• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Perunapizza

Perunapizza on hauska tapa syödä herkullisia uusia perunoita. Valmistat pizzan helposti valmiista pizza-pohjaaineksista. Tämäkin resepti vain n. 1,00€/annos*.
Perunapizza
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 340 kcal / annos (160g)

Ainekset

6 annosta

Pohja

Pinnalle

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Paista perunoita pannulla öljyssä käännellen noin 8 minuuttia. Mausta perunat suolalla. Sekoita perunoiden joukkoon puolet pestosta.
  2. Kaada jauhoseos kulhoon ja lisää 2 dl kädenlämpöistä vettä (n. 37 °C) ja 3 rkl öljyä. Sekoita hyvin ja vaivaa taikinaa muutama minuutti. Anna taikinan levätä leivinliinalla peitettynä noin 5 minuuttia.
  3. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Käytä tarvittaessa vehnäjauhoja apuna.
  4. Kostuta pöytä leivinpaperin alta ja kauli taikina suoraan leivinpaperin päälle. Murenna fetajuusto ja levitä pohjalle. Lado pinnalle perunaviipaleet.
  5. Paista uunissa 225 asteessa alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Nosta vielä noin 5 minuutiksi ylätasolle, jotta pinta saa hieman väriä.
  6. Ohenna pestoa halutessasi tilkalla öljyä ja valuta pestoa valmiin pizzan pinnalle.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 340 kcal1 420 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja38 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua