• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Marengit

Pienistä marengeista saat hauskat haamut halloweenjuhliin tai lastenkutsuille, kun piirrät marenkeihin silmät sulatetulla suklaalla.
Marengit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 annosta
  • yli 60 min
  • 12,1 kcal / annos (5g)

Ainekset

24 annosta
    • 2kananmunanvalkuaista
    • 1dlsokeria
    • (tummaa suklaata koristeluun)

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri samalla vatkaten. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.
  2. Pursota valkuaisvaahdosta 24 pientä marenkia pellille leivinpaperin päälle. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä kuumalla pellillä tai uunissa, jotta marengeista tulee rapeita.
  3. Piirrä halutessasi marengeille silmät sulatetulla suklaalla cocktailtikun kärjellä. Näin saat haamun näköisiä marenkeja halloweeniin sopivaksi.

Ravintosisältö perannos 5g100 g

  • 12,1 kcal50,6 kJ
  • Proteiinia0,22 g
  • Hiilihydraatteja2,75 g
  • Rasvaa0 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7