Itsenäisyyspäivän kakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Itsenäisyyspäivän kakku

  • Annosmäärä12 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
Juhlava gluteeniton itsenäisyyspäivän kakku syntyy kotimaisia raaka-aineita kunnioittaen. Mustaherukkainen sydän piiloutuu kuohkean piimämoussen sisään.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton

Ainekset

12 palaa

Pohja

1
 
kananmuna
tai
50 g
 
huoneenlämpöistä voita
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
3/4 dl
 
tai
1/2 tl
 
leivinjauhetta
tai

Mustaherukkamousse

4
 
liivatelehteä
tai
1 ps (200 g)
 
suomalaisia mustaherukoita (pakaste)
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
1/4 tl
 
kardemummaa
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
2 rkl
 
tai

Piimämousse

5 dl
 
tai
6
 
liivatelehteä
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
1
 
halkaistu vaniljatanko
tai
1 dl
 
sokeria
tai
3 rkl
 
vettä
tai

Koristeluun

 
valmiita marenkeja
tai

Ravintosisältö

Energia
972 kJ / 232 kcal
Rasva
14,6 g
josta tyydyttynyttä
8,8 g
Hiilihydraatit
20,3 g
josta sokereita
17,7 g
Proteiini
4,1 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Voitele kakkuvuoka (⌀ 20 cm) ja pingota vuoan pohjalle leivinpaperi.

Vatkaa kulhossa kananmunan rakenne rikki ja lisää kaikki loput ainekset. Sekoita taikinaksi ja levitä vuokaan. Paista pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 12 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa.

Vuoraa pieni teräskattila (⌀ 14–15 cm) tai muu vastaava astia muovikelmulla. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta sulaneet mustaherukat ja sokeri keskenään. Mausta kardemummalla.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahto mustaherukoiden joukkoon. Kuumenna herukkamehu, purista liivatteet kuiviksi ja liuota ne mehuun.

Kaada liivateseos mustaherukka-kermaseokseen ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaavi mustaherukkaseos vuoraamaasi astiaan, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 3 tunniksi tai yön yli. Kun mustaherukkatäyte on hyytynyt, kumoa se varovasti kakkupohjan keskelle.

Piimämoussea varten liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaavi vaniljatangosta siemenet ja lisää ne sokerin kanssa kerman joukkoon. Lisää lopuksi piimä hyvin sekoittaen.

Kuumenna vesi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana sekoittaen piimäseoksen joukkoon. Kaada piimäseos vuokaan ja peitä vuoka. Nosta jääkaappiin vähintään 5 tunniksi tai yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, pyöräytä ohuella veitsellä kakku irti vuoasta. Nosta kakku tarjoiluvadille ja murenna päälle marengit juuri ennen tarjoamista, jotta ne eivät vety. Kakku on parhaimmillaan heti hyydyttämisen jälkeen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    Hinta 4,99/kpl
    4,99/kg
  • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
    Hinta 2,35/kpl
    138,24/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Hinta 1,19/kpl
    148,75/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l