MarengitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marengit

  • Annosmäärä24 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
Makeat marengit maistuvat herkkusuille! Helppotekoiset marengit ovat kauniita ja sopivat tarjottavaksi juhlapöytään. Voit myös kokeilla koristella kakkuja marengeilla!
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton

Ainekset

24 annosta
2
 
kananmunan valkuaista
tai
1 dl
 
sokeria
tai
 
(tummaa suklaata koristeluun)
tai

Valmistus

yli 60 min
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri samalla vatkaten. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.
Pursota valkuaisvaahdosta 24 pientä marenkia pellille leivinpaperin päälle. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä kuumalla pellillä tai uunissa, jotta marengeista tulee rapeita.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,19/kpl
    3,78/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,89/kpl
    3,26/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    2,09/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka tumma suklaa 200g RFA
    Pirkka tumma suklaa 200g RFA
    2,09/kpl
    10,45/kg
  • Lindt Excellence 70% tumma suklaa 100g
    Lindt Excellence 70% tumma suklaa 100g
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -18 %
    4,502 kpl
    2,75/kpl
    27,50/kg
  • Lindt Excellence 85% tumma suklaa 100g
    Lindt Excellence 85% tumma suklaa 100g
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -18 %
    4,502 kpl
    2,75/kpl
    27,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (371 arviota)

  • B.V
    11 päivää sitten
    Todella hyvää. Nam😋
  • B.V
    11 päivää sitten
    Tosi hyvää tuli. Nam😋
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 kuukausi sitten
    <3, marengit voi halutessaan värjätä pienellä määrällä geeliväriä. Väriä on hyvä lisätä hammastikulla pienissä määrin kunnes massa on halutun väristä.
  • Innokkaasti leipoja
    2 kuukautta sitten
    Teimme sisareni kanssa tuplasatsin marenkeja oheisella ohjeella ja olemme hyvin yllättyneitä, kuinka lopputulos onnistuikin niin hyvin. En sanoisi että olisin leipomisessa mikään paisunein pullataikina, joten siihen verrattuna lopputulos oli vallan mainio. Lapsetkin pitivät marengeista ja Aaro söi jopa viisi marenkia!🤪
  • marenki
    4 kuukautta sitten
    Marengit kuivatetaan 90 asteessa, jotta eivät saa väriä. Sokeri lisätään osissa loysään valkuaisvaahtoon. Marenki on valmis kun sokeri sulanut, koeta sormien välissä hieoroen, ettei vaahdossa tunnu sokerikiteitä. Aika kauan saa vatkata, että sokeri sulaa. Sulamaton sokeri muodostaa paistaessa marenkiin sokeri "kyyneleitä".
  • Uunien ero?
    9 kuukautta sitten
    En ole vielä päässyt kokeilemaan kyseistä reseptiä, mutta minun piti kysyä, että millä uunilla resepti on testattu ja, jos sattuu olemaan erilainen uuni vaikuttaako tämä lopputulokseen?
  • K-Kuluttajapalvelu
    9 kuukautta sitten
    Uunien ero, resepti on testattu tavallisella kotiuunilla tasalämmöllä eli ei kiertoilmalla. Uunien ominaisuuksissa ja paistolämpötiloissa voi aina olla pientä vaihtelua, joten kannattaa tarkkailla marenkeja paiston aikana.
  • ekaakertaamarenkei
    10 kuukautta sitten
    aivan täydellisiä tuli näistä :)
  • K-Kuluttajapalvelu
    11 kuukautta sitten
    Leipomis intoilia, marengit voi halutessaan värjätä pienellä määrällä geeliväriä.
  • Leipomis intoilia
    11 kuukautta sitten
    Voiko valkuaisvaahdon värjätä vaikka siniseksi?
  • Marenkimonsteri
    1 vuosi sitten
    Marengit paloivat ja maistuivat kananmunalta. Näin ei ole käynyt koskaan aiemmin toisella ohjeella. En voi suositella :(
  • Skidi
    1 vuosi sitten
    Tästä tulee pelkkää litkua
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Täydellisen marengin metsästäjä, ohjeen toimivuus on testattu tasalämpöuunnissa. Mikäli käytössä on kiertoilmauuni, tulee lämpötila laskea 100 asteeseen.
  • Täydellisen marengin metsästäjä
    1 vuosi sitten
    Onko 125 astetta parempi kiertoilmalla vai ilman?
  • OonMäEnnenkinLeiponut
    1 vuosi sitten
    Muutoin ohje ihan jees, mutta päälle tulevan marengin ohjeistuksessa on ISO virhe. Valkuaiset tulee vatkata erikseen ensin ja sitten vasta lisätä sokeri. Kun kaiken vatkasi kerralla, sai tulokseksi vain litkua.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Innokas leipoja, ohjeessa kannattaa käyttää huoneenlämpöisiä kananmunia, jotta valkuaiset vatkaantuvat mahdollisimman kuohkeiksi.
  • Innokas leipoja
    2 vuotta sitten
    Onko marengin kananmunien pakko olla huoneenlämpöisiä?
  • Alakoululainen :)
    2 vuotta sitten
    Millä tasolla marengit paistetaan?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Alakoululainen :), marengit voi paistaa uunin keskitasolla.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Keltuainen, valkuaisvaahdon onnistumisen kannalta on tärkeää, ettei valkuaisten joukkoon pääse keltuaista.
  • Keltuainen
    2 vuotta sitten
    Haittaako jos taikinaan meni vähän keltuaista?
  • Stella
    2 vuotta sitten
    Tosi Hyviä
  • Leipuri hiiva
    2 vuotta sitten
    Onnistui hyvin oon tehny monta kertaa! Tehtiin vähän pienempiä marenkeja nii oli uunissa vaan 45min
  • Vilijonkka
    2 vuotta sitten
    Kaksi tuntia ja 100 astetta. Sitten uuninluukku auki ja kauhanvarsi väliin. Saavat kuivua vielä yön yli uunissa. Meillä ei tunnissa ehdi kuivua vaan jäävät kosteantahmeiksi ja jos laitan 125 astetta, ruskettuvat...
  • Leipuri
    2 vuotta sitten
    Ei oikein vatkaus toiminut, muuttui vetiseksi, ei olla vielä maistettu!
  • Ansku
    2 vuotta sitten
    Marengit paloi
  • Annastiina koskela
    2 vuotta sitten
    Mhmm oli ihan hyvää mutta olen parempiakin marenkeja syönyt :0
  • Kokkaaja
    2 vuotta sitten
    Onko marenkien tarkoitus ruskettua uunissa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kokkaaja, marenkien valkoinen väri muuttuu paiston aikana asteen tummemmaksi, mutta varsinaisesti niiden ei ole tarkoitus saada paistoväriä. Marenkeja kannattaakin seurata paiston aikana, koska uuneissa on eroja.
  • Leipuri
    2 vuotta sitten
    Toimii ja on maukasta!