Kuorrutettu tiikerikakku
- Annosmäärä20 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Kuorrutettu tiikerikakku on juhlavampi versio klassikkokakusta. Tässä kakussa tiikerin raidat ovat vaihtaneet paikkaa.
Ainekset
20 palaa
200 g | tai |
2 1/2 dl | sokeria tai |
3 isoa | kananmunaa tai |
4 dl | vehnäjauhoja tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
2 tl | tai |
1 dl | kuohukermaa tai |
1/2 dl | tai |
(1 tl | appelsiinin tai sitruunan raastettua kuorta) tai |
Suklaakuorrutus | |
---|---|
3/4 dl | kuohukermaa tai |
100 g | Fazer tummaa leivontasuklaata (44 %) tai |
Valmistus
yli 60 min
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l). Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta noin 1/3 erikseen kulhoon (ja mausta halutessasi appelsiinin tai sitruunan kuorella.) Sekoita isompaan taikinaan kaakaojauhe.
Lusikoi puolet tummasta taikinasta vuokaan. Lisää vaalea taikina ja päällimmäiseksi loppu tumma taikina.
Nostele taikinaa esimerkiksi haarukalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 45–55 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa tiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
Kuumenna kerma kiehumapisteeseen kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa rauhassa 2–3 minuuttia. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Valuta kuorrutus kakun päälle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(119 arvostelua)
- yli 60 min3,1(216 arvostelua)
- yli 60 min3,8(66 arvostelua)
- yli 60 min3,2(66 arvostelua)
- yli 60 min4,1(482 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(92 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(91 arvostelua)
- yli 60 min4,0(79 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (85 arvostelua)
- Jenno3 vuotta sittenVoiko tämän pakastaa kuorrutteen kanssa?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJenno, pakastaminen vaikuttaa kuorrutteen ulkonäköön ja rakenteeseen, joten kakku kannattaa pakastaa ennen kuorruttamista.
- HANNU KUKKO6 vuotta sittenVANHA , VARMA VALINTA