Itsenäisyyspäivän kakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Itsenäisyyspäivän kakku

Juhlava gluteeniton itsenäisyyspäivän kakku syntyy kotimaisia raaka-aineita kunnioittaen. Mustaherukkainen sydän piiloutuu kuohkean piimämoussen sisään. Noin 1,10 €/pala*

  • 12 palaa
  • yli 60 min

Ainekset

12 palaa

Pohja

Mustaherukkamousse

Piimämousse

Koristeluun

    • valmiita marenkeja

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele kakkuvuoka (⌀ 20 cm) ja pingota vuoan pohjalle leivinpaperi.
  2. Vatkaa kulhossa kananmunan rakenne rikki ja lisää kaikki loput ainekset. Sekoita taikinaksi ja levitä vuokaan. Paista pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 12 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa.
  3. Vuoraa pieni teräskattila (⌀ 14-15 cm) tai muu vastaava astia muovikelmulla. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta sulaneet mustaherukat ja sokeri keskenään. Mausta kardemummalla.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahto mustaherukoiden joukkoon. Kuumenna herukkamehu, purista liivatteet kuiviksi ja liuota ne mehuun.
  5. Kaada liivateseos mustaherukka-kermaseokseen ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaavi mustaherukkaseos vuoraamaasi astiaan, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 3 tunniksi tai yön yli. Kun mustaherukkatäyte on hyytynyt, kumoa se varovasti kakkupohjan keskelle.
  6. Piimämoussea varten liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaavi vaniljatangosta siemenet ja lisää ne sokerin kanssa kerman joukkoon. Lisää lopuksi piimä hyvin sekoittaen.
  7. Kuumenna vesi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana sekoittaen piimäseoksen joukkoon. Kaada piimäseos vuokaan ja peitä vuoka. Nosta jääkaappiin vähintään 5 tunniksi tai yön yli.
  8. Kun kakku on hyytynyt, pyöräytä ohuella veitsellä kakku irti vuoasta. Nosta kakku tarjoiluvadille ja murenna päälle marengit juuri ennen tarjoamista, jotta ne eivät vety. Kakku on parhaimmillaan heti hyydyttämisen jälkeen.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka Luomu kananmunia 6 kpl/348 g
    Pirkka Luomu kananmunia 6 kpl/348 g
    1,99/kpl5,72/kg
  • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
    Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
    3,29/kpl5,67/kg
  • Pirkka Luomu kananmunia 8kpl/464g
    Pirkka Luomu kananmunia 8kpl/464g
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
  • Jokilaakson Juusto 200g Jokipoika Ghee kirkastettu voi
    Jokilaakson Juusto 200g Jokipoika Ghee kirkastettu voi
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    2,89/kpl14,45/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    3,95/kpl
  • Sunnuntai gluteeniton jauhoseos 1 kg
    Sunnuntai gluteeniton jauhoseos 1 kg
    4,95/kpl
  • Sunnuntai tumma gluteeniton jauhoseos 1kg
    Sunnuntai tumma gluteeniton jauhoseos 1kg
    5,09/kpl
  • Semper Gluteeniton jauhoseos 500g
    Semper Gluteeniton jauhoseos 500g
    2,69/kpl5,38/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,75/kpl7,50/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Sallinen Leivinjauhe 630g
    Sallinen Leivinjauhe 630g
    5,55/kpl8,81/kg
  • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,15/kpl67,65/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,35/kpl67,50/kg
  • Pakkasmarja mustaherukka 200g suomalainen pakaste
    Pakkasmarja mustaherukka 200g suomalainen pakaste
    1,35/kpl6,75/kg
  • Pirkka kardemumma rouhittu 8g
    Pirkka kardemumma rouhittu 8g
    1,35/kpl168,75/kg
  • Sallinen kardemumma 410g jauhettu
    Sallinen kardemumma 410g jauhettu
    30,95/kpl75,49/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    0,95/kpl118,75/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,39/kpl6,95/l
  • Pirkka mustaherukkamehutiiviste 0,5 l
    Pirkka mustaherukkamehutiiviste 0,5 l
    4,29/kpl8,38/l
  • Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1l
    Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1l
    0,99/kpl
  • Valio rasvaton piimä 1l
    Valio rasvaton piimä 1l
    1,19/kpl
  • Valio Luomu™ rasvaton piimä 1 l
    Valio Luomu™ rasvaton piimä 1 l
    1,85/kpl
  • Dr.Oetker vaniljatanko gourmet 1kpl
    Dr.Oetker vaniljatanko gourmet 1kpl
    5,15/kpl
  • Laitilan Leipä Prinsessa marenki 80g
    Laitilan Leipä Prinsessa marenki 80g
  • Tasangon marenki 60g
    Tasangon marenki 60g
    1,59/kpl26,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 139 arvostelua
  • Leipurihiiva23.12.2019

    Sama kuin kuusenkerkkä, piimämoussea oli aivan liian vähän suhteessa mustaherukkasydämeen 🤔

  • Kuusenkerkkä9.12.2019

    Herkullinen kakku, ei liian makea vaan raikkaan makuinen. Mustaherukan/piimän happamuus ja sokerin makeus täydentävät toisiaan hienosti. Piimäseoksen raaka-ainemäärät ovat reseptissä vähän nafteja. Tein kakun reseptissä mainitun kokoisilla astioilla, mutta lopulta piimämousse ei riittänyt peittämään mustaherukkasydäntä, joka jäi pullottamaan kakun keskeltä. Eihän tämä makuun vaikuta, mutta ei ollut kovin nätin näköistä. Kannattaa tehdä varmuuden vuoksi vähän reippaammin moussea tai sitten suosiolla pienempi määrä mustaherukkatäytettä, ellei ole aivan varma astioidensa kokosuhteista. Kakkupohjan paistaminen heti alussa ei tosiaan tunnu ihan tarpeelliselta, koska pohjaa tarvitaan vasta sitten, kun mustaherukkaseos on hyytynyt. Ehtii ainakin pohja jäähtyä hyvin... Kannattaa miettiä etukäteen, millaisella aikataululla kakkua tekee. Itse tein pohjan erikoisvehnäjauhoista reseptin ainemäärillä, hyvä tuli.

  • K-Kuluttajapalvelu9.12.2019

    Kuusenkerkkä, mukava kuulla, että kakun makumaailma on ollut mieluinen. Resepti on testattu K-Koekeittiössä. Ikävää, ettei kakku ollut onnistunut täysin toivotusti. Tarkoitus on, että ohjetta seuraamalla mustaherukkamousse jää piimämoussen alle piiloon. Toiveesi piimämoussen määrän lisäämisestä välittyy K-Koekeittiölle.

  • Korppi.4.12.2019

    Oetkerilla on myös vegeliivatetta jauheena. Kivempi käyttää, kuin joistain sikojen kalloluista keitettyä mönjää.

  • pekku4.12.2019

    Siis tekemiseen vois mennä pari päivää..,oliko tuon pohjan paistaminen heti ohjeen alussa ihan aiheellista.

  • meikä25.11.2019

    jos tekee pohjan vehnäjauhoista, niin onko määrä sama eli 3/4 dl ?

  • K-Kuluttajapalvelu25.11.2019

    meikä, resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiössä. Voit toki halutessasi korvata gluteenittoman jauhoseoksen vehnäjauhoilla, jolloin niiden määrä on sama.