• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rahkainen kuningatarpiirakka

Rahkainen kuningatarpiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 163 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita kulhossa keskenään maitorahka, kermaviili, munat, sokeri ja vanilliinisokeri. Kaada mustikat piirakkapohjalle ja levitä päälle rahkaseos. Ripottele pinnalle vadelmat.
  3. Paista 200 asteessa alimmalla tasolla 30 minuuttia ja edelleen keskitasolla 5-10 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kun olet sulattanut koko murotaikinapaketin, leivo lopusta esimerkiksi pikkuleipäsydämiä. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta muotilla sydämiä pellille leivinpaperille. Voitele sydämet kevyesti munalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai koristerakeita. Paista 200 asteessa hieman keskitasoa ylempänä noin 5 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 163 kcal684 kJ
  • Proteiinia5,63 g
  • Hiilihydraatteja19,9 g
  • Rasvaa7,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6