Kiivisorbetti
Ihanan kirpsakka kiivisorbetti valmistuu helposti ilman jäätelökonetta! Kevyt ja raikas jälkiruoka maistuu takuulla tuhdimmankin aterian päätteeksi. Noin 0,90€/annos.*
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 2rs(á 500 g)Pirkka kiivejä
- 2rkllimetinmehua
- 1tllimetinkuorta raastettuna
- (tuoretta minttua)
Valmistus
yli 60 min- Laita kookosmaito jääkaappiin ennen valmistusta, jotta se ehtii hieman jähmettyä.
- Kuori ja paloittele kiivit.
- Laita kiivit, kookosmaidon valkoinen osa, hunaja, limetinmehu ja limetin kuoriraaste monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.
- Soseuta ainekset, kunnes koostumus on tasaista ja sileää.
- Siirrä seos pakastusta kestävään kannelliseen astiaan ja pakasta vähintään 3-4 tuntia.
- Sekoita massaa pakastuksen alkuvaiheessa muutaman kerran, jotta massa jäätyy tasaisesti.
- Ota jäinen sorbetti huoneenlämpöön vähän ennen tarjoilua. Annostele jälkiruokamaljoihin ja koristele halutessasi tuoreella mintulla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos kookosmaidon valkoinen osa on kovin kuivaa, lämmitä sitä hetken mikrossa (350 W noin 10 sekuntia), jotta se muuttuu juoksevammaksi. Käytä loppu kookosmaito currykastikkeeseen tai valmista trooppinen smoothie! Jos pidät sorbettia pakastimessa yli 4 tuntia, ota se huoneenlämpöön hieman aiemmin. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Luulin, että tästä tulisi sellaista kovaa ja hileistä mehujään tapaista, mutta tämä onkin ihan jäätelömäisen pehmeää ja kuohkeaa. Kiivin siemenet rikkoutuivat sauvasekoittimella, mikä teki mausta hieman karvaan.
Hyvin maukas, siitä tulee varmaan kesäsuosikki 😁