MarengitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marengit

Makeat marengit maistuvat herkkusuille! Helppotekoiset marengit ovat kauniita ja sopivat tarjottavaksi juhlapöytään. Voit myös kokeilla koristella kakkuja marengeilla!

  • 24 annosta
  • yli 60 min
  • 12,1 kcal / annos (5g)

Ainekset

24 annosta
    • 2kananmunan valkuaista
    • 1dlsokeria
    • (tummaa suklaata koristeluun)

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri samalla vatkaten. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.
  2. Pursota valkuaisvaahdosta 24 pientä marenkia pellille leivinpaperin päälle. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä kuumalla pellillä tai uunissa, jotta marengeista tulee rapeita.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 5g100 g

  • 12,1 kcal50,6 kJ
  • Proteiinia 0,22 g
  • Hiilihydraatteja2,75 g
  • Rasvaa0 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,69/kpl2,64/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka tumma suklaa 200g UTZ
    Pirkka tumma suklaa 200g UTZ
    1,99/kpl9,95/kg
  • Lindt Excellence 70% tumma suklaa 100g
    Lindt Excellence 70% tumma suklaa 100g
    1,99/kpl19,90/kg
  • Lindt Excellence 85% tumma suklaa 100g
    Lindt Excellence 85% tumma suklaa 100g
    1,99/kpl19,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 178 arvostelua
  • Leipuri hiiva6.8.2020

    Onnistui hyvin oon tehny monta kertaa! Tehtiin vähän pienempiä marenkeja nii oli uunissa vaan 45min

  • Vilijonkka5.7.2020

    Kaksi tuntia ja 100 astetta. Sitten uuninluukku auki ja kauhanvarsi väliin. Saavat kuivua vielä yön yli uunissa. Meillä ei tunnissa ehdi kuivua vaan jäävät kosteantahmeiksi ja jos laitan 125 astetta, ruskettuvat...

  • Leipuri30.6.2020

    Ei oikein vatkaus toiminut, muuttui vetiseksi, ei olla vielä maistettu!

  • Ansku30.6.2020

    Marengit paloi

  • Annastiina koskela9.6.2020

    Mhmm oli ihan hyvää mutta olen parempiakin marenkeja syönyt :0

  • Kokkaaja23.5.2020

    Onko marenkien tarkoitus ruskettua uunissa?

  • K-Kuluttajapalvelu23.5.2020

    Kokkaaja, marenkien valkoinen väri muuttuu paiston aikana asteen tummemmaksi, mutta varsinaisesti niiden ei ole tarkoitus saada paistoväriä. Marenkeja kannattaakin seurata paiston aikana, koska uuneissa on eroja.

  • Leipuri30.4.2020

    Toimii ja on maukasta!

  • Kaisa25.3.2020

    Hyviä tuli, mausteeksi laitoin raakalakritsijauhetta.

  • Mummo24.5.2019

    Miltä nämä marengit maistuvat? Ja tarviiko lisätä mausteita?

  • K-Kuluttajapalvelu24.5.2019

    Mummo, marengit maistuvat perinteisiltä sokerisilta marengeilta. Marenkeja ei tarvitse erikseen maustaa, mutta niin voi toki halutessaan tehdä.

  • Peruna7.4.2019

    Parempi resepti kuin mun oma

  • K-Kuluttajapalvelu31.3.2019

    Marenki, ikävä kuulla, että marengit ovat palaneet. Uunien tehoissa voi olla eroja, joten uunia kannattaa tarkkailla erityisesti paistoajan loppupuolella, etteivät marengit pääse palamaan.

  • Marenki31.3.2019

    Palaa 125 asteisessa uunissa....

  • K-Kuluttajapalvelu27.3.2019

    Leipuri, marenkien halkaisijaa ei ole mitattu, mutta reseptistä tulee 24 halkaisijaltaan noin 5 cm kokoista marenkia. Emme valitettavasti ole kokeilleet paistoaikaa pienemmille marengeille. Paistoaika on todennäköisesti lyhyempi. Kannattaa tarkkailla uunia erityisesti paistoajan loppupuolella, että marengit eivät pääse palamaan.

  • Leipuri27.3.2019

    Minkä kokoisista marengeista ohjeessa on kyse? Entä kuika kauan 1cm halkaisian marenkeja pitäisi paistaa?

  • aloitteleva leipuri24.3.2019

    Voiko kaksi marenkipellillistä laittaa uuniin samaan aikaan?

  • K-Kuluttajapalvelu24.3.2019

    Aloitteleva leipuri, voit paistaa kaksi pellillistä samaan aikaan kiertoilmauunilla. Lämpötilaa kannattaa hiukan laskea.

  • . 7.3.2019

    Vaiko laittaa elintarvikeväriä

  • K-Kuluttajapalvelu7.3.2019

    Marenkien värjäämiseen voi käyttää geelimäisiä tai jauhemaisia elintarvikevärejä. Nestemäiset elintarvikevärit saattavat kostuttaa massaa liikaa. Väri muuttuu paistaessa hieman, joten massasta voi tehdä hieman tummempaa kuin haluttu lopputulos.

  • K-Kuluttajapalvelu24.10.2018

    Nepsukka, resepti on testattu K-koekeittiöllä käyttämällä tavallista sokeria.

  • Nepsukka24.10.2018

    Jos käyttää tavallisen sokerin sijasta fariinisokeria, onko määrä sama eli 1dl fariinia + 2 valkuaista?

  • Pöö22.8.2018

    Jos tekee tuplan nii pitääkö munia olla neljä ja 2dl sokeria

  • K-Kuluttajapalvelu22.8.2018

    Pöö, juuri näin, jos haluat tehdä marenkeja tuplamäärän tarvitset neljä kananmunaa ja 2 dl sokeria.

  • K-Kuluttajapalvelu29.5.2018

    Ihminen, uunin lämpötilan kanssa kannattaa olla tarkkana eli marenkeja ei tulisi paistaa liian kuumassa uunissa.

  • Ihminen29.5.2018

    Miten marengeista saisi vaaleampia?

  • K-Kuluttajapalvelu2.9.2017

    tt, tässä linkki kananmunattomiin pavloviin: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vegaaniset-pavlovat

  • tt2.9.2017

    Voiko marenkia tehdä ilman munia?