Kuorrutettu tiikerikakku
Kuorrutettu tiikerikakku on juhlavampi versio klassikkokakusta. Tässä kakussa tiikerin raidat ovat vaihtaneet paikkaa.
20 palaayli 60 min240 kcal / annos (60g)
Ainekset
20 palaa
- 2 1/2dlsokeria
- 3isoakananmunaa
- 4dlvehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
- 1dlkuohukermaa
- (1 tlappelsiinin tai sitruunan raastettua kuorta)
Suklaakuorrutus
- 3/4dlkuohukermaa
- 100gFazer tummaa leivontasuklaata (44 %)
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l). Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta noin 1/3 erikseen kulhoon (ja mausta halutessasi appelsiinin tai sitruunan kuorella.) Sekoita isompaan taikinaan kaakaojauhe.
- Lusikoi puolet tummasta taikinasta vuokaan. Lisää vaalea taikina ja päällimmäiseksi loppu tumma taikina.
- Nostele taikinaa esimerkiksi haarukalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 45-55 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa tiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
- Kuumenna kerma kiehumapisteeseen kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa rauhassa 2-3 minuuttia. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Valuta kuorrutus kakun päälle.
Katso video
Kategoriat
Teemat Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 60g100 g
- 240 kcal1 000 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja24 g
- Rasvaa15 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Voiko tämän pakastaa kuorrutteen kanssa?
Jenno, pakastaminen vaikuttaa kuorrutteen ulkonäköön ja rakenteeseen, joten kakku kannattaa pakastaa ennen kuorruttamista.
VANHA , VARMA VALINTA