Suklaa-lakutiikerikakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaa-lakutiikerikakku

  • Annosmäärä20 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Kuorrutettu suklaa-lakutiikerikakku on uudenlainen vaihtoehto perinteiselle tiikerikakulle. Kakku säilyy mehevänä jääkaapissa.

    Ainekset

    20 palaa
    200 g
     
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    3 isoa
     
    kananmunaa
    tai
    2,5 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    2 tl
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 dl
     
    Pirkka lakritsikastiketta
    tai
    2 rkl
     
    kaakaojauhetta (tummaa)
    tai

    Kuorrutus

    3/4 dl
     
    kuohukermaa
    tai
    100 g
     
    Fazer tummaa leivontasuklaata (44 %)
    tai
    n. 1/2 dl
     
    Pirkka lakritsikastiketta
    tai
    75 g (n. 20 kpl)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    2 373 kJ / 568 kcal
    Rasva
    30,4 g
    josta tyydyttynyttä
    18,8 g
    Hiilihydraatit
    64,4 g
    josta sokereita
    41,9 g
    Proteiini
    7,3 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l). Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja 1/2 dl kaakaojauhetta keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta noin 1/3 erikseen kulhoon. Sekoita joukkoon lakukastike ja 2 rkl kaakaojauhetta.

    Lusikoi puolet vaaleammasta taikinasta vuokaan. Lisää tummempi taikina ja päällimmäiseksi loppu vaaleampi taikina.

    Nostele taikinaa esimerkiksi haarukalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.

    Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa tiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä.

    Kuumenna kerma kiehumispisteeseen kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa rauhassa 2–3 minuuttia. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Valuta kuorrutus kakun päälle. Valuta lakukastiketta suklaakuorrutuksen päälle ja koristele kakku lakritseilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Hinta 2,19/kpl
      17,52/kg
    • Fazer leivontasuklaa 70% 100g Premium
      Hinta 2,39/kpl
      23,90/kg
    • Pirkka Parhaat pehmeä lakritsi 180g
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl