Hyppää sisältöön
Puolukka-kinuskijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukka-kinuskijuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Kirpeä puolukka ja makea kinuski on lyömätön yhdistelmä tässä klassisessa juustokakussa. Rapea kaurakeksipohja antaa mukavaa suutuntumaa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta

Pohja

1 ps (220 g)
 
tai
100 g
 
voita
tai

Täyte

2 rs (à 180 g)
 
tai
2 tlk (à 150 g)
 
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
3
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
3/4 dl
 
tai
1/3 tlk (à 397 g)
 
dulce de lecheä eli karamellisoitua maitotiivistettä
tai
1/2 ps (à 200 g)
 
tai

Päälle

2/3 tlk (à 397 g)
 
dulce de lecheä eli karamellisoitua maitotiivistettä
tai
1/2 ps (à 200 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 204 kJ / 288 kcal
Rasva
17,3 g
josta tyydyttynyttä
10,2 g
Hiilihydraatit
27,9 g
josta sokereita
23 g
Proteiini
4,7 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se murun joukkoon. Painele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, niin että 3/4 osaa reunoista peittyy. Tasoita reunat.
Sekoita kulhossa tuorejuusto, crème fraîche, kerma, kananmunat, sokeri, maissitärkkelys ja kinuski eli dulce de leche. Lisää puolukat käännellen.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta.
Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan. Tämä vähentää kakun pinnan halkeamista.
Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti pienellä veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Siirrä kakku jääkaappiin vasta, kun se on täysin jäähtynyt. Anna kakun vetäytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.
Irrota kakku vuoasta vadille. Levitä sen päälle loppu notkistettu kinuski eli dulche de leche ja koristele lopuilla puolukoilla.
Voit maustaa keksipohjan kardemummalla tai kanelilla (1/2 tl).

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    Hinta 1,79/kpl
    9,94/kg
  • Plussa-etu −15 %
    Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,00/3 kpl
    4,44/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    Hinta 1,95/kpl
    3,36/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Hinta 2,89/kpl
    7,23/kg
  • Törsleffs Karamellisoitu maitotiiviste 397g
    Hinta 3,15/kpl
    7,93/kg
  • Pirkka suomalainen puolukka 200 g pakaste
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/kg
  • Leivon kauralastu 250g
    Hinta 2,59/kpl
    10,36/kg
  • Marmiton rapeat kauralastut 150g
    Hinta 1,49/kpl
    9,93/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    Hinta 2,29/kpl
    11,45/kg
  • Juustoportti pehmeä creme fraiche 18% 350g laktoositon
    Hinta 2,09/kpl
    5,97/kg
  • Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositon
    Hinta 0,99/kpl
    4,95/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 1,89/kpl
    7,56/l
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dovgan kondensoitu maito 397g karamel
    Hinta 2,99/kpl
    7,53/kg
  • Pakkasmarja puolukka 200g suomalainen pakaste
    Hinta 2,25/kpl
    11,25/kg
  • Pirkka suomalainen puolukka 500g pakaste
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (138 arviota)

  • Kakkumummo
    1 kuukausi sitten
    Ihan paras juustokakku
  • L
    1 kuukausi sitten
    Pelkkiä kehuja tuli kun perheelle tein joulun jälkkäriksi 😋
  • Jelotar
    1 kuukausi sitten
    Sulatetaanko ja valutetaanko puolukat ennen taikinaan laittamista vai laitetaanko jäisinä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 kuukausi sitten
    Jelotar, puolukoita ei tarvitse erikseen sulattaa.
  • ARSKA
    2 kuukautta sitten
    En pitänyt täytteestä, enkä päällisestä.
  • M. T.
    3 kuukautta sitten
    Ihana resepti. Laitoin digestiivikeksejä kun ei löytynyt kaurakeksejä. Sokerin ja Maizenan jätin pois ja korvasin yhdellä kananmunalla lisää. Makeutta löytyy Dulcessa.
  • Camila
    6 kuukautta sitten
    Mainio kakku! Se on hyvää jopa espanjalaisten ainesosien kanssa. Ainoa asia on, että 220 grammaa keksejä ei riitä pinnalle, siksi laitan enemmän. Mutta kaikki muu on ihan 😍 (Tämä on viides kerta, kun teen sen).
  • Mummo
    7 kuukautta sitten
    Tosi ihana kakku!
  • Tarski
    9 kuukautta sitten
    Todella hyvää ja helppo tehdä vieraat tykkäsi ja meni viimestä murua myöten!
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Jossu, kakun pakastamista ei ole testattu K-Koekeittiöllä, mutta halutessaan näin voi tehdä. Kakku kannattaa koristella vasta sulatuksen jälkeen.
  • Jossu
    1 vuosi sitten
    Voiko kakun pakastaa?
  • Päivikki
    1 vuosi sitten
    Miten ihmeessä kekseistä riittää noin korkeiksi reunoiksi?? Vaikka laitoin tosi ohuen pohjan, reunoissa tuli niin matalat, että täytteet ylitti keksireunukset 😔
  • Epätietoinen
    1 vuosi sitten
    Missä ohjeet, miten tehdä
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Epätietoinen, valmistusohjeet löytyvät Valmistus-kohdan alta.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Kinuski, ohje on testattu käyttämällä kananmunaa eikä sitä valitettavasti voi jättää kokonaisuudesta pois.
  • Kinuski
    1 vuosi sitten
    Voisiko kanamunan korvata jollain?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    L, kermaa ei vatkata ennen taikinaan sekoittamista.
  • L
    1 vuosi sitten
    Vatkataanko kerma ennen kun sekoitetaan taikinaan?
  • Heidi
    1 vuosi sitten
    Ohjeen mukaan tehtynä ei kyllä tarvinnu täytettä mitenkään tasoitella kun oli niin vetelää, jos jotain olisi pitänyt vatkata olisi se hyvä ohjeessa mainita. Kakku uunissa, joten lopputuloksesta ei tietoa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    EM, reseptiä ei ole testattu tavallisella kinuskikastikkeella. Halutessasi voit kokeilla ainesosan korvaamista.
  • EM
    1 vuosi sitten
    Voisiko maitotiivisteen korvata tavallisella kinuskikastikkeella jota myydään 2 dl pakkauksissa?
  • Eeva
    1 vuosi sitten
    Kyllä on hyvää, aika tuhtia kyll on, käytin gluteenittomia kaurakeksejä!
  • P.Lukka
    1 vuosi sitten
    Kannattaa antaa kakun vetäytyä kylmässä yön yli. Maku paranee entisestään!
  • tykkään kakkuista
    1 vuosi sitten
    Yksi parhaimmista kakuista pitkilleen! Valmis karamellisoitu kondensoitumaito kannattaa vatkata löysäksi ennen kuin sekoittaa muiden aineiden kanssa, ja sama kun levittää valmiin kakun päälle. Kakusta tuli oikein maukas ja rakenne aivan loistava!
  • Hanna
    1 vuosi sitten
    Dulce de leche on valmista kinuskia, sellaista veitsellä helposti levitettävää.
  • Sannuli
    1 vuosi sitten
    Reseptissä ei tosiaankaan kerrota mitä tuolle maitotiivisteelle tehdään. Itsellä ei ole kokemusta sen käyttämisestä, joten jää resepti kokeilematta. Ohjeessa pitäisi ehdottomasti kertoa kaikki valmistusvaiheet.
  • Nimimerkki
    1 vuosi sitten
    Aineksissa puhutaan dulce de lechestä, ohjeessa kinuskista. Onko dulce de leche siis sellaisenaan kinuskia, vai tehdäänkö sille ensin jotain?