Kievin kana
- Annosmäärä3 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Ainekset
1 rs (3 kpl/500 g) | tai |
1 | kananmuna tai |
2 rkl | vettä tai |
1 dl | Pirkka korppujauhoja tai |
1/2 dl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Täytteeksi | |
---|---|
75 g | maustevoita tai |
Paistamiseen | |
öljyä tai voita tai |
Ravintosisältö
Energia | 778 kJ / 186 kcal |
Rasva | 9,9 g |
josta tyydyttynyttä | 5,7 g |
Hiilihydraatit | 7,6 g |
josta sokereita | 0,2 g |
Proteiini | 16,4 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Ota broilerit huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen ruoanvalmistusta. Sekoita muna ja vesi syvällä lautasella. Mittaa korppu- ja vehnäjauhot erillisille lautasille.
Leikkaa fileisiin pitkittäin viilto ja jatka leikkaamista sivulle viistosti, jotta fileeseen muodostuu tasku. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
Viipaloi kylmä maustevoi ja työnnä viipaleet tasaisesti fileiden sisälle. Sulje fileiden taskut hammastikuilla.
Pyöräytä fileet ensin vehnäjauhoissa, sitten muna-vesiseoksessa ja lopuksi korppujauhoissa.
Kuumenna rasva pannussa. Paista fileille kaunis paistopinta molemmin puolin. Jatka kypsentämistä pannulla miedolla lämmöllä 10–12 minuuttia, kunnes fileet ovat täysin kypsiä. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää paistettuja fileitä 200-asteisessa uunissa, kunnes broilerin sisälämpötila on vähintään 75 astetta. Paistoaika on noin 15 minuuttia.
Tarjoa keitettyjen perunoiden ja herneiden kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen kanan fileepihvi maustamaton 3kpl/500gHinta 6,89/kpl13,78/kg
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,69/kpl0,85/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Lieksan valkosipulivoi 80gHinta 1,65/kpl20,63/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Naapurin Maalaiskanan maustamaton rintafilee 600 gHinta 7,99/kpl13,32/kg
- Jyväbroiler Broilerin Filee Naturelli 320 gHinta 4,85/kpl15,16/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,09/kpl3,41/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Lieksan grillivoi 80gHinta 1,65/kpl20,63/kg
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,1(15 arviota)
- alle 30 min3,6(14 arviota)
- alle 30 min3,7(111 arviota)
- alle 30 min4,6(40 arviota)
- alle 30 min4,0(4 arviota)
- alle 30 min2,4(14 arviota)
- alle 30 min3,9(28 arviota)
- alle 30 min3,6(5 arviota)
Arvostele resepti
- Urpoliitikko2 vuotta sittenKievin kanassa ainoa asia joka liittyy Ukrainaan on nimi. Itse kanan kehitti ranskalaiset kokit jotka oltiin palkattu Venäjän hoviin. Resepti kehitettiin Venäjän keisarikunnan aikaan, yli 100 vuotta ennen tätä perkeleen sotaa. Lopettakaa siitä nimestä nillittäminen. Kuulostaa samalta kuin se kun jenkeissä sauerkrautin nimi vaihdettiin aikanaan liberty cabbageksi, "vapauskaaliksi"
- Jussi2 vuotta sittenBesserwisserit saaneet aiheen nilliuttää taas jostain, tällä kertaa nimestä. Hankkikaa elämä :-)
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenVosu, kiitos palautteesta. Kesko on lopettanut venäläisten tuotteiden ostot sekä elintarvikkeiden viennin Venäjälle. Linjaus on kannanottomme järkyttävään tilanteeseen Ukrainassa. Sen myötä venäläiset tuotteet on poistettu K-ruokakaupoista. Kyseinen päätös ei koske venäläistä makumaailmaa, jotka valmistetaan muualla kuin Venäjällä. Tästä kyseisestä ruokalajista tavallisimmin käytetty nimi on Kievin kana, ja reseptipankkimme nimet on pyritty valitsemaan niin, että ne olisi mahdollisimman helppo löytää hakusanoin.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenSaimaaseen tai Thaimaaseen, Kievin kana on ruokalaji, joka koostuu leivitetyistä ja uppopaistetuista broilerin rintafileistä, jotka on täytetty voin ja mausteiden seoksella. Ruoka tunnetaan perinteisesti nimellä Kievin kana, mutta siitä käytetään myös nimityksiä kieviläinen kana, kieviläiset tai Kievin kotletit ja jossain määrin myös Kiovan kana. Vaikka Kiova on vakiintunut Suomessa käytetty Ukrainan pääkaupungin sovinnaisnimi, niin ruokalajista puhuttaessa on tavallisimmin käytetty asua Kievin kana. Syy tähän on todennäköisesti vieraiden kielten, joissa nimi on tunnetusti Kievin kana.
- Saimaaseen tai Thaimaaseen4 vuotta sittenMikä ihmeen "Kievin"? Paikan nimi suomeksi on Kiova.