Hyppää sisältöön
Kuorrutettu tiikerikakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kuorrutettu tiikerikakku

  • Annosmäärä20 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Kuorrutettu tiikerikakku on juhlavampi versio klassikkokakusta. Tässä kakussa tiikerin raidat ovat vaihtaneet paikkaa.

    Ainekset

    20 palaa

    Suklaakuorrutus

    • 3/4 dl kuohukermaa
    • 100 g Fazer tummaa leivontasuklaata (44 %)

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 634 kJ / 391 kcal
    • Rasva
      22,9 g
    • josta tyydyttynyttä
      14,3 g
    • Hiilihydraatit
      39,9 g
    • josta sokereita
      23,4 g
    • Proteiini
      5,4 g
    • Suola
      0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l). Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta noin 1/3 erikseen kulhoon (ja mausta halutessasi appelsiinin tai sitruunan kuorella.) Sekoita isompaan taikinaan kaakaojauhe.
    2. Lusikoi puolet tummasta taikinasta vuokaan. Lisää vaalea taikina ja päällimmäiseksi loppu tumma taikina.
    3. Nostele taikinaa esimerkiksi haarukalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.
    4. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 45–55 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa tiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
    5. Kuumenna kerma kiehumapisteeseen kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa rauhassa 2–3 minuuttia. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Valuta kuorrutus kakun päälle.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (108 arviota)

    • Ei niin paljon kuivakakkuja tehnytl
      4 kuukautta sitten
      Aion kokeilla reseptiä, mutta onko kakkuvuoan tilavuus 1.8 l?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 kuukautta sitten
      Kakkuvuoan tilavuus on 1,8 l.
    • Jenno
      6 vuotta sitten
      Voiko tämän pakastaa kuorrutteen kanssa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Jenno, pakastaminen vaikuttaa kuorrutteen ulkonäköön ja rakenteeseen, joten kakku kannattaa pakastaa ennen kuorruttamista.
    • HANNU KUKKO
      8 vuotta sitten
      VANHA , VARMA VALINTA