Maa-artisokkakeitto
Maa-artisokkakeittossa on hienostunut, hyvin aromaattinen ominaismaku, jota ei kannata peittää liialla maustamisella. Tarjoa samettinen keitto alkuruokana.
- 3 annosta
- alle 30 min
- 170 kcal / annos (270g)
Ainekset
3 annosta
- 500gmaa-artisokkia
- 2(200 g)jauhoista perunaa (punainen pussi)
- 1rklvoita
- n. 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- n. 4dlvettä
- 1dlkuohukermaa
- timjamia tai persiljaa
Valmistus
alle 30 min- Kuori maa-artisokat ja perunat. Kuutioi ne. Kuullota juureksia rasvassa kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää vesi ja keitä kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella.
- Kaada kerma keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku. Koristele timjamilla tai persiljalla. Tarjoa lisäksi leipää.
Tiesitkö että...
Vinkki! Maa-artisokat tummuvat herkästi. Ellet käytä maa-artisokkia heti, pane ne kylmään, mielellään sitruunalla maustettuun veteen, tummumisen estämiseksi.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 270g100 g
- 170 kcal715 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja16 g
- Rasvaa11 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Maukas, ja yksinkertaista valmistaa!
Maistuu hyvältä! Mausteeksi lisäsin hieman jauhettu muskottipähkinää.
Tein tällä reseptillä, mutta jätin kerman pois. Lisäksi korvasin artisokkien työlään kuorimisen pelkällä harjauksella. Hyvää tuli ja helposti.