Itsenäisyyspäivän kakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Itsenäisyyspäivän kakku

  • Annosmäärä12 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
Juhlava gluteeniton itsenäisyyspäivän kakku syntyy kotimaisia raaka-aineita kunnioittaen. Mustaherukkainen sydän piiloutuu kuohkean piimämoussen sisään.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton

Ainekset

12 palaa

Pohja

1
 
kananmuna
tai
50 g
 
huoneenlämpöistä voita
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
3/4 dl
 
tai
1/2 tl
 
leivinjauhetta
tai

Mustaherukkamousse

4
 
liivatelehteä
tai
1 ps (200 g)
 
suomalaisia mustaherukoita (pakaste)
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
1/4 tl
 
kardemummaa
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
2 rkl
 
tai

Piimämousse

5 dl
 
tai
6
 
liivatelehteä
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
1
 
halkaistu vaniljatanko
tai
1 dl
 
sokeria
tai
3 rkl
 
vettä
tai

Koristeluun

 
valmiita marenkeja
tai

Ravintosisältö

Energia
972 kJ / 232 kcal
Rasva
14,6 g
josta tyydyttynyttä
8,8 g
Hiilihydraatit
20,3 g
josta sokereita
17,7 g
Proteiini
4,1 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Voitele kakkuvuoka (⌀ 20 cm) ja pingota vuoan pohjalle leivinpaperi.

Vatkaa kulhossa kananmunan rakenne rikki ja lisää kaikki loput ainekset. Sekoita taikinaksi ja levitä vuokaan. Paista pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 12 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa.

Vuoraa pieni teräskattila (⌀ 14–15 cm) tai muu vastaava astia muovikelmulla. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta sulaneet mustaherukat ja sokeri keskenään. Mausta kardemummalla.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahto mustaherukoiden joukkoon. Kuumenna herukkamehu, purista liivatteet kuiviksi ja liuota ne mehuun.

Kaada liivateseos mustaherukka-kermaseokseen ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaavi mustaherukkaseos vuoraamaasi astiaan, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 3 tunniksi tai yön yli. Kun mustaherukkatäyte on hyytynyt, kumoa se varovasti kakkupohjan keskelle.

Piimämoussea varten liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaavi vaniljatangosta siemenet ja lisää ne sokerin kanssa kerman joukkoon. Lisää lopuksi piimä hyvin sekoittaen.

Kuumenna vesi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana sekoittaen piimäseoksen joukkoon. Kaada piimäseos vuokaan ja peitä vuoka. Nosta jääkaappiin vähintään 5 tunniksi tai yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, pyöräytä ohuella veitsellä kakku irti vuoasta. Nosta kakku tarjoiluvadille ja murenna päälle marengit juuri ennen tarjoamista, jotta ne eivät vety. Kakku on parhaimmillaan heti hyydyttämisen jälkeen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    Hinta 4,99/kpl
    4,99/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Hinta 1,39/kpl
    69,50/kg
  • Pirkka suomalainen mustaherukka 200g pakaste
    Hinta 1,25/kpl
    6,25/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka mustaherukkamehutiiviste 0,5 l
    Hinta 5,59/kpl
    10,98/l
  • Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1l
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/l
  • Dr.Oetker vaniljatanko gourmet 1kpl
    Hinta 3,85/kpl
  • Elonen laktoositon maidoton pieni marenkiruusuke punainen 90g
    Hinta 3,39/kpl
    37,67/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Oivariini 400g normaalisuolainen
    Hinta 3,29/kpl
    8,23/kg