• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ruotsalainen perunapaistos

Ruotsalainen perunapaistos
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 132 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1kgperunoita
    • 1iso sipuli
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2valkosipulinkynttä
    • 3dlkuohukermaa
    • 2rklsinappia
    • 1rklvoita vuoan voiteluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese ja kuori perunat, viipaloi ne 3-4 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori sipuli ja viipaloi se ohuiksi renkaiksi.
  2. Voitele uunivuoka ja lado perunat ja sipuli kerroksittain vuokaan. Ripottele väliin suolaa, mustapippuria ja puristetut valkosipulinkynnet.
  3. Sekoita sinappi kerman joukkoon, kaada perunoiden päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

Ravintosisältö per 100 g

  • 132 kcal552 kJ
  • Proteiinia2,09 g
  • Hiilihydraatteja11,1 g
  • Rasvaa8,51 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille