Puolukka-kinuskijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukka-kinuskijuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Kirpeä puolukka ja makea kinuski on lyömätön yhdistelmä tässä klassisessa juustokakussa. Rapea kaurakeksipohja antaa mukavaa suutuntumaa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta

Pohja

1 ps (220 g)
 
tai
100 g
 
tai

Täyte

2 rs (à 180 g)
 
tai
2 tlk (à 150 g)
 
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
3
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
3/4 dl
 
tai
1/3 tlk (à 397 g)
 
dulce de lecheä eli karamellisoitua maitotiivistettä
tai
1/2 ps (à 200 g)
 
tai

Päälle

2/3 tlk (à 397 g)
 
dulce de lecheä eli karamellisoitua maitotiivistettä
tai
1/2 ps (à 200 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 194 kJ / 286 kcal
Rasva
17,2 g
josta tyydyttynyttä
9,9 g
Hiilihydraatit
27,7 g
josta sokereita
22,9 g
Proteiini
4,7 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se murun joukkoon. Painele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, niin että 3/4 osaa reunoista peittyy. Tasoita reunat.

Sekoita kulhossa tuorejuusto, crème fraîche, kerma, kananmunat, sokeri, maissitärkkelys ja kinuski eli dulce de leche. Lisää puolukat käännellen.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta.

Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan. Tämä vähentää kakun pinnan halkeamista.

Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti pienellä veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Siirrä kakku jääkaappiin vasta, kun se on täysin jäähtynyt. Anna kakun vetäytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.

Irrota kakku vuoasta vadille. Levitä sen päälle loppu notkistettu kinuski eli dulche de leche ja koristele lopuilla puolukoilla.

Voit maustaa keksipohjan kardemummalla tai kanelilla (1/2 tl).

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Hinta 3,99/kpl
    7,98/kg
  • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    Hinta 1,99/kpl
    11,06/kg
  • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    Hinta 0,79/kpl
    5,27/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    Hinta 1,83/kpl
    3,16/kg
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Hinta 2,99/kpl
    7,48/kg
  • Pirkka suomalainen puolukka 200 g pakaste
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (91 arviota)

  • Tarski
    20 päivää sitten
    Todella hyvää ja helppo tehdä vieraat tykkäsi ja meni viimestä murua myöten!
  • Jossu
    5 kuukautta sitten
    Voiko kakun pakastaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 kuukautta sitten
    Jossu, kakun pakastamista ei ole testattu K-Koekeittiöllä, mutta halutessaan näin voi tehdä. Kakku kannattaa koristella vasta sulatuksen jälkeen.
  • Päivikki
    5 kuukautta sitten
    Miten ihmeessä kekseistä riittää noin korkeiksi reunoiksi?? Vaikka laitoin tosi ohuen pohjan, reunoissa tuli niin matalat, että täytteet ylitti keksireunukset 😔
  • Epätietoinen
    5 kuukautta sitten
    Missä ohjeet, miten tehdä
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 kuukautta sitten
    Epätietoinen, valmistusohjeet löytyvät Valmistus-kohdan alta.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 kuukautta sitten
    Kinuski, ohje on testattu käyttämällä kananmunaa eikä sitä valitettavasti voi jättää kokonaisuudesta pois.
  • Kinuski
    5 kuukautta sitten
    Voisiko kanamunan korvata jollain?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 kuukautta sitten
    L, kermaa ei vatkata ennen taikinaan sekoittamista.
  • L
    6 kuukautta sitten
    Vatkataanko kerma ennen kun sekoitetaan taikinaan?
  • Heidi
    7 kuukautta sitten
    Ohjeen mukaan tehtynä ei kyllä tarvinnu täytettä mitenkään tasoitella kun oli niin vetelää, jos jotain olisi pitänyt vatkata olisi se hyvä ohjeessa mainita. Kakku uunissa, joten lopputuloksesta ei tietoa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 kuukautta sitten
    EM, reseptiä ei ole testattu tavallisella kinuskikastikkeella. Halutessasi voit kokeilla ainesosan korvaamista.
  • EM
    7 kuukautta sitten
    Voisiko maitotiivisteen korvata tavallisella kinuskikastikkeella jota myydään 2 dl pakkauksissa?
  • Eeva
    7 kuukautta sitten
    Kyllä on hyvää, aika tuhtia kyll on, käytin gluteenittomia kaurakeksejä!
  • P.Lukka
    7 kuukautta sitten
    Kannattaa antaa kakun vetäytyä kylmässä yön yli. Maku paranee entisestään!
  • tykkään kakkuista
    8 kuukautta sitten
    Yksi parhaimmista kakuista pitkilleen! Valmis karamellisoitu kondensoitumaito kannattaa vatkata löysäksi ennen kuin sekoittaa muiden aineiden kanssa, ja sama kun levittää valmiin kakun päälle. Kakusta tuli oikein maukas ja rakenne aivan loistava!
  • Hanna
    8 kuukautta sitten
    Dulce de leche on valmista kinuskia, sellaista veitsellä helposti levitettävää.
  • Sannuli
    8 kuukautta sitten
    Reseptissä ei tosiaankaan kerrota mitä tuolle maitotiivisteelle tehdään. Itsellä ei ole kokemusta sen käyttämisestä, joten jää resepti kokeilematta. Ohjeessa pitäisi ehdottomasti kertoa kaikki valmistusvaiheet.
  • Nimimerkki
    8 kuukautta sitten
    Aineksissa puhutaan dulce de lechestä, ohjeessa kinuskista. Onko dulce de leche siis sellaisenaan kinuskia, vai tehdäänkö sille ensin jotain?