Kuorrutettu tiikerikakku
- Annosmäärä20 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Kuorrutettu tiikerikakku on juhlavampi versio klassikkokakusta. Tässä kakussa tiikerin raidat ovat vaihtaneet paikkaa.
Ainekset
20 palaa
- 200 g Pirkka voita tai leivontamargariinia
- 2 1/2 dl sokeria
- 3 isoa kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl Pirkka vaniljasokeria
- 1 dl kuohukermaa
- 1/2 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- (1 tl appelsiinin tai sitruunan raastettua kuorta)
Suklaakuorrutus
- 3/4 dl kuohukermaa
- 100 g Fazer tummaa leivontasuklaata (44 %)
Ravintosisältö
- Energia1 634 kJ / 391 kcal
- Rasva22,9 g
- josta tyydyttynyttä14,3 g
- Hiilihydraatit39,9 g
- josta sokereita23,4 g
- Proteiini5,4 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l). Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta noin 1/3 erikseen kulhoon (ja mausta halutessasi appelsiinin tai sitruunan kuorella.) Sekoita isompaan taikinaan kaakaojauhe.
- Lusikoi puolet tummasta taikinasta vuokaan. Lisää vaalea taikina ja päällimmäiseksi loppu tumma taikina.
- Nostele taikinaa esimerkiksi haarukalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 45–55 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa tiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
- Kuumenna kerma kiehumapisteeseen kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa rauhassa 2–3 minuuttia. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Valuta kuorrutus kakun päälle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(72 arviota)
- yli 60 min4,1(664 arviota)
- yli 60 min3,4(85 arviota)
- yli 60 min4,0(80 arviota)
- alle 30 min4,0(1 253 arviota)
- yli 60 min4,0(167 arviota)
- yli 60 min3,9(184 arviota)
- 30 - 60 min4,0(108 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (108 arviota)
- Ei niin paljon kuivakakkuja tehnytl4 kuukautta sittenAion kokeilla reseptiä, mutta onko kakkuvuoan tilavuus 1.8 l?
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenKakkuvuoan tilavuus on 1,8 l.
- Jenno6 vuotta sittenVoiko tämän pakastaa kuorrutteen kanssa?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenJenno, pakastaminen vaikuttaa kuorrutteen ulkonäköön ja rakenteeseen, joten kakku kannattaa pakastaa ennen kuorruttamista.
- HANNU KUKKO8 vuotta sittenVANHA , VARMA VALINTA