• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kebakot ja perunasalaatti

Kesäisestä perunasalaatista ja kebakoista valmistuu helposti ateria vaikkapa mökkireissulle.
Kebakot ja perunasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 137 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 2-3rs(à 200 g)kebakkoja

Alkukesän perunasalaatti

    • 1kguusia perunoita
    • 1nipputilliä
    • 2uutta sipulia varsineen
    • 125gretiisejä
    • 150gtuoretta kurkkua

Kastike

    • 5rklöljyä
    • 2rklomenaviinietikkaa
    • 1tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Harjaa pestessä perunoista kuori pois. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä tillinvarsien kanssa 10-20 minuuttia. Kaada vesi pois ja höyrytä kuivaksi. Anna jäähtyä.
  2. Hienonna tilli, leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi varsineen ja viipaloi puhtaat pestyt retiisit. Kuutioi kurkku.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin tilavassa kulhossa. Lohko perunat haaleina kastikkeeseen ja anna maustua ja jäähtyä kylmässä. Sekoita muut ainekset salaattiin. Kuumenna kebakot pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa lisänä leipää.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 137 kcal575 kJ
  • Proteiinia4,19 g
  • Hiilihydraatteja10,6 g
  • Rasvaa9,02 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille