Marengit
- Annosmäärä24 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Makeat marengit maistuvat herkkusuille! Helppotekoiset marengit ovat kauniita ja sopivat tarjottavaksi juhlapöytään. Voit myös kokeilla koristella kakkuja marengeilla!
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Ainekset
24 annosta
2 | kananmunan valkuaista tai |
1 dl | sokeria tai |
(tummaa suklaata koristeluun) tai |
Valmistus
yli 60 min
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri samalla vatkaten. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.
Pursota valkuaisvaahdosta 24 pientä marenkia pellille leivinpaperin päälle. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä kuumalla pellillä tai uunissa, jotta marengeista tulee rapeita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,4(33 arviota)
- yli 60 min4,0(76 arviota)
- yli 60 min3,9(272 arviota)
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- 30 - 60 min4,3(15 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min
- 30 - 60 min2,4(19 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (371 arviota)
- B.V11 päivää sittenTodella hyvää. Nam😋
- B.V11 päivää sittenTosi hyvää tuli. Nam😋
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sitten<3, marengit voi halutessaan värjätä pienellä määrällä geeliväriä. Väriä on hyvä lisätä hammastikulla pienissä määrin kunnes massa on halutun väristä.
- Innokkaasti leipoja2 kuukautta sittenTeimme sisareni kanssa tuplasatsin marenkeja oheisella ohjeella ja olemme hyvin yllättyneitä, kuinka lopputulos onnistuikin niin hyvin. En sanoisi että olisin leipomisessa mikään paisunein pullataikina, joten siihen verrattuna lopputulos oli vallan mainio. Lapsetkin pitivät marengeista ja Aaro söi jopa viisi marenkia!🤪
- marenki4 kuukautta sittenMarengit kuivatetaan 90 asteessa, jotta eivät saa väriä. Sokeri lisätään osissa loysään valkuaisvaahtoon. Marenki on valmis kun sokeri sulanut, koeta sormien välissä hieoroen, ettei vaahdossa tunnu sokerikiteitä. Aika kauan saa vatkata, että sokeri sulaa. Sulamaton sokeri muodostaa paistaessa marenkiin sokeri "kyyneleitä".
- Uunien ero?9 kuukautta sittenEn ole vielä päässyt kokeilemaan kyseistä reseptiä, mutta minun piti kysyä, että millä uunilla resepti on testattu ja, jos sattuu olemaan erilainen uuni vaikuttaako tämä lopputulokseen?
- K-Kuluttajapalvelu9 kuukautta sittenUunien ero, resepti on testattu tavallisella kotiuunilla tasalämmöllä eli ei kiertoilmalla. Uunien ominaisuuksissa ja paistolämpötiloissa voi aina olla pientä vaihtelua, joten kannattaa tarkkailla marenkeja paiston aikana.
- ekaakertaamarenkei10 kuukautta sittenaivan täydellisiä tuli näistä :)
- K-Kuluttajapalvelu11 kuukautta sittenLeipomis intoilia, marengit voi halutessaan värjätä pienellä määrällä geeliväriä.
- Leipomis intoilia11 kuukautta sittenVoiko valkuaisvaahdon värjätä vaikka siniseksi?
- Marenkimonsteri1 vuosi sittenMarengit paloivat ja maistuivat kananmunalta. Näin ei ole käynyt koskaan aiemmin toisella ohjeella. En voi suositella :(
- Skidi1 vuosi sittenTästä tulee pelkkää litkua
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenTäydellisen marengin metsästäjä, ohjeen toimivuus on testattu tasalämpöuunnissa. Mikäli käytössä on kiertoilmauuni, tulee lämpötila laskea 100 asteeseen.
- Täydellisen marengin metsästäjä1 vuosi sittenOnko 125 astetta parempi kiertoilmalla vai ilman?
- OonMäEnnenkinLeiponut1 vuosi sittenMuutoin ohje ihan jees, mutta päälle tulevan marengin ohjeistuksessa on ISO virhe. Valkuaiset tulee vatkata erikseen ensin ja sitten vasta lisätä sokeri. Kun kaiken vatkasi kerralla, sai tulokseksi vain litkua.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenInnokas leipoja, ohjeessa kannattaa käyttää huoneenlämpöisiä kananmunia, jotta valkuaiset vatkaantuvat mahdollisimman kuohkeiksi.
- Innokas leipoja2 vuotta sittenOnko marengin kananmunien pakko olla huoneenlämpöisiä?
- Alakoululainen :)2 vuotta sittenMillä tasolla marengit paistetaan?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenAlakoululainen :), marengit voi paistaa uunin keskitasolla.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKeltuainen, valkuaisvaahdon onnistumisen kannalta on tärkeää, ettei valkuaisten joukkoon pääse keltuaista.
- Keltuainen2 vuotta sittenHaittaako jos taikinaan meni vähän keltuaista?
- Stella2 vuotta sittenTosi Hyviä
- Leipuri hiiva2 vuotta sittenOnnistui hyvin oon tehny monta kertaa! Tehtiin vähän pienempiä marenkeja nii oli uunissa vaan 45min
- Vilijonkka2 vuotta sittenKaksi tuntia ja 100 astetta. Sitten uuninluukku auki ja kauhanvarsi väliin. Saavat kuivua vielä yön yli uunissa. Meillä ei tunnissa ehdi kuivua vaan jäävät kosteantahmeiksi ja jos laitan 125 astetta, ruskettuvat...
- Leipuri2 vuotta sittenEi oikein vatkaus toiminut, muuttui vetiseksi, ei olla vielä maistettu!
- Ansku2 vuotta sittenMarengit paloi
- Annastiina koskela2 vuotta sittenMhmm oli ihan hyvää mutta olen parempiakin marenkeja syönyt :0
- Kokkaaja2 vuotta sittenOnko marenkien tarkoitus ruskettua uunissa?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKokkaaja, marenkien valkoinen väri muuttuu paiston aikana asteen tummemmaksi, mutta varsinaisesti niiden ei ole tarkoitus saada paistoväriä. Marenkeja kannattaakin seurata paiston aikana, koska uuneissa on eroja.
- Leipuri2 vuotta sittenToimii ja on maukasta!