• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Imelletty perunalaatikko soseesta

Imelletty perunalaatikko valmistuu helposti pakasteperunasoseaineista.
Imelletty perunalaatikko soseesta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 66,6 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 1ps(400 g)Oolannin perunasoseainesta (pakaste)
    • 4dlvettä
    • 1rklvehnäjauhoja
    • 4dlkevytmaitoa
    • 2-3rklsiirappia
    • 1tlsuolaa

Pinnalle

    • voita

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta vesi. Sekoita joukkoon perunasoseainekset ja kuumenna sosetta pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
  2. Sekoita vähän jäähtyneeseen soseeseen vehnäjauhot. Anna imeltyä peitettynä 4-5 tuntia lämpimässä paikassa. Sekoita joitakin kertoja imeltymisen aikana. Sose imeltyy parhaiten 50-60 asteisena. Voit imeltää perunalaatikon uunin jälkilämmössä. Kun uuni jäähtyy, sen voi aina uudelleen lämmittää 50 asteeseen, kytkeä pois päältä ja jatkaa imeltämistä. (Älä kuumenna uunia liian kuumaksi. Imeltyminen lakkaa soseen lämpötilan ylittäessä 80 astetta).
  3. Lisää maito, siirappi ja suola. Kaada vellimäinen seos voideltuun uunivuokaan. Jätä vuoka noin 1/3 vajaaksi, sillä laatikko kuohuu kypsyessään. Pane pinnalle voinokareita.
  4. Kypsennä laatikkoa ensin 225 asteessa noin 1 tunti, jotta pintaan muodostuu kuori. Alenna uunin lämpötilaa 125 asteeseen ja jatka paistamista 1 1/2-2 tuntia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Mausta perunasose halutessasi ripauksella pippuria, muskottipähkinää, kanelia tai kardemummaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 66,6 kcal278 kJ
  • Proteiinia1,9 g
  • Hiilihydraatteja13,4 g
  • Rasvaa0,59 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille13
  • jaakko20.12.2016

    Anu, siis sauna

  • Kuluttajapalvelu28.12.2015

    Kotikokki, kiitos kommentistasi. Imelletty perunalaatikko on rakenteeltaan löysähköä. Paistoajan pituus riippuu käytettävästä astiasta, joten kypsennysaika on ohjeellinen. Harmillista kuulla, ettei laatikko ole kypsynyt ohjeenmukaisessa ajassa. Toivottavasti lopulta pääsit nauttimaan herkusta!

  • Kotikokki25.12.2015

    Onkohan tuo 4 dl maitoa yläkanttiin. Seoksesta tuli niin löysä velli, että paistoaikaa piti jatkaa neljään tuntiin.

  • Piia23.12.2015

    Hei, entä jos käytän valmista sosetta pötköstä? Pitääkö siihen lisätä vettä, kun kuumentaa soseen?

  • Kuluttajapalvelu27.11.2015

    Anu, kiitos paljon palautteestasi. Sose imeltyy parhaiten 50-60 asteessa, esimerkiksi uunin jälkilämmössä. Koekeittiömme tulee selkiyttämään ohjetta imellyttämisen osalta.

  • anu27.11.2015

    "Anna imeltyä huoneenlämmössä. Hyvä imeltymislämpötila on 50-60 astetta". Aika lämmin kämppä saa olla. Siis kumpi nyt on oikein? Huoneenlämpö vai?