Puolukka-kinuskijuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Kirpeä puolukka ja makea kinuski on lyömätön yhdistelmä tässä klassisessa juustokakussa. Rapea kaurakeksipohja antaa mukavaa suutuntumaa.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
12 annosta
Pohja | |
---|---|
1 ps (220 g) | tai |
100 g | voita tai |
Täyte | |
2 rs (à 180 g) | tai |
2 tlk (à 150 g) | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
3 | tai |
1 dl | sokeria tai |
3/4 dl | tai |
1/3 tlk (à 397 g) | dulce de lecheä eli karamellisoitua maitotiivistettä tai |
1/2 ps (à 200 g) | tai |
Päälle | |
2/3 tlk (à 397 g) | dulce de lecheä eli karamellisoitua maitotiivistettä tai |
1/2 ps (à 200 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 204 kJ / 288 kcal |
Rasva | 17,3 g |
josta tyydyttynyttä | 10,2 g |
Hiilihydraatit | 27,9 g |
josta sokereita | 23 g |
Proteiini | 4,7 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se murun joukkoon. Painele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, niin että 3/4 osaa reunoista peittyy. Tasoita reunat.
Sekoita kulhossa tuorejuusto, crème fraîche, kerma, kananmunat, sokeri, maissitärkkelys ja kinuski eli dulce de leche. Lisää puolukat käännellen.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta.
Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan. Tämä vähentää kakun pinnan halkeamista.
Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti pienellä veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Siirrä kakku jääkaappiin vasta, kun se on täysin jäähtynyt. Anna kakun vetäytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.
Irrota kakku vuoasta vadille. Levitä sen päälle loppu notkistettu kinuski eli dulche de leche ja koristele lopuilla puolukoilla.
Voit maustaa keksipohjan kardemummalla tai kanelilla (1/2 tl).
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Plussa-etu −15 %Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl4,44/kgIlman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- K-Menu kananmunia 10 kpl/580 gHinta 1,95/kpl3,36/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Törsleffs Karamellisoitu maitotiiviste 397gHinta 3,15/kpl7,93/kg
- Pirkka suomalainen puolukka 200 g pakasteHinta 1,59/kpl7,95/kg
- Leivon kauralastu 250gHinta 2,59/kpl10,36/kg
- Marmiton rapeat kauralastut 150gHinta 1,49/kpl9,93/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pysyvästi edullinenValio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositonHinta 2,29/kpl11,45/kg
- Juustoportti pehmeä creme fraiche 18% 350g laktoositonHinta 2,09/kpl5,97/kg
- Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositonHinta 0,99/kpl4,95/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Dovgan kondensoitu maito 397g karamelHinta 2,99/kpl7,53/kg
- Pakkasmarja puolukka 200g suomalainen pakasteHinta 2,25/kpl11,25/kg
- Pirkka suomalainen puolukka 500g pakasteHinta 3,49/kpl6,98/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(271 arviota)
- alle 30 min3,6(29 arviota)
- 30 - 60 min3,9(31 arviota)
- yli 60 min4,2(51 arviota)
- yli 60 min3,7(80 arviota)
- yli 60 min4,2(69 arviota)
- yli 60 min4,2(41 arviota)
- yli 60 min3,7(87 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (138 arviota)
- Kakkumummo1 kuukausi sittenIhan paras juustokakku
- L1 kuukausi sittenPelkkiä kehuja tuli kun perheelle tein joulun jälkkäriksi 😋
- Jelotar1 kuukausi sittenSulatetaanko ja valutetaanko puolukat ennen taikinaan laittamista vai laitetaanko jäisinä?
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenJelotar, puolukoita ei tarvitse erikseen sulattaa.
- ARSKA2 kuukautta sittenEn pitänyt täytteestä, enkä päällisestä.
- M. T.3 kuukautta sittenIhana resepti. Laitoin digestiivikeksejä kun ei löytynyt kaurakeksejä. Sokerin ja Maizenan jätin pois ja korvasin yhdellä kananmunalla lisää. Makeutta löytyy Dulcessa.
- Camila6 kuukautta sittenMainio kakku! Se on hyvää jopa espanjalaisten ainesosien kanssa. Ainoa asia on, että 220 grammaa keksejä ei riitä pinnalle, siksi laitan enemmän. Mutta kaikki muu on ihan 😍 (Tämä on viides kerta, kun teen sen).
- Mummo7 kuukautta sittenTosi ihana kakku!
- Tarski9 kuukautta sittenTodella hyvää ja helppo tehdä vieraat tykkäsi ja meni viimestä murua myöten!
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenJossu, kakun pakastamista ei ole testattu K-Koekeittiöllä, mutta halutessaan näin voi tehdä. Kakku kannattaa koristella vasta sulatuksen jälkeen.
- Jossu1 vuosi sittenVoiko kakun pakastaa?
- Päivikki1 vuosi sittenMiten ihmeessä kekseistä riittää noin korkeiksi reunoiksi?? Vaikka laitoin tosi ohuen pohjan, reunoissa tuli niin matalat, että täytteet ylitti keksireunukset 😔
- Epätietoinen1 vuosi sittenMissä ohjeet, miten tehdä
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenEpätietoinen, valmistusohjeet löytyvät Valmistus-kohdan alta.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKinuski, ohje on testattu käyttämällä kananmunaa eikä sitä valitettavasti voi jättää kokonaisuudesta pois.
- Kinuski1 vuosi sittenVoisiko kanamunan korvata jollain?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenL, kermaa ei vatkata ennen taikinaan sekoittamista.
- L1 vuosi sittenVatkataanko kerma ennen kun sekoitetaan taikinaan?
- Heidi1 vuosi sittenOhjeen mukaan tehtynä ei kyllä tarvinnu täytettä mitenkään tasoitella kun oli niin vetelää, jos jotain olisi pitänyt vatkata olisi se hyvä ohjeessa mainita. Kakku uunissa, joten lopputuloksesta ei tietoa.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenEM, reseptiä ei ole testattu tavallisella kinuskikastikkeella. Halutessasi voit kokeilla ainesosan korvaamista.
- EM1 vuosi sittenVoisiko maitotiivisteen korvata tavallisella kinuskikastikkeella jota myydään 2 dl pakkauksissa?
- Eeva1 vuosi sittenKyllä on hyvää, aika tuhtia kyll on, käytin gluteenittomia kaurakeksejä!
- P.Lukka1 vuosi sittenKannattaa antaa kakun vetäytyä kylmässä yön yli. Maku paranee entisestään!
- tykkään kakkuista1 vuosi sittenYksi parhaimmista kakuista pitkilleen! Valmis karamellisoitu kondensoitumaito kannattaa vatkata löysäksi ennen kuin sekoittaa muiden aineiden kanssa, ja sama kun levittää valmiin kakun päälle. Kakusta tuli oikein maukas ja rakenne aivan loistava!
- Hanna1 vuosi sittenDulce de leche on valmista kinuskia, sellaista veitsellä helposti levitettävää.
- Sannuli1 vuosi sittenReseptissä ei tosiaankaan kerrota mitä tuolle maitotiivisteelle tehdään. Itsellä ei ole kokemusta sen käyttämisestä, joten jää resepti kokeilematta. Ohjeessa pitäisi ehdottomasti kertoa kaikki valmistusvaiheet.
- Nimimerkki1 vuosi sittenAineksissa puhutaan dulce de lechestä, ohjeessa kinuskista. Onko dulce de leche siis sellaisenaan kinuskia, vai tehdäänkö sille ensin jotain?