Selleripyree
Juuriselleripyree on herkullinen ja tyylikäs lisäke niin liha kuin kalaruoille. Jos pidät miedommasta juurisellerin mausta, lisää perunan määrää.
8 annostaalle 30 min140 kcal / 100 g
Ainekset
8 annosta
- 800gjuuriselleriä
- 800gjauhoisia perunoita (punainen pussi)
- 1 1/2dlkuohukermaa
- n. 1dlperunoiden keitinvettä
- 2rklvoita
- n. 1tlsuolaa
Valmistus
alle 30 min- Kuori ja kuutioi sellerit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja pilko perunat. Keitä juurisellereitä kattilassa suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia tai kunnes sellerit ovat pehmeitä. Keitä perunoita erillisessä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia.
- Ota perunoiden keitinvesi talteen. Valuta sellerit.
- Soseuta sellerit sauvasekoittimella. Lisää joukkoon loppuvaiheessa kerma. Sekoita perunat kuohkeaksi sähkövatkaimella, lisää joukkoon hieman keitinvettä. Lisää joukkoon selleri-kermaseos ja sekoita tasaiseksi. Mausta lopuksi suolalla ja voilla.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Paseeraa sose siivilän läpi, jos haluat siitä sileämpää.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 140 kcal588 kJ
- Proteiinia 9,11 g
- Hiilihydraatteja4,33 g
- Rasvaa9,62 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi