Kievin kana
Kievin kana on klassikko-ohje. Broilerin fileepihvit täytetään maustevoilla, fileet paneroidaan ja paistetaan pannulla.
3 annostaalle 30 min595 kcal / annos (260g)
Ainekset
3 annosta
- 1rs(3 kpl/500 g)Pirkka kanan fileepihvejä, maustamaton
- 1kananmuna
- 2rklvettä
- 1dlPirkka korppujauhoja
- 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Täytteeksi
- 75gmaustevoita
Paistamiseen
- öljyä tai voita
Valmistus
alle 30 min- Ota broilerit huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen ruoanvalmistusta. Sekoita muna ja vesi syvällä lautasella. Mittaa korppu- ja vehnäjauhot erillisille lautasille.
- Leikkaa fileisiin pitkittäin viilto ja jatka leikkaamista sivulle viistosti, jotta fileeseen muodostuu tasku. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
- Viipaloi kylmä maustevoi ja työnnä viipaleet tasaisesti fileiden sisälle. Sulje fileiden taskut hammastikuilla.
- Pyöräytä fileet ensin vehnäjauhoissa, sitten muna-vesiseoksessa ja lopuksi korppujauhoissa.
- Kuumenna rasva pannussa. Paista fileille kaunis paistopinta molemmin puolin. Jatka kypsentämistä pannulla miedolla lämmöllä 10-12 minuuttia, kunnes fileet ovat täysin kypsiä. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää paistettuja fileitä 200-asteisessa uunissa, kunnes broilerin sisälämpötila on vähintään 75 astetta. Paistoaika on noin 15 minuuttia.
- Tarjoa keitettyjen perunoiden ja herneiden kanssa.
Kategoriat
Ravintosisältö per annos 260g100 g
- 595 kcal2 490 kJ
- Proteiinia 44 g
- Hiilihydraatteja18 g
- Rasvaa40 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Moi, joko olisi aika tarkastella ruokalajin nimeä uudelleen? Kiev on venäjänkielinen nimi kaupungille. Ukrainaksi ja muillakin ulkomaan kielillä kaupunki on Kyiv, suomeksi Kiova. Näinä aikoina edustanee huonoa makua käyttää venäjänkielistä nimeä.
Vosu, kiitos palautteesta. Kesko on lopettanut venäläisten tuotteiden ostot sekä elintarvikkeiden viennin Venäjälle. Linjaus on kannanottomme järkyttävään tilanteeseen Ukrainassa. Sen myötä venäläiset tuotteet on poistettu K-ruokakaupoista. Kyseinen päätös ei koske venäläistä makumaailmaa, jotka valmistetaan muualla kuin Venäjällä. Tästä kyseisestä ruokalajista tavallisimmin käytetty nimi on Kievin kana, ja reseptipankkimme nimet on pyritty valitsemaan niin, että ne olisi mahdollisimman helppo löytää hakusanoin.
Mikä ihmeen "Kievin"? Paikan nimi suomeksi on Kiova.
Saimaaseen tai Thaimaaseen, Kievin kana on ruokalaji, joka koostuu leivitetyistä ja uppopaistetuista broilerin rintafileistä, jotka on täytetty voin ja mausteiden seoksella. Ruoka tunnetaan perinteisesti nimellä Kievin kana, mutta siitä käytetään myös nimityksiä kieviläinen kana, kieviläiset tai Kievin kotletit ja jossain määrin myös Kiovan kana. Vaikka Kiova on vakiintunut Suomessa käytetty Ukrainan pääkaupungin sovinnaisnimi, niin ruokalajista puhuttaessa on tavallisimmin käytetty asua Kievin kana. Syy tähän on todennäköisesti vieraiden kielten, joissa nimi on tunnetusti Kievin kana.