasvaa18,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu