• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Konjakkikranssit

Konjakkikranssit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 60 annosta
  • yli 60 min
  • 596 kcal / 100 g

Ainekset

60 annosta
    • 200gvoita tai leivontamargariinia
    • 1 1/2dlsokeria
    • 4dlvehnäjauhoja
    • 2rklkonjakkia

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja konjakki joukkoon tasaiseksi taikinaksi. Leivo taikinasta koepikkuleipä ja paista se. Jos pikkuleipä leviää liikaa, lisää taikinaan 2-3 rkl jauhoja. Anna taikinan jäähtyä kylmässä ainakin puoli tuntia.
  2. Ota kerralla leivottavaksi vain osa taikinasta, sillä kylmänä taikinan käsittely on helpompaa. Pyöritä taikinasta pitkiä lyijykynänpaksuisia tankoja. Käytä niin vähän jauhoa kuin mahdollista.
  3. Leikkaa tangot 10 sentin pätkiksi. Pyöritä niitä vielä hiukan pidemmiksi ja kierrä kaksi tankoa löyhästi yhteen. Muotoile rinkeliksi pellille leivinpaperin päälle. Älä kuitenkaan paina päitä kiinni, vaan aseta ne vain vastakkain.
  4. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 10-12 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 596 kcal2 500 kJ
  • Proteiinia6,7 g
  • Hiilihydraatteja62,1 g
  • Rasvaa34,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille