• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kaneliset hasselpähkinäkeksit

Pähkinäiset keksit pyöräytetään kaneli-sokeriseoksessa ennen paistamista ja koristellaan kokonaisilla hasselpähkinöillä.
Kaneliset hasselpähkinäkeksit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 60 kpl
  • yli 60 min
  • 48 kcal / annos (10g)

Ainekset

n. 60 kpl
    • 1ps(150 g)Pirkka hasselpähkinöitä (kokonaisia)
    • 1 1/2dlfariinisokeria
    • 1Pirkka kananmuna
    • n. 4dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria

Pinnalle

    • 2-3rklsokeria
    • 2-3tlkanelia
    • Pirkka hasselpähkinöitä

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa noin 1 1/4 dl kokonaisia pähkinöitä ja hienonna ne monitoimikoneen leikkuuterällä karkeaksi jauheeksi. Säästä loput pähkinät koristeluun.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin 45 minuuttia.
  3. Jaa taikina kahtia ja leivo puolet kerrallaan. Muotoile taikinasta tanko. Käytä tarvittaessa vehnäjauhoja apuna. Jaa tanko 30 tasakokoiseen palaan ja pyöritä palat palloiksi.
  4. Pyörittele pallot kaneli-sokeriseoksessa. Laita pikkuleivät kahdelle pellille leivinpaperin päälle ja paina pikkuleipien keskelle kokonainen hasselpähkinä. Paista uunin ylätasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 10g100 g

  • 48 kcal202 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua
  • R-L22.9.2016

    Olen vaihtanut hasselpähkinät manteleihin ja painellut päälle ranskanpastilleja. Hyviä tuli ja lapsille mieluisia. Seuraavaksi aion kokeilla pähkinöiden ja mantelien tilalle murskattuja ranskanpastilleja.

  • mile14.12.2015

    Tein viimme jouluksi näitä pikkuleipiä. Oli tosi hyviä, jotenka teen näitä myös täksi jouluksi.

  • Sini9.12.2015

    Loistoresepti! Taikina oli helppo tehdä, helppo käsitellä ja ohjeesta kerrankin tuli tuo luvatut kuutisenkymmentä. Ja hyvältä maistuivat! Lapsista oli hauskaa painella ne pähkinät jokaisen pikkuleivän keskelle.