MarengitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marengit

  • Annosmäärä24 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
Makeat marengit maistuvat herkkusuille! Helppotekoiset marengit ovat kauniita ja sopivat tarjottavaksi juhlapöytään. Voit myös kokeilla koristella kakkuja marengeilla!
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton

Ainekset

24 annosta
2
 
kananmunan valkuaista
tai
1 dl
 
sokeria
tai
 
(tummaa suklaata koristeluun)
tai

Ravintosisältö

Energia
1 697 kJ / 406 kcal
Rasva
8,1 g
josta tyydyttynyttä
2,1 g
Hiilihydraatit
71 g
josta sokereita
71 g
Proteiini
11,1 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri samalla vatkaten. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.

Pursota valkuaisvaahdosta 24 pientä marenkia pellille leivinpaperin päälle. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä kuumalla pellillä tai uunissa, jotta marengeista tulee rapeita.

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (529 arviota)

  • Pv>
    1 kuukausi sitten
    Tuli hyvä
  • H
    3 kuukautta sitten
    Tuli hyviä
  • Ellen pellen ja Eila peila
    6 kuukautta sitten
    Todella hyviä ja kauniita
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 kuukautta sitten
    <3, marengit voi halutessaan koristella sulatetulla suklaalla.
  • <3
    8 kuukautta sitten
    Super hyviä tuli! Suosittelen😊 Kysymys, ohjeessa luki että tummaa suklaata voisi käyttää koristeluun niin miten/ mihin?
  • Jeropod
    10 kuukautta sitten
    Muissa resepteissä sanotaan että alle 100 astetta
  • *
    11 kuukautta sitten
    Hyvin onnistui mutta ei lukenu et kauan pitäis antaa jäähtyä😅😁
  • Love
    11 kuukautta sitten
    LOVE IT
  • Nelli
    11 kuukautta sitten
    Ihan hyvä jos tykkää tos paljon sokerista
  • Marenkionhyvää
    1 vuosi sitten
    Oikein hyviä! ❤😌😋ei löytynyt marenki emojia!! ❤😌
  • Marenkionhyvää
    1 vuosi sitten
    Oikein hyviä! ❤😌😋ei löytynyt marenki emojia!! ❤😌
  • B.V
    1 vuosi sitten
    Todella hyvää. Nam😋
  • B.V
    1 vuosi sitten
    Tosi hyvää tuli. Nam😋
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    <3, marengit voi halutessaan värjätä pienellä määrällä geeliväriä. Väriä on hyvä lisätä hammastikulla pienissä määrin kunnes massa on halutun väristä.
  • <3
    1 vuosi sitten
    Miten paljon väriaineita kannattaa laittaa?
  • Innokkaasti leipoja
    1 vuosi sitten
    Teimme sisareni kanssa tuplasatsin marenkeja oheisella ohjeella ja olemme hyvin yllättyneitä, kuinka lopputulos onnistuikin niin hyvin. En sanoisi että olisin leipomisessa mikään paisunein pullataikina, joten siihen verrattuna lopputulos oli vallan mainio. Lapsetkin pitivät marengeista ja Aaro söi jopa viisi marenkia!🤪
  • marenki
    1 vuosi sitten
    Marengit kuivatetaan 90 asteessa, jotta eivät saa väriä. Sokeri lisätään osissa loysään valkuaisvaahtoon. Marenki on valmis kun sokeri sulanut, koeta sormien välissä hieoroen, ettei vaahdossa tunnu sokerikiteitä. Aika kauan saa vatkata, että sokeri sulaa. Sulamaton sokeri muodostaa paistaessa marenkiin sokeri "kyyneleitä".
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Uunien ero, resepti on testattu tavallisella kotiuunilla tasalämmöllä eli ei kiertoilmalla. Uunien ominaisuuksissa ja paistolämpötiloissa voi aina olla pientä vaihtelua, joten kannattaa tarkkailla marenkeja paiston aikana.
  • Uunien ero?
    1 vuosi sitten
    En ole vielä päässyt kokeilemaan kyseistä reseptiä, mutta minun piti kysyä, että millä uunilla resepti on testattu ja, jos sattuu olemaan erilainen uuni vaikuttaako tämä lopputulokseen?
  • ekaakertaamarenkei
    2 vuotta sitten
    aivan täydellisiä tuli näistä :)
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Leipomis intoilia, marengit voi halutessaan värjätä pienellä määrällä geeliväriä.
  • Leipomis intoilia
    2 vuotta sitten
    Voiko valkuaisvaahdon värjätä vaikka siniseksi?
  • Marenkimonsteri
    2 vuotta sitten
    Marengit paloivat ja maistuivat kananmunalta. Näin ei ole käynyt koskaan aiemmin toisella ohjeella. En voi suositella :(
  • Skidi
    2 vuotta sitten
    Tästä tulee pelkkää litkua
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Täydellisen marengin metsästäjä, ohjeen toimivuus on testattu tasalämpöuunnissa. Mikäli käytössä on kiertoilmauuni, tulee lämpötila laskea 100 asteeseen.
  • Täydellisen marengin metsästäjä
    2 vuotta sitten
    Onko 125 astetta parempi kiertoilmalla vai ilman?
  • OonMäEnnenkinLeiponut
    3 vuotta sitten
    Muutoin ohje ihan jees, mutta päälle tulevan marengin ohjeistuksessa on ISO virhe. Valkuaiset tulee vatkata erikseen ensin ja sitten vasta lisätä sokeri. Kun kaiken vatkasi kerralla, sai tulokseksi vain litkua.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Innokas leipoja, ohjeessa kannattaa käyttää huoneenlämpöisiä kananmunia, jotta valkuaiset vatkaantuvat mahdollisimman kuohkeiksi.
  • Innokas leipoja
    3 vuotta sitten
    Onko marengin kananmunien pakko olla huoneenlämpöisiä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Alakoululainen :), marengit voi paistaa uunin keskitasolla.