Selleripyree
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Juuriselleripyree on herkullinen ja tyylikäs lisäke niin liha kuin kalaruoille. Jos pidät miedommasta juurisellerin mausta, lisää perunan määrää.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
- 800 g juuriselleriä
- 800 g jauhoisia perunoita (punainen pussi)
- 1 1/2 dl kuohukermaa
- n. 1 dl perunoiden keitinvettä
- 2 rkl voita
- n. 1 tl suolaa
Ravintosisältö
- Energia332 kJ / 79 kcal
- Rasva4,2 g
- josta tyydyttynyttä2,7 g
- Hiilihydraatit7,9 g
- josta sokereita1,6 g
- Proteiini1,5 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Kuori ja kuutioi sellerit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja pilko perunat. Keitä juurisellereitä kattilassa suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia tai kunnes sellerit ovat pehmeitä. Keitä perunoita erillisessä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia.
- Ota perunoiden keitinvesi talteen. Valuta sellerit.
- Soseuta sellerit sauvasekoittimella. Lisää joukkoon loppuvaiheessa kerma. Sekoita perunat kuohkeaksi sähkövatkaimella, lisää joukkoon hieman keitinvettä. Lisää joukkoon selleri-kermaseos ja sekoita tasaiseksi. Mausta lopuksi suolalla ja voilla.
Vinkki! Paseeraa sose siivilän läpi, jos haluat siitä sileämpää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,30/2 kpl5,75/lIlman Plussa-korttia 1,29/kpl (6,45/l)
Voisit pitää myös näistä
- Arkiston aarre30 - 60 min4,2(29 arviota)
- alle 30 min4,2(13 arviota)
- 30 - 60 min3,9(286 arviota)
- yli 60 min4,6(60 arviota)
- alle 30 min4,3(64 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min4,0(6 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min4,4(103 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min3,7(54 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (14 arviota)