Makeat kiivi-mansikkakesärullatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Makeat kiivi-mansikkakesärullat

Makeiden kesärullien sisään kääritään mansikkaa, kiiviä ja limesiirapissa marinoitua riisinuudelia. Dippinä maistuu minttu-lime-siirappi. Noin 0,65€/annos.

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta
    • 100griisinuudeleita
    • 1 1/2dlvaaleaa siirappia
    • 1dllimen puristettua mehua
    • 1/2dlvahvaa minttua hienonnettuna
    • n. 10Pirkka mansikkaa viipaleina
    • 12pyöreää riisipaperia (Blue dragon)
    • 5Pirkka kiiviä kuorittuina ja viipaloituina

Valmistus

yli 60 min
  1. Laita riisinuudelit isoon kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että nuudelit peittyvät. Jätä pehmenemään 3-4 minuutiksi ja valuta siivilässä.
  2. Yhdistä 1/2 dl siirappia ja 1/2 dl limenmehua riisinuudeleilta vapautuneeseen kulhoon. Anna maustua mielellään tunnin ajan.
  3. Mittaa dippikastiketta varten toiseen astiaan 1 dl siirappia ja ½ dl limetinmehua ja lisää sekaan silputtu minttu.
  4. Valmista kesärullat yksi kerrallaan. Upota riisipaperi kädenlämpöiseen veteen noin 10 sekunniksi ja siirrä se sitten leikkuulaudalle. Kasaa riisipaperin keskelle täytteet: ensin kiivi-ja mansikkaviipaleita ja niiden päälle riisinuudelia. Käännä riisipaperin alareuna sekä sivut täytteen päälle ja kääräise tiukaksi rullalle. Valmista loput rullat samalla tavalla.
  5. Tarjoile valmiit rullat välittömästi minttudippikastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua