Sticky bun, amerikkalainen keikausboston
- Annosmäärä12 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Sticky bun, tahma- tai tarrapulla -nimet kuvastavat hyvin tätä amerikkalaistyylistä keikausbostonia.
- Kananmunaton
Ainekset
12 palaa
2 1/2 dl | maitoa tai |
3/4 dl | sokeria tai |
1 ps (11 g) | kuivahiivaa tai |
2 tl | kardemummaa tai |
1 tl | suolaa tai |
6–7 dl | vehnäjauhoja tai |
75 g | voita tai |
Täyte | |
---|---|
n. 40 g | voita tai |
2–3 rkl | sokeria tai |
2 tl | tai |
Vuokaan | |
1 ps (125 g) | tai |
75 g | voita tai |
1 dl (n. 60 g) | fariinisokeria tai |
1/2 dl | Pirkka vaahterasiirappia tai tummaa siirappia tai |
Valmistus
yli 60 min
Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää sokeri, kuivahiiva, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla 20–30 minuuttia.
Kiinnitä leivinpaperi irotopohjavuoan tai kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
Paloittele vuokaan tulevat pähkinät käsin noin 4 osaan ja levitä ne tasaisesti vuoan pohjalle. Sulata rasva kattilassa, lisää fariinisokeri ja sekoita hetki. Nosta kattila liedeltä ja kaada joukkoon siirappi. Anna seoksen hieman jäähtyä. Lusikoi seos pähkinöiden päälle vuokaan.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Levitä taikinalevylle täytteen pehmeä voi, sokeri ja kaneli. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Leikkaa rulla 12 viipaleeksi. Nosta viipaleet vuokaan ympyrän muotoon leikkauspinta ylöspäin. Jätä palojen väliin hieman kohoamistilaa. Kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä 20–30 minuuttia.
Nosta vuoka uuniin, mutta laita vuoan alle leivinpaperi, jos käytät irtopohjavuokaa. Näin vuoasta mahdollisesti valuva rasva ei sotke uunia. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Anna bostonin levätä noin 5 minuuttia ja kumoa se tarjoiluvadille. Lusikoi mahdolliset vuokaan jääneet pähkinät pullan pinnalle.
Vinkki! Pulla on kananmunaton.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(141 arvostelua)
- yli 60 min4,0(51 arvostelua)
- alle 15 min4,6(10 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(134 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(15 arvostelua)
- 30 - 60 min2,9(29 arvostelua)
- yli 60 min3,1(14 arvostelua)
- yli 60 min4,0(2 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,7 (62 arvostelua)
- Ansku5 vuotta sittenTaivaallista ja tuoreen oloista myös seuraavana päivänä tahmaisuuden vuoksi. Tein jo toista kertaa, mutta oikaisin nyt hieman: En kiehauttanut pääliseosta, vaan laitoin vain vuoan pohjalle pähkinät,juoksevaa margariinia, sokeria ja hieman siirappia. Pullataikinan jaoin kahtia ja painelin puolet suurpiirteisesti kiekoksi, jonka asetin pähkinäseoksen päälle vuokaan. Sen päälle laitoin hieman juoksevaa margariinia, kanelia ja sokeria. Niiden päälle pullataikinan toinen sormin paineltu kiekko. Tuli yhtä hyvää ja ihan samanlaista, mutta helpommin ja vähemmällä tiskimäärällä :).
- Sticky fingaz5 vuotta sittenParas pulla mitä ikinä syönyt. Saksan pähkinöillä toimii myös.
- Paakkis6 vuotta sittenTätä ei varmaankaan tuon siirappikuorrutteen takia pysty pakastamaan?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei Paakkis, pakastamista ei olla K-Koekeittiössä testattu mutta keikausbostonin voinee pakastaa.