Makeat kiivi-mansikkakesärullat
Makeiden kesärullien sisään kääritään mansikkaa, kiiviä ja limesiirapissa marinoitua riisinuudelia. Dippinä maistuu minttu-lime-siirappi. Noin 0,65€/annos.
12 annostayli 60 min
Ainekset
12 annosta
- 100griisinuudeleita
- 1 1/2dlvaaleaa siirappia
- 1dllimetin puristettua mehua
- 1/2dlvahvaa minttua hienonnettuna
- n. 10Pirkka mansikkaa viipaleina
- 12pyöreää riisipaperia (Blue dragon)
- 5Pirkka kiiviä kuorittuina ja viipaloituina
Valmistus
yli 60 min- Laita riisinuudelit isoon kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että nuudelit peittyvät. Jätä pehmenemään 3-4 minuutiksi ja valuta siivilässä.
- Yhdistä 1/2 dl siirappia ja 1/2 dl limenmehua riisinuudeleilta vapautuneeseen kulhoon. Anna maustua mielellään tunnin ajan.
- Mittaa dippikastiketta varten toiseen astiaan 1 dl siirappia ja ½ dl limetinmehua ja lisää sekaan silputtu minttu.
- Valmista kesärullat yksi kerrallaan. Upota riisipaperi kädenlämpöiseen veteen noin 10 sekunniksi ja siirrä se sitten leikkuulaudalle. Kasaa riisipaperin keskelle täytteet: ensin kiivi-ja mansikkaviipaleita ja niiden päälle riisinuudelia. Käännä riisipaperin alareuna sekä sivut täytteen päälle ja kääräise tiukaksi rullalle. Valmista loput rullat samalla tavalla.
- Tarjoile valmiit rullat välittömästi minttudippikastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi