MarengitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marengit

Pienistä marengeista saat hauskat haamut halloweenjuhliin tai lastenkutsuille, kun piirrät marenkeihin silmät sulatetulla suklaalla.

  • 24 annosta
  • yli 60 min
  • 12,1 kcal / annos (5g)

Ainekset

24 annosta
    • 2kananmunanvalkuaista
    • 1dlsokeria
    • (tummaa suklaata koristeluun)

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri samalla vatkaten. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.
  2. Pursota valkuaisvaahdosta 24 pientä marenkia pellille leivinpaperin päälle. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä kuumalla pellillä tai uunissa, jotta marengeista tulee rapeita.
  3. Piirrä halutessasi marengeille silmät sulatetulla suklaalla cocktailtikun kärjellä. Näin saat haamun näköisiä marenkeja halloweeniin sopivaksi.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 5g100 g

  • 12,1 kcal50,6 kJ
  • Proteiinia0,22 g
  • Hiilihydraatteja2,75 g
  • Rasvaa0 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 58 arvostelua
  • Nepsukka24.10.2018

    Jos käyttää tavallisen sokerin sijasta fariinisokeria, onko määrä sama eli 1dl fariinia + 2 valkuaista?

  • K-Kuluttajapalvelu24.10.2018

    Nepsukka, resepti on testattu K-koekeittiöllä käyttämällä tavallista sokeria.

  • Pöö22.8.2018

    Jos tekee tuplan nii pitääkö munia olla neljä ja 2dl sokeria

  • K-Kuluttajapalvelu22.8.2018

    Pöö, juuri näin, jos haluat tehdä marenkeja tuplamäärän tarvitset neljä kananmunaa ja 2 dl sokeria.

  • K-Kuluttajapalvelu29.5.2018

    Ihminen, uunin lämpötilan kanssa kannattaa olla tarkkana eli marenkeja ei tulisi paistaa liian kuumassa uunissa.

  • Ihminen29.5.2018

    Miten marengeista saisi vaaleampia?

  • K-Kuluttajapalvelu2.9.2017

    tt, tässä linkki kananmunattomiin pavloviin: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vegaaniset-pavlovat

  • tt2.9.2017

    Voiko marenkia tehdä ilman munia?