KermakaramellitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kermakaramellit

  • 30 - 60 min
  • 436 kcal / 100 g

Ainekset

    • 4dlkuohukermaa
    • 4dlsokeria
    • 2rklvoita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita. Anna seoksen kuumentua kiehuvaksi ja keitä sitä ilman kantta miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee. Sekoita välillä, jotta seos ei pala pohjaan.
  2. Kokeile välillä seoksen sakeutta. Tiputa lusikalla seosta kylmään veteen. Jos saat muotoilluksi siitä sormiesi välissä pallon, kinuski on valmista. Lisää voi ja kaada seos voidellulle vadille. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten neliöiksi.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 436 kcal1 820 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja51 g
  • Rasvaa25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 25 arvostelua
  • OH4.11.2018

    Montako kermakaramelli palaa tulee?

  • K-Kuluttajapalvelu4.11.2018

    OH, Valitettavasti kermakaramellien määrää ei ole laskettu. Määrään vaikuttaa esimerkiksi se kuinka paksuna levynä seoksen jäähdyttää sekä kuinka pieniksi paloiksi karamellit leikkaa.

  • Kukka19.12.2017

    Kun toffee on valmista, säilyykö se pehmeänä, vai kovettuuko?

  • K-Kuluttajapalvelu19.12.2017

    Kukka, kermakaramellit ovat pehmeitä.

  • oik11.11.2017

    Kuinka kauan nämä säilyvät? Mietin tekisinkö näitä joululahjaksi, mutta onkohan liian aikaista?

  • K-Kuluttajapalvelu11.11.2017

    oik, kermakaramellit säilyvät yleensä pari viikkoa. Karamellit kannattaa siis tehdä vasta lähempänä joulua.