ToffeetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Toffeet

  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Ihana pehmeä toffee on helppo valmistaa myös itse. Tarjoa vaikkapa kavipöydässä!
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 rkl
 
voita tai leivontamargariinia
tai
2 dl
 
sokeria
tai
2 dl
 
kuohukermaa
tai

Valmistus

30 - 60 min

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää sokeri ja kerma puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita koko ajan. Keitä seos vaaleanruskeaksi (runsaat puoli tuntia) ja paksuksi.

Kaada se leivinpaperille noin 1 cm:n paksuiseksi kerrokseksi ja leikkaa jähmettynyt levy veitsellä tai kuviomuotilla toffeepaloiksi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Hinta 2,75/kpl
    5,50/l
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Hinta 3,99/kpl
    7,98/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Valio kuohukerma 0,5 l
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (43 arviota)

  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Nimetön, toffeeta tulee keittää riittävän kauan, jotta se kovettuu kunnolla. Rakennetta voi testata tiputtamalla pienen määrän seosta kylmään vesilasiin. Jos seos on tämän jälkeen muotoiltavissa käsissä pieneksi palloksi, se on riittävän paksua jähmettyäkseen. Rakenne voi vaikuttaa myös makuun.
  • Nimetön
    1 vuosi sitten
    Miten toimisin kun 2palaa tuli hyvänmakuista ja muut maistuivat oudolta, laitoin nyt jähmettymään jääkaappiin jos se auttaisi.Maistui vaan rasvalle, aiemmin oli jähmettymässä ulkona liina päällä.Ei myöskään kovettunut kunnolla
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    A. Lehtonen, välitämme toivetta eteenpäin tiedoksi. Seosta tulee sekoittaa koko ajan.