Marengit
Makeat marengit maistuvat herkkusuille! Helppotekoiset marengit ovat kauniita ja sopivat tarjottavaksi juhlapöytään. Voit myös kokeilla koristella kakkuja marengeilla!
- 24 annosta
- yli 60 min
- 12,1 kcal / annos (5g)
Ainekset
24 annosta
- 2kananmunan valkuaista
- 1dlsokeria
- (tummaa suklaata koristeluun)
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri samalla vatkaten. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.
- Pursota valkuaisvaahdosta 24 pientä marenkia pellille leivinpaperin päälle. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä kuumalla pellillä tai uunissa, jotta marengeista tulee rapeita.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 5g100 g
- 12,1 kcal50,6 kJ
- Proteiinia 0,22 g
- Hiilihydraatteja2,75 g
- Rasvaa0 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Innokas leipoja, ohjeessa kannattaa käyttää huoneenlämpöisiä kananmunia, jotta valkuaiset vatkaantuvat mahdollisimman kuohkeiksi.
Onko marengin kananmunien pakko olla huoneenlämpöisiä?
Millä tasolla marengit paistetaan?
Alakoululainen :), marengit voi paistaa uunin keskitasolla.
Keltuainen, valkuaisvaahdon onnistumisen kannalta on tärkeää, ettei valkuaisten joukkoon pääse keltuaista.
Haittaako jos taikinaan meni vähän keltuaista?
Tosi Hyviä
Onnistui hyvin oon tehny monta kertaa! Tehtiin vähän pienempiä marenkeja nii oli uunissa vaan 45min
Kaksi tuntia ja 100 astetta. Sitten uuninluukku auki ja kauhanvarsi väliin. Saavat kuivua vielä yön yli uunissa. Meillä ei tunnissa ehdi kuivua vaan jäävät kosteantahmeiksi ja jos laitan 125 astetta, ruskettuvat...
Ei oikein vatkaus toiminut, muuttui vetiseksi, ei olla vielä maistettu!
Marengit paloi
Mhmm oli ihan hyvää mutta olen parempiakin marenkeja syönyt :0
Onko marenkien tarkoitus ruskettua uunissa?
Kokkaaja, marenkien valkoinen väri muuttuu paiston aikana asteen tummemmaksi, mutta varsinaisesti niiden ei ole tarkoitus saada paistoväriä. Marenkeja kannattaakin seurata paiston aikana, koska uuneissa on eroja.
Toimii ja on maukasta!
Hyviä tuli, mausteeksi laitoin raakalakritsijauhetta.
Miltä nämä marengit maistuvat? Ja tarviiko lisätä mausteita?
Mummo, marengit maistuvat perinteisiltä sokerisilta marengeilta. Marenkeja ei tarvitse erikseen maustaa, mutta niin voi toki halutessaan tehdä.
Parempi resepti kuin mun oma
Marenki, ikävä kuulla, että marengit ovat palaneet. Uunien tehoissa voi olla eroja, joten uunia kannattaa tarkkailla erityisesti paistoajan loppupuolella, etteivät marengit pääse palamaan.
Palaa 125 asteisessa uunissa....
Leipuri, marenkien halkaisijaa ei ole mitattu, mutta reseptistä tulee 24 halkaisijaltaan noin 5 cm kokoista marenkia. Emme valitettavasti ole kokeilleet paistoaikaa pienemmille marengeille. Paistoaika on todennäköisesti lyhyempi. Kannattaa tarkkailla uunia erityisesti paistoajan loppupuolella, että marengit eivät pääse palamaan.
Minkä kokoisista marengeista ohjeessa on kyse? Entä kuika kauan 1cm halkaisian marenkeja pitäisi paistaa?
Voiko kaksi marenkipellillistä laittaa uuniin samaan aikaan?
Aloitteleva leipuri, voit paistaa kaksi pellillistä samaan aikaan kiertoilmauunilla. Lämpötilaa kannattaa hiukan laskea.
Vaiko laittaa elintarvikeväriä
Marenkien värjäämiseen voi käyttää geelimäisiä tai jauhemaisia elintarvikevärejä. Nestemäiset elintarvikevärit saattavat kostuttaa massaa liikaa. Väri muuttuu paistaessa hieman, joten massasta voi tehdä hieman tummempaa kuin haluttu lopputulos.
Nepsukka, resepti on testattu K-koekeittiöllä käyttämällä tavallista sokeria.
Jos käyttää tavallisen sokerin sijasta fariinisokeria, onko määrä sama eli 1dl fariinia + 2 valkuaista?
Jos tekee tuplan nii pitääkö munia olla neljä ja 2dl sokeria