ToffeetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Toffeet

  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Ihana pehmeä toffee on helppo valmistaa myös itse. Tarjoa vaikkapa kavipöydässä!
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 rkl
 
voita tai leivontamargariinia
tai
2 dl
 
sokeria
tai
2 dl
 
kuohukermaa
tai

Valmistus

30 - 60 min

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää sokeri ja kerma puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita koko ajan. Keitä seos vaaleanruskeaksi (runsaat puoli tuntia) ja paksuksi.

Kaada se leivinpaperille noin 1 cm:n paksuiseksi kerrokseksi ja leikkaa jähmettynyt levy veitsellä tai kuviomuotilla toffeepaloiksi.

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (46 arviota)

  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Nimetön, toffeeta tulee keittää riittävän kauan, jotta se kovettuu kunnolla. Rakennetta voi testata tiputtamalla pienen määrän seosta kylmään vesilasiin. Jos seos on tämän jälkeen muotoiltavissa käsissä pieneksi palloksi, se on riittävän paksua jähmettyäkseen. Rakenne voi vaikuttaa myös makuun.
  • Nimetön
    2 vuotta sitten
    Miten toimisin kun 2palaa tuli hyvänmakuista ja muut maistuivat oudolta, laitoin nyt jähmettymään jääkaappiin jos se auttaisi.Maistui vaan rasvalle, aiemmin oli jähmettymässä ulkona liina päällä.Ei myöskään kovettunut kunnolla
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    A. Lehtonen, välitämme toivetta eteenpäin tiedoksi. Seosta tulee sekoittaa koko ajan.