Sticky bun, amerikkalainen keikausboston
Sticky bun, tahma- tai tarrapulla -nimet kuvastavat hyvin tätä amerikkalaistyylistä keikausbostonia.
12 palaayli 60 min300 kcal / annos (80g)
Ainekset
12 palaa
- 2 1/2dlmaitoa
- 3/4dlsokeria
- 1ps(11 g)kuivahiivaa
- 2tlkardemummaa
- 1tlsuolaa
- 6-7dlvehnäjauhoja
- 75gvoita
Täyte
- n. 40gvoita
- 2-3rklsokeria
- 2tlkanelia
Vuokaan
- 1ps(125 g)Pirkka pekaanipähkinöitä
- 75gvoita
- 1dl(n. 60 g)fariinisokeria
- 1/2dlPirkka vaahterasiirappia tai tummaa siirappia
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää sokeri, kuivahiiva, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla 20-30 minuuttia.
- Kiinnitä leivinpaperi irotopohjavuoan tai kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
- Paloittele vuokaan tulevat pähkinät käsin noin 4 osaan ja levitä ne tasaisesti vuoan pohjalle. Sulata rasva kattilassa, lisää fariinisokeri ja sekoita hetki. Nosta kattila liedeltä ja kaada joukkoon siirappi. Anna seoksen hieman jäähtyä. Lusikoi seos pähkinöiden päälle vuokaan.
- Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Levitä taikinalevylle täytteen pehmeä voi, sokeri ja kaneli. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Leikkaa rulla 12 viipaleeksi. Nosta viipaleet vuokaan ympyrän muotoon leikkauspinta ylöspäin. Jätä palojen väliin hieman kohoamistilaa. Kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä 20-30 minuuttia.
- Nosta vuoka uuniin, mutta laita vuoan alle leivinpaperi, jos käytät irtopohjavuokaa. Näin vuoasta mahdollisesti valuva rasva ei sotke uunia. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Anna bostonin levätä noin 5 minuuttia ja kumoa se tarjoiluvadille. Lusikoi mahdolliset vuokaan jääneet pähkinät pullan pinnalle.
Tiesitkö että...
Vinkki! Pulla on kananmunaton.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 80g100 g
- 300 kcal1 260 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja34 g
- Rasvaa17 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Taivaallista ja tuoreen oloista myös seuraavana päivänä tahmaisuuden vuoksi. Tein jo toista kertaa, mutta oikaisin nyt hieman: En kiehauttanut pääliseosta, vaan laitoin vain vuoan pohjalle pähkinät,juoksevaa margariinia, sokeria ja hieman siirappia. Pullataikinan jaoin kahtia ja painelin puolet suurpiirteisesti kiekoksi, jonka asetin pähkinäseoksen päälle vuokaan. Sen päälle laitoin hieman juoksevaa margariinia, kanelia ja sokeria. Niiden päälle pullataikinan toinen sormin paineltu kiekko. Tuli yhtä hyvää ja ihan samanlaista, mutta helpommin ja vähemmällä tiskimäärällä :).
Paras pulla mitä ikinä syönyt. Saksan pähkinöillä toimii myös.
Tätä ei varmaankaan tuon siirappikuorrutteen takia pysty pakastamaan?
Hei Paakkis, pakastamista ei olla K-Koekeittiössä testattu mutta keikausbostonin voinee pakastaa.