Sticky bun, amerikkalainen keikausbostonTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sticky bun, amerikkalainen keikausboston

  • Annosmäärä12 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Sticky bun, tahma- tai tarrapulla -nimet kuvastavat hyvin tätä amerikkalaistyylistä keikausbostonia.
  • Kananmunaton

Ainekset

12 palaa
2 1/2 dl
 
maitoa
tai
3/4 dl
 
sokeria
tai
1 ps (11 g)
 
kuivahiivaa
tai
2 tl
 
kardemummaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
6–7 dl
 
vehnäjauhoja
tai
75 g
 
voita
tai

Täyte

n. 40 g
 
voita
tai
2–3 rkl
 
sokeria
tai
2 tl
 
tai

Vuokaan

1 ps (125 g)
 
tai
75 g
 
voita
tai
1 dl (n. 60 g)
 
fariinisokeria
tai
1/2 dl
 
Pirkka vaahterasiirappia tai tummaa siirappia
tai

Valmistus

yli 60 min
Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää sokeri, kuivahiiva, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla 20–30 minuuttia.
Kiinnitä leivinpaperi irotopohjavuoan tai kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
Paloittele vuokaan tulevat pähkinät käsin noin 4 osaan ja levitä ne tasaisesti vuoan pohjalle. Sulata rasva kattilassa, lisää fariinisokeri ja sekoita hetki. Nosta kattila liedeltä ja kaada joukkoon siirappi. Anna seoksen hieman jäähtyä. Lusikoi seos pähkinöiden päälle vuokaan.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Levitä taikinalevylle täytteen pehmeä voi, sokeri ja kaneli. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Leikkaa rulla 12 viipaleeksi. Nosta viipaleet vuokaan ympyrän muotoon leikkauspinta ylöspäin. Jätä palojen väliin hieman kohoamistilaa. Kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä 20–30 minuuttia.
Nosta vuoka uuniin, mutta laita vuoan alle leivinpaperi, jos käytät irtopohjavuokaa. Näin vuoasta mahdollisesti valuva rasva ei sotke uunia. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Anna bostonin levätä noin 5 minuuttia ja kumoa se tarjoiluvadille. Lusikoi mahdolliset vuokaan jääneet pähkinät pullan pinnalle.
Vinkki! Pulla on kananmunaton.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    0,69/kpl
    46,00/kg
  • Pirkka pekaanipähkinä 125g
    Pirkka pekaanipähkinä 125g
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -28 %
    5,002 kpl
    3,49/kpl
    27,92/kg
  • Meira kaneli jauhettu 85g
    Meira kaneli jauhettu 85g
    1,89/kpl
    22,24/kg
  • Meira kaneli 27g jauhettu pussi mauste
    Meira kaneli 27g jauhettu pussi mauste
    0,85/kpl
    31,48/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    0,85/kpl
    106,25/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    0,95/kpl
    118,75/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    0,99/kpl
    123,75/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -8 %
    2,002 kpl
    1,09/kpl
    24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    1,45/kpl
    32,95/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    2,99/kpl
    27,18/kg
  • Salliselta Pekaanipähkinä 800g
    Salliselta Pekaanipähkinä 800g
    24,95/kpl
    31,19/kg
  • Sallistelta Pekaanipähkinä 250g
    Sallistelta Pekaanipähkinä 250g
    8,95/kpl
    35,80/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    2,09/kpl
    2,09/kg
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Dansukker fariinisokeri 500g
    1,85/kpl
    3,70/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,59/kpl
    5,18/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Pirkka vaahterasiirappi 250 ml
    Pirkka vaahterasiirappi 250 ml
    4,35/kpl
    17,40/l
  • Vertmont  Luomu Vaahterasiirappi 187ml / 250g
    Vertmont Luomu Vaahterasiirappi 187ml / 250g
    3,89/kpl
    20,80/l
  • Maple Joe vaahterasiirappi 250g
    Maple Joe vaahterasiirappi 250g
    5,19/kpl
    20,76/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,79/kpl
    1,79/kg
  • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
    Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
    2,79/kpl
    2,79/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    2,25/kpl
    1,13/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,99/kpl
    7,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,75/kpl
    9,50/kg
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,99/kpl
    0,99/l
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Pirkka kevytmaito 5dl
    0,75/kpl
    1,50/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,79/kpl
    1,19/l

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,7 (62 arvostelua)

  • Ansku
    5 vuotta sitten
    Taivaallista ja tuoreen oloista myös seuraavana päivänä tahmaisuuden vuoksi. Tein jo toista kertaa, mutta oikaisin nyt hieman: En kiehauttanut pääliseosta, vaan laitoin vain vuoan pohjalle pähkinät,juoksevaa margariinia, sokeria ja hieman siirappia. Pullataikinan jaoin kahtia ja painelin puolet suurpiirteisesti kiekoksi, jonka asetin pähkinäseoksen päälle vuokaan. Sen päälle laitoin hieman juoksevaa margariinia, kanelia ja sokeria. Niiden päälle pullataikinan toinen sormin paineltu kiekko. Tuli yhtä hyvää ja ihan samanlaista, mutta helpommin ja vähemmällä tiskimäärällä :).
  • Sticky fingaz
    5 vuotta sitten
    Paras pulla mitä ikinä syönyt. Saksan pähkinöillä toimii myös.
  • Paakkis
    6 vuotta sitten
    Tätä ei varmaankaan tuon siirappikuorrutteen takia pysty pakastamaan?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Hei Paakkis, pakastamista ei olla K-Koekeittiössä testattu mutta keikausbostonin voinee pakastaa.