• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Selleripyree

Juuriselleripyree sopii hyvin esimerkiksi kinkun kaveriksi. Jos pidät miedommasta juurisellerin mausta, lisää perunan määrää.
Selleripyree
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • alle 30 min
  • 140 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta
    • 800gjuuriselleriä
    • 800gjauhoisia perunoita (punainen pussi)
    • 1 1/2dlkuohukermaa
    • n. 1dlperunoiden keitinvettä
    • 2rklvoita
    • n. 1tlsuolaa

Lisäksi

    • n. 1,5kgHK joulun juhlakinkku, pala (kypsä)

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja kuutioi sellerit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja pilko perunat. Keitä juurisellereitä kattilassa suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia tai kunnes sellerit ovat pehmeitä. Keitä perunoita erillisessä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia.
  2. Ota perunoiden keitinvesi talteen. Valuta sellerit.
  3. Soseuta sellerit sauvasekoittimella. Lisää joukkoon loppuvaiheessa kerma. Sekoita perunat kuohkeaksi sähkövatkaimella, lisää joukkoon hieman keitinvettä. Lisää joukkoon selleri-kermaseos ja sekoita tasaiseksi. Mausta lopuksi suolalla ja voilla. Tarjoa esimerkiksi joulukinkun kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Paseeraa sose siivilän läpi, jos haluat siitä sileämpää.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 140 kcal588 kJ
  • Proteiinia9,11 g
  • Hiilihydraatteja4,33 g
  • Rasvaa9,62 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille