Hyppää sisältöön
KlementiinipavlovaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Klementiinipavlova

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Upea ja juhlava pavlova on juhlien kruununjalokivi. Klementiinicurdilla ja vispikermalla täytetty korkea marenkipohja on hieno yhdistelmä makeaa ja hapokasta.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta

Klementiinicurd

2 (220 g)
 
klementiiniä
tai
100 g
 
voita kuutioituna
tai
3 dl
 
tai
2 rkl
 
tai
2
 
tai
2
 
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai

Marenki

6
 
kananmunan valkuaista
tai
ripaus
 
tai
4 dl
 
tai
2 rkl
 
tai
1 1/2 tl
 
väkiviinaetikkaa
tai

Lisäksi

2 prk (à 2 dl)
 
tai
1 tl
 
tai
7 (770 g)
 
klementiiniä
tai

Ravintosisältö

Energia
1 310 kJ / 311 kcal
Rasva
17 g
josta tyydyttynyttä
9,9 g
Hiilihydraatit
35,8 g
josta sokereita
33,9 g
Proteiini
3,3 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Klementiinicurd

Pese ja raasta klementiinien kuoret ja purista mehut. Ota talteen 1 tl klementiininkuorta ja 1 dl klementiininmehua.
Sekoita sokeri ja maissitärkkelys keskenään pinnoitetussa kattilassa tai vesihauteessa. Lisää kananmunat, keltuaiset, klementiininkuori (1 tl), -mehu (1 dl) ja sitruunanmehu ja kuumenna.
Lisää voikuutiot pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Hauduta ja jatka sekoittamista kunnes tahna paksuuntuu, noin 8 minuuttia. Kaada curd kulhoon, peitä kelmulla ja jäähdytä huoneenlämmössä 2–3 tuntia.

Marenkipohja

Riko huoneenlämpöisten valkuaisten rakenne kulhossa ja lisää suola. Lisää vähitellen joukkoon sokeri, koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Vatkaa, kunnes seos on kiiltävän valkoista, paksua ja jähmeää. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja etikka. Vatkaa vielä pari minuuttia.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä niistä kohdista, joihin levität marengin. Levitä marenkivaahto ympyrän (Ø noin 22 cm) muotoon leivinpaperin päälle. Muotoile marenkikeon reunat lastalla korkeammiksi ja tee keskelle kuoppa täytteitä varten.
Kuivata marenkia 100-asteisessa uunissa 2 tuntia. Katkaise virta uunista ja jätä marenki uuniin kuivumaan vielä tunniksi.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Täytä täysin jäähtynyt pavlova vispikermalla, notkealla klementiinikurdilla ja kokonaisilla kuorituilla klementiineillä.
Voit valmistaa klementiinicurdin jo edellisenä päivänä. Säilytä curd jääkaapissa. Huomioi, että jääkaapissa curdin koostumus muuttuu paksummaksi. Myös marenkipohjan voi valmistaa etukäteen. Säilytä marenkipohja huoneenlämmössä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Hinta 2,89/kpl
    7,23/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    Hinta 1,95/kpl
    3,36/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Hinta 1,95/kpl
    1,95/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,44/kpl
    2,29/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 0,4l
    Hinta 1,79/kpl
    4,48/l
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
  • Pysyvästi edullinen
    Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 1,89/kpl
    7,56/l
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (39 arviota)

  • nb
    1 kuukausi sitten
    voiko Pavlovan pakastaa
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 kuukausi sitten
    Emme suosittele pakastamaan. Rakenne voi vettyä.
  • Pilvi
    1 vuosi sitten
    Ensimmäinen marenkini jäi raa’aksi (eikä ohjeessa valitettavasti ohjeisteta tarkastamaan marengin kypsyyttä ennen uunin sammuttamista). Päältä marenki näytti hyvältä ja oli kypsynyt, mutta sisältä löysin pehmeää valkoista mössöä, joka oli ihan raakaa. Kaksi tuntia 100 asteessa kuulostaa tällaiselle isolle paksulle marengille aivan liian lyhyeltä paistoajalta verrattuna muihin resepteihin. Ennen kuin sammuttaa uunin, kannattaa siis varovasti nostamalla tarkistaa, että marenki on todella kypsynyt sisältä, se irtoaa leivinpaperista helposti, jos on kypsää.
  • Leipuri
    1 vuosi sitten
    "Täytä täysin jäähtynyt pavlova vispikermalla, notkealla klementiinikurdilla..." > sekoitetaanko nämä keskenään vai miten nämä on tarkoitus lisätä?
  • Mansikkalaatikko
    1 vuosi sitten
    Ohjeet epäselvät, olisin tarvinnut enemmän välivaiheita. Pitää selittää niin, että lapsikin ymmärtäisi. Kakku itsessään on hyvää.
  • Munakas
    1 vuosi sitten
    Marenkiin tulevat valkuaiset tulee vatkata kovaksi vaahdoksi ennen muiden aineiden lisäämistä.
  • Make
    1 vuosi sitten
    Hyvä, helppo, raikas.