Keitetyt uudet perunatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Keitetyt uudet perunat

Varhaisperunat ovat kesän ensimmäisiä perunoita, jotka nostetaan kesken kasvukauden. Ohutkuoriset perunat voi syödä kuorineen.

  • alle 30 min

Ainekset

    • 1kgvarhaisperunoita
    • vettä
    • suolaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese perunat kylmässä vedessä ja harjaa ne huolellisesti puhtaiksi juuriharjalla.
  2. Lisää perunat merisuolalla ja tillinvarsilla maustettuun veteen. Vettä tulee olla sen verran, että perunat peittyvät juuri ja juuri.
  3. Keitä perunoita kannen alla 15-20 minuuttia, perunoiden koosta riippuen. Valuta keitinvesi pois.
  4. Nosta kattila hetkeksi takaisin liedelle ylimääräisen kosteuden haihduttamiseksi. Voit myös peittää perunat talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä ja nostaa kannen päälle. Anna perunoiden kypsyä höyryssä loppuun. Tarjoa perunat voin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua