Klementiinipavlova
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Upea ja juhlava pavlova on juhlien kruununjalokivi. Klementiinicurdilla ja vispikermalla täytetty korkea marenkipohja on hieno yhdistelmä makeaa ja hapokasta.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
12 annosta
Klementiinicurd | |
---|---|
2 (220 g) | klementiiniä tai |
100 g | voita kuutioituna tai |
3 dl | tai |
2 rkl | tai |
2 | tai |
2 | tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
Marenki | |
6 | kananmunan valkuaista tai |
ripaus | tai |
4 dl | tai |
2 rkl | tai |
1 1/2 tl | väkiviinaetikkaa tai |
Lisäksi | |
2 prk (à 2 dl) | tai |
1 tl | tai |
7 (770 g) | klementiiniä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 310 kJ / 311 kcal |
Rasva | 17 g |
josta tyydyttynyttä | 9,9 g |
Hiilihydraatit | 35,8 g |
josta sokereita | 33,9 g |
Proteiini | 3,3 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Klementiinicurd
Pese ja raasta klementiinien kuoret ja purista mehut. Ota talteen 1 tl klementiininkuorta ja 1 dl klementiininmehua.
Sekoita sokeri ja maissitärkkelys keskenään pinnoitetussa kattilassa tai vesihauteessa. Lisää kananmunat, keltuaiset, klementiininkuori (1 tl), -mehu (1 dl) ja sitruunanmehu ja kuumenna.
Lisää voikuutiot pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Hauduta ja jatka sekoittamista kunnes tahna paksuuntuu, noin 8 minuuttia. Kaada curd kulhoon, peitä kelmulla ja jäähdytä huoneenlämmössä 2–3 tuntia.
Marenkipohja
Riko huoneenlämpöisten valkuaisten rakenne kulhossa ja lisää suola. Lisää vähitellen joukkoon sokeri, koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Vatkaa, kunnes seos on kiiltävän valkoista, paksua ja jähmeää. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja etikka. Vatkaa vielä pari minuuttia.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä niistä kohdista, joihin levität marengin. Levitä marenkivaahto ympyrän (Ø noin 22 cm) muotoon leivinpaperin päälle. Muotoile marenkikeon reunat lastalla korkeammiksi ja tee keskelle kuoppa täytteitä varten.
Kuivata marenkia 100-asteisessa uunissa 2 tuntia. Katkaise virta uunista ja jätä marenki uuniin kuivumaan vielä tunniksi.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Täytä täysin jäähtynyt pavlova vispikermalla, notkealla klementiinikurdilla ja kokonaisilla kuorituilla klementiineillä.
Voit valmistaa klementiinicurdin jo edellisenä päivänä. Säilytä curd jääkaapissa. Huomioi, että jääkaapissa curdin koostumus muuttuu paksummaksi. Myös marenkipohjan voi valmistaa etukäteen. Säilytä marenkipohja huoneenlämmössä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- K-Menu kananmunia 10 kpl/580 gHinta 1,95/kpl3,36/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kgHinta 1,95/kpl1,95/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,44/kpl2,29/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 0,4lHinta 1,79/kpl4,48/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(18 arviota)
- 30 - 60 min3,8(37 arviota)
- yli 60 min3,7(41 arviota)
- yli 60 min3,3(13 arviota)
- yli 60 min4,1(13 arviota)
- yli 60 min4,1(138 arviota)
- yli 60 min4,0(46 arviota)
- 30 - 60 min3,9(179 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (39 arviota)
- nb1 kuukausi sittenvoiko Pavlovan pakastaa
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenEmme suosittele pakastamaan. Rakenne voi vettyä.
- Pilvi1 vuosi sittenEnsimmäinen marenkini jäi raa’aksi (eikä ohjeessa valitettavasti ohjeisteta tarkastamaan marengin kypsyyttä ennen uunin sammuttamista). Päältä marenki näytti hyvältä ja oli kypsynyt, mutta sisältä löysin pehmeää valkoista mössöä, joka oli ihan raakaa. Kaksi tuntia 100 asteessa kuulostaa tällaiselle isolle paksulle marengille aivan liian lyhyeltä paistoajalta verrattuna muihin resepteihin. Ennen kuin sammuttaa uunin, kannattaa siis varovasti nostamalla tarkistaa, että marenki on todella kypsynyt sisältä, se irtoaa leivinpaperista helposti, jos on kypsää.
- Leipuri1 vuosi sitten"Täytä täysin jäähtynyt pavlova vispikermalla, notkealla klementiinikurdilla..." > sekoitetaanko nämä keskenään vai miten nämä on tarkoitus lisätä?
- Mansikkalaatikko1 vuosi sittenOhjeet epäselvät, olisin tarvinnut enemmän välivaiheita. Pitää selittää niin, että lapsikin ymmärtäisi. Kakku itsessään on hyvää.
- Munakas1 vuosi sittenMarenkiin tulevat valkuaiset tulee vatkata kovaksi vaahdoksi ennen muiden aineiden lisäämistä.
- Make1 vuosi sittenHyvä, helppo, raikas.