Arkiston aarre
Stollen eli saksalainen joulupulla
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Stollen on runsaasti kuivattuja hedelmiä, mantelia tai pähkinää sisältävä saksalainen joulupulla. Pullan pinta peitetään tomusokerilla.
- Kananmunaton
Ainekset
- 2 1/2 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl sokeria
- n. 8 dl vehnäjauhoja
- 200 g voita tai margariinia
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 1 dl (50 g) mantelirouhetta
- 2 dl (100 g) rusinoita
- 100 g sokeroitua hedelmäsekoitusta, papaijapaloja,
- appelsiininkuoripaloja tai kirsikoita
Päälle
- 50–75 g voita tai margariinia
- 1–2 dl Pirkka tomusokeria
Valmistus
yli 60 min
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää murennettu hiiva, suola ja sokeri. Sekoita jauhot taikinaan hyvin alustaen. Lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva, pestyn appelsiinin raastettu kuori, mantelirouhe ja hienonnetut rusinat sekä sokeroidut hedelmäpalat. Kohota taikina liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina kahteen osaan. Taputtele tai kauli taikinapaloista pitkänomaiset levyt ja taita levyt kaksin- tai kolminkerroin tai kääri rullalle siten, että yläreunan alta näkyy vähän alareunaa. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle.
- Kohota pullat hyvin liinan alla. Paista 175 asteessa noin 30–40 minuuttia. Voitele kerran paiston aikana ja uunista ottamisen jälkeen sulatetulla rasvalla. Ripottele pinnalle runsaasti tomusokeria.
Vinkki! Voit täyttää stollenin ohueksi pötköksi pyöritetyllä marsipaanilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- Arkiston aarreyli 60 min3,5(22 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,6(56 arviota)
- yli 60 min3,9(24 arviota)
- yli 60 min4,7(68 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,8(47 arviota)
- yli 60 min3,0(12 arviota)
- yli 60 min3,9(32 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,4(58 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (16 arviota)