Hyppää sisältöön
Selleripyree Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Selleripyree

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Juuriselleripyree on herkullinen ja tyylikäs lisäke niin liha kuin kalaruoille. Jos pidät miedommasta juurisellerin mausta, lisää perunan määrää.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta
  • 800 g juuriselleriä
  • 800 g jauhoisia perunoita (punainen pussi)
  • 1 1/2 dl kuohukermaa
  • n. 1 dl perunoiden keitinvettä
  • 2 rkl voita
  • n. 1 tl suolaa

Ravintosisältö

  • Energia
    332 kJ / 79 kcal
  • Rasva
    4,2 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,7 g
  • Hiilihydraatit
    7,9 g
  • josta sokereita
    1,6 g
  • Proteiini
    1,5 g
  • Suola
    0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja kuutioi sellerit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja pilko perunat. Keitä juurisellereitä kattilassa suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia tai kunnes sellerit ovat pehmeitä. Keitä perunoita erillisessä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia.
  2. Ota perunoiden keitinvesi talteen. Valuta sellerit.
  3. Soseuta sellerit sauvasekoittimella. Lisää joukkoon loppuvaiheessa kerma. Sekoita perunat kuohkeaksi sähkövatkaimella, lisää joukkoon hieman keitinvettä. Lisää joukkoon selleri-kermaseos ja sekoita tasaiseksi. Mausta lopuksi suolalla ja voilla.
Vinkki! Paseeraa sose siivilän läpi, jos haluat siitä sileämpää.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (14 arviota)