MarengitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marengit

  • Annosmäärä24 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
Makeat marengit maistuvat herkkusuille! Helppotekoiset gluteenittomat marengit ovat kauniita ja sopivat kakunkoristeeksi tai tarjottavaksi juhlapöytään.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton

Ainekset

24 annosta
2
 
kananmunan valkuaista
tai
1 dl
 
sokeria
tai
 
(tummaa suklaata koristeluun)
tai

Ravintosisältö

Energia
1 697 kJ / 406 kcal
Rasva
8,1 g
josta tyydyttynyttä
2,1 g
Hiilihydraatit
71 g
josta sokereita
71 g
Proteiini
11,1 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri samalla vatkaten. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.
Pursota valkuaisvaahdosta 24 pientä marenkia pellille leivinpaperin päälle. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä kuumalla pellillä tai uunissa, jotta marengeista tulee rapeita.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Panda suklaa 145g tumma suklaa RFA
    Hinta 2,95/kpl
    20,34/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 1,15/kpl
    1,15/kg
  • Karl Fazer Tumma Suklaa 47% suklaalevy 200g
    Hinta 4,85/kpl
    24,25/kg
  • Karl Fazer Taloussuklaalevy 200g
    Hinta 4,85/kpl
    24,25/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (624 arviota)

  • .
    9 tuntia sitten
    Iha huono resepti
  • Norman
    9 tuntia sitten
    Moi
  • M
    4 päivää sitten
    On ihanmahtava
  • E
    9 päivää sitten
    En ole koittanut aijon kohta mutta tiedän jos se on huono vai hyvä koska olen marenki hullu
  • Leipoja
    15 päivää sitten
    Resepti on helppo en ole vielä itse kokeillut mutta on varmaan hyvä ohje
  • Marengit on parhaita
    30 päivää sitten
    Ihanan makusia😍😍
  • leivoskellu
    1 kuukausi sitten
    Tuli hyvän makuisia mutta resepti huono, jouduin tekemään uudestaan eri tavalla. Ensin vatkataan vain vähän valkuaista ja sitten lisätään sokeria vähän kerrallaan ja vasta sitten vatkataan kovaksi vaahdoksi.
  • Hilma
    1 kuukausi sitten
    Olipa hyvää resepti kuitenkin erikoinen
  • Marenki hullu
    2 kuukautta sitten
    Täydellinen ohje ja maku aina ykkönen🤩🤩
  • Namimamma
    2 kuukautta sitten
    Nami, mitä herkkua! Tehdään näitä aina kun vaniljakastikkeen teosta jää juuri 2 valkuaista. 😃 Ollaan sekoitettu marenkiin myös vähän jotain mehutiivistettä tai sitruunamehua tai kaakaojauhetta makua antamaan. Ollaan myös käytetty joskus väriainetta värjäämiseen. Me ollaan laitettu ihan kahdella lusikalla nökäreet pellille. Ei välttämättä tarvitse pursotinta.
  • erin
    5 kuukautta sitten
    tosi hyvää ja teen uudestaan
  • Leipoja mestari
    5 kuukautta sitten
    Hyviä tuli
  • Sippe
    6 kuukautta sitten
    Hyviä tuli! Tasan tunnin oli ja 125 astetta.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 kuukautta sitten
    IH, uunien ominaisuuksissa ja paistolämpötiloissa voi aina olla pientä vaihtelua, joten marenkeja on hyvä tarkkailla paiston aikana.
  • .
    7 kuukautta sitten
    Paloi, en suosittele laittamaan tunniksi uuniin
  • Pv>
    9 kuukautta sitten
    Tuli hyvä
  • H
    11 kuukautta sitten
    Tuli hyviä
  • Ellen pellen ja Eila peila
    1 vuosi sitten
    Todella hyviä ja kauniita
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    <3, marengit voi halutessaan koristella sulatetulla suklaalla.
  • <3
    1 vuosi sitten
    Super hyviä tuli! Suosittelen😊 Kysymys, ohjeessa luki että tummaa suklaata voisi käyttää koristeluun niin miten/ mihin?
  • Jeropod
    1 vuosi sitten
    Muissa resepteissä sanotaan että alle 100 astetta
  • *
    1 vuosi sitten
    Hyvin onnistui mutta ei lukenu et kauan pitäis antaa jäähtyä😅😁
  • Love
    1 vuosi sitten
    LOVE IT
  • Nelli
    1 vuosi sitten
    Ihan hyvä jos tykkää tos paljon sokerista
  • Marenkionhyvää
    1 vuosi sitten
    Oikein hyviä! ❤😌😋ei löytynyt marenki emojia!! ❤😌
  • Marenkionhyvää
    1 vuosi sitten
    Oikein hyviä! ❤😌😋ei löytynyt marenki emojia!! ❤😌
  • B.V
    1 vuosi sitten
    Todella hyvää. Nam😋
  • B.V
    1 vuosi sitten
    Tosi hyvää tuli. Nam😋
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    <3, marengit voi halutessaan värjätä pienellä määrällä geeliväriä. Väriä on hyvä lisätä hammastikulla pienissä määrin kunnes massa on halutun väristä.
  • <3
    1 vuosi sitten
    Miten paljon väriaineita kannattaa laittaa?