• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Maa-artisokkakeitto

Maa-artisokkakeittossa on hienostunut, hyvin aromaattinen ominaismaku, jota ei kannata peittää liialla maustamisella. Tarjoa samettinen keitto alkuruokana.
Maa-artisokkakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

3 annosta
    • 500gmaa-artisokkia
    • 2(200 g)jauhoista perunaa (punainen pussi)
    • 1rklvoita
    • n. 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria
    • n. 4dlvettä
    • 1dlkuohukermaa
    • timjamia tai persiljaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori maa-artisokat ja perunat. Kuutioi ne. Kuullota juureksia rasvassa kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Lisää vesi ja keitä kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella.
  3. Kaada kerma keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku. Koristele timjamilla tai persiljalla. Tarjoa lisäksi leipää.

Tiesitkö että...

Vinkki! Maa-artisokat tummuvat herkästi. Ellet käytä maa-artisokkia heti, pane ne kylmään, mielellään sitruunalla maustettuun veteen, tummumisen estämiseksi.

Ravintosisältö perannos 270g100 g

  • 170 kcal715 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille14
  • Yupa24.1.2016

    Tein tällä reseptillä, mutta jätin kerman pois. Lisäksi korvasin artisokkien työlään kuorimisen pelkällä harjauksella. Hyvää tuli ja helposti.