Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
MarengitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marengit

Makeat marengit maistuvat herkkusuille! Helppotekoiset marengit ovat kauniita ja sopivat tarjottavaksi juhlapöytään. Voit myös kokeilla koristella kakkuja marengeilla!

  • 24 annosta
  • yli 60 min
  • 12,1 kcal / annos (5g)

Ainekset

24 annosta
    • 2kananmunan valkuaista
    • 1dlsokeria
    • (tummaa suklaata koristeluun)

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri samalla vatkaten. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.
  2. Pursota valkuaisvaahdosta 24 pientä marenkia pellille leivinpaperin päälle. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä kuumalla pellillä tai uunissa, jotta marengeista tulee rapeita.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 5g100 g

  • 12,1 kcal50,6 kJ
  • Proteiinia0,22 g
  • Hiilihydraatteja2,75 g
  • Rasvaa0 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,55/kpl2,67/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,35/kpl2,33/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka tumma suklaa 200g UTZ
    Pirkka tumma suklaa 200g UTZ
    1,95/kpl9,75/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Lindt Excellence 70% tumma suklaa 100g
    Lindt Excellence 70% tumma suklaa 100g
    -14 %4,002 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-14 %
    2,35/kpl23,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Marabou Premium Dark70% 100g
    Marabou Premium Dark70% 100g
    1,85/kpl18,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 107 arvostelua
  • Mummo24.5.2019

    Miltä nämä marengit maistuvat? Ja tarviiko lisätä mausteita?

  • K-Kuluttajapalvelu24.5.2019

    Mummo, marengit maistuvat perinteisiltä sokerisilta marengeilta. Marenkeja ei tarvitse erikseen maustaa, mutta niin voi toki halutessaan tehdä.

  • Peruna7.4.2019

    Parempi resepti kuin mun oma

  • Marenki31.3.2019

    Palaa 125 asteisessa uunissa....

  • K-Kuluttajapalvelu31.3.2019

    Marenki, ikävä kuulla, että marengit ovat palaneet. Uunien tehoissa voi olla eroja, joten uunia kannattaa tarkkailla erityisesti paistoajan loppupuolella, etteivät marengit pääse palamaan.

  • Leipuri27.3.2019

    Minkä kokoisista marengeista ohjeessa on kyse? Entä kuika kauan 1cm halkaisian marenkeja pitäisi paistaa?

  • K-Kuluttajapalvelu27.3.2019

    Leipuri, marenkien halkaisijaa ei ole mitattu, mutta reseptistä tulee 24 halkaisijaltaan noin 5 cm kokoista marenkia. Emme valitettavasti ole kokeilleet paistoaikaa pienemmille marengeille. Paistoaika on todennäköisesti lyhyempi. Kannattaa tarkkailla uunia erityisesti paistoajan loppupuolella, että marengit eivät pääse palamaan.

  • aloitteleva leipuri24.3.2019

    Voiko kaksi marenkipellillistä laittaa uuniin samaan aikaan?

  • K-Kuluttajapalvelu24.3.2019

    Aloitteleva leipuri, voit paistaa kaksi pellillistä samaan aikaan kiertoilmauunilla. Lämpötilaa kannattaa hiukan laskea.

  • . 7.3.2019

    Vaiko laittaa elintarvikeväriä

  • K-Kuluttajapalvelu7.3.2019

    Marenkien värjäämiseen voi käyttää geelimäisiä tai jauhemaisia elintarvikevärejä. Nestemäiset elintarvikevärit saattavat kostuttaa massaa liikaa. Väri muuttuu paistaessa hieman, joten massasta voi tehdä hieman tummempaa kuin haluttu lopputulos.

  • K-Kuluttajapalvelu24.10.2018

    Nepsukka, resepti on testattu K-koekeittiöllä käyttämällä tavallista sokeria.

  • Nepsukka24.10.2018

    Jos käyttää tavallisen sokerin sijasta fariinisokeria, onko määrä sama eli 1dl fariinia + 2 valkuaista?

  • Pöö22.8.2018

    Jos tekee tuplan nii pitääkö munia olla neljä ja 2dl sokeria

  • K-Kuluttajapalvelu22.8.2018

    Pöö, juuri näin, jos haluat tehdä marenkeja tuplamäärän tarvitset neljä kananmunaa ja 2 dl sokeria.

  • K-Kuluttajapalvelu29.5.2018

    Ihminen, uunin lämpötilan kanssa kannattaa olla tarkkana eli marenkeja ei tulisi paistaa liian kuumassa uunissa.

  • Ihminen29.5.2018

    Miten marengeista saisi vaaleampia?

  • K-Kuluttajapalvelu2.9.2017

    tt, tässä linkki kananmunattomiin pavloviin: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vegaaniset-pavlovat

  • tt2.9.2017

    Voiko marenkia tehdä ilman munia?