Toffeet
Ihana pehmeä toffee on helppo valmistaa myös itse. Tarjoa vaikkapa kavipöydässä!
30 - 60 min386 kcal / 100 g
Ainekset
- 1rklvoita tai leivontamargariinia
- 2dlsokeria
- 2dlkuohukermaa
Valmistus
30 - 60 min- Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää sokeri ja kerma puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita koko ajan. Keitä seos vaaleanruskeaksi (runsaat puoli tuntia) ja paksuksi.
- Kaada se leivinpaperille noin 1 cm:n paksuiseksi kerrokseksi ja leikkaa jähmettynyt levy veitsellä tai kuviomuotilla toffeepaloiksi.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 386 kcal1 610 kJ
- Proteiinia 1,09 g
- Hiilihydraatteja45,7 g
- Rasvaa21,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Miten toimisin kun 2palaa tuli hyvänmakuista ja muut maistuivat oudolta, laitoin nyt jähmettymään jääkaappiin jos se auttaisi.Maistui vaan rasvalle, aiemmin oli jähmettymässä ulkona liina päällä.Ei myöskään kovettunut kunnolla
Nimetön, toffeeta tulee keittää riittävän kauan, jotta se kovettuu kunnolla. Rakennetta voi testata tiputtamalla pienen määrän seosta kylmään vesilasiin. Jos seos on tämän jälkeen muotoiltavissa käsissä pieneksi palloksi, se on riittävän paksua jähmettyäkseen. Rakenne voi vaikuttaa myös makuun.
A. Lehtonen, välitämme toivetta eteenpäin tiedoksi. Seosta tulee sekoittaa koko ajan.
Ei oikein ollut tarkempia ohjeita valmistuksessa. Kuinka kovalla pitää levyä jne. Eka yritys meni pieleen, liian kauan keitin...