Kievin kana Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kievin kana

  • Annosmäärä3 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Kievin kana on klassikko-ohje. Broilerin fileepihvit täytetään maustevoilla, fileet paneroidaan ja paistetaan pannulla.

    Ainekset

    3 annosta
    1 rs (3 kpl/500 g)
     
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    2 rkl
     
    vettä
    tai
    1 dl
     
    Pirkka korppujauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Täytteeksi

    75 g
     
    maustevoita
    tai

    Paistamiseen

     
    öljyä tai voita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    755 kJ / 180 kcal
    Rasva
    9,3 g
    josta tyydyttynyttä
    5,2 g
    Hiilihydraatit
    7,7 g
    josta sokereita
    0,2 g
    Proteiini
    16,3 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Ota broilerit huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen ruoanvalmistusta. Sekoita muna ja vesi syvällä lautasella. Mittaa korppu- ja vehnäjauhot erillisille lautasille.

    Leikkaa fileisiin pitkittäin viilto ja jatka leikkaamista sivulle viistosti, jotta fileeseen muodostuu tasku. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.

    Viipaloi kylmä maustevoi ja työnnä viipaleet tasaisesti fileiden sisälle. Sulje fileiden taskut hammastikuilla.

    Pyöräytä fileet ensin vehnäjauhoissa, sitten muna-vesiseoksessa ja lopuksi korppujauhoissa.

    Kuumenna rasva pannussa. Paista fileille kaunis paistopinta molemmin puolin. Jatka kypsentämistä pannulla miedolla lämmöllä 10–12 minuuttia, kunnes fileet ovat täysin kypsiä. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää paistettuja fileitä 200-asteisessa uunissa, kunnes broilerin sisälämpötila on vähintään 75 astetta. Paistoaika on noin 15 minuuttia.

    Tarjoa keitettyjen perunoiden ja herneiden kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Plussa-etu −14 %
      Pirkka kanan fileepihvi maustamaton 3kpl/500g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 5,99/kpl
      11,98/kg
      Ilman Plussa-korttia 6,99/kpl (13,98/kg)
    • Pirkka korppujauho 320g
      Hinta 1,19/kpl
      3,72/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Lieksan valkosipulivoi 80g
      Hinta 1,65/kpl
      20,63/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,25/kpl
      5,00/l
    • Pirkka Vikkelät kanan fileeviipale maustamaton 300g
      Hinta 5,35/kpl
      17,83/kg
    • Naapurin Maalaiskanan maustamaton rintafilee 600 g
      Hinta 7,99/kpl
      13,32/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Myllyn Paras Korppujauho 300g
      Hinta 1,29/kpl
      4,30/kg
    • Moilas korppujauho 350g gluteeniton
      Hinta 3,85/kpl
      11,00/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
      Hinta 2,45/kpl
      40,83/kg
    • Lieksan grillivoi 80g
      Hinta 1,65/kpl
      20,63/kg
    • Lieksan 80g Yrtti-persiljavoi
      Hinta 1,65/kpl
      20,63/kg
    • Pirkka rypsiöljy 900ml
      Hinta 3,99/kpl
      4,43/l
    • Keiju rypsiöljy 0,5l
      Hinta 2,15/kpl
      4,30/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (81 arviota)

    • Urpoliitikko
      1 vuosi sitten
      Kievin kanassa ainoa asia joka liittyy Ukrainaan on nimi. Itse kanan kehitti ranskalaiset kokit jotka oltiin palkattu Venäjän hoviin. Resepti kehitettiin Venäjän keisarikunnan aikaan, yli 100 vuotta ennen tätä perkeleen sotaa. Lopettakaa siitä nimestä nillittäminen. Kuulostaa samalta kuin se kun jenkeissä sauerkrautin nimi vaihdettiin aikanaan liberty cabbageksi, "vapauskaaliksi"
    • Jussi
      1 vuosi sitten
      Besserwisserit saaneet aiheen nilliuttää taas jostain, tällä kertaa nimestä. Hankkikaa elämä :-)
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Vosu, kiitos palautteesta. Kesko on lopettanut venäläisten tuotteiden ostot sekä elintarvikkeiden viennin Venäjälle. Linjaus on kannanottomme järkyttävään tilanteeseen Ukrainassa. Sen myötä venäläiset tuotteet on poistettu K-ruokakaupoista. Kyseinen päätös ei koske venäläistä makumaailmaa, jotka valmistetaan muualla kuin Venäjällä. Tästä kyseisestä ruokalajista tavallisimmin käytetty nimi on Kievin kana, ja reseptipankkimme nimet on pyritty valitsemaan niin, että ne olisi mahdollisimman helppo löytää hakusanoin.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Saimaaseen tai Thaimaaseen, Kievin kana on ruokalaji, joka koostuu leivitetyistä ja uppopaistetuista broilerin rintafileistä, jotka on täytetty voin ja mausteiden seoksella. Ruoka tunnetaan perinteisesti nimellä Kievin kana, mutta siitä käytetään myös nimityksiä kieviläinen kana, kieviläiset tai Kievin kotletit ja jossain määrin myös Kiovan kana. Vaikka Kiova on vakiintunut Suomessa käytetty Ukrainan pääkaupungin sovinnaisnimi, niin ruokalajista puhuttaessa on tavallisimmin käytetty asua Kievin kana. Syy tähän on todennäköisesti vieraiden kielten, joissa nimi on tunnetusti Kievin kana.
    • Saimaaseen tai Thaimaaseen
      4 vuotta sitten
      Mikä ihmeen "Kievin"? Paikan nimi suomeksi on Kiova.