• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kuorrutettu tiikerikakku

Kuorrutettu tiikerikakku on juhlavampi versio klassikkokakusta. Tässä kakussa tiikerin raidat ovat vaihtaneet paikkaa.
Kuorrutettu tiikerikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 palaa
  • yli 60 min
  • 240 kcal / annos (60g)

Ainekset

20 palaa

Suklaakuorrutus

    • 3/4dlkuohukermaa
    • 100gFazer tummaa leivontasuklaata

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l). Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta noin 1/3 erikseen kulhoon (ja mausta halutessasi appelsiinin tai sitruunan kuorella.) Sekoita isompaan taikinaan kaakaojauhe.
  2. Lusikoi puolet tummasta taikinasta vuokaan. Lisää vaalea taikina ja päällimmäiseksi loppu tumma taikina.
  3. Nostele taikinaa esimerkiksi haarukalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.
  4. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 45-55 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa tiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
  5. Kuumenna kerma kiehumapisteeseen kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa rauhassa 2-3 minuuttia. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Valuta kuorrutus kakun päälle.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 240 kcal1 000 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja24 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 15 arvostelua