Suklaa-lakutiikerikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaa-lakutiikerikakku

  • Annosmäärä20 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Kuorrutettu suklaa-lakutiikerikakku on uudenlainen vaihtoehto perinteiselle tiikerikakulle. Kakku säilyy mehevänä jääkaapissa.

    Ainekset

    20 palaa
    200 g
     
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    3 isoa
     
    kananmunaa
    tai
    2,5 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    2 tl
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 dl
     
    Pirkka lakritsikastiketta
    tai
    2 rkl
     
    kaakaojauhetta (tummaa)
    tai

    Kuorrutus

    3/4 dl
     
    kuohukermaa
    tai
    100 g
     
    Fazer tummaa leivontasuklaata (44 %)
    tai
    n. 1/2 dl
     
    Pirkka lakritsikastiketta
    tai
    75 g (n. 20 kpl)
     
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l). Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja 1/2 dl kaakaojauhetta keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta noin 1/3 erikseen kulhoon. Sekoita joukkoon lakukastike ja 2 rkl kaakaojauhetta.
    Lusikoi puolet vaaleammasta taikinasta vuokaan. Lisää tummempi taikina ja päällimmäiseksi loppu vaaleampi taikina.
    Nostele taikinaa esimerkiksi haarukalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.
    Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa tiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
    Kuumenna kerma kiehumispisteeseen kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa rauhassa 2–3 minuuttia. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Valuta kuorrutus kakun päälle. Valuta lakukastiketta suklaakuorrutuksen päälle ja koristele kakku lakritseilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Pirkka vaniljasokeri 100g
      2,59/kpl
      25,90/kg
    • Fazer lakritsi 150g soft original
      Fazer lakritsi 150g soft original
      2,09/kpl
      13,93/kg
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      2,19/kpl
      3,78/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      1,89/kpl
      3,26/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
      Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
      2,65/kpl
      5,30/l
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
      Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
      1,19/kpl
      5,95/l
    • Pirkka lakritsikastike 300g
      Pirkka lakritsikastike 300g
      2,99/kpl
      9,97/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Pirkka leivinjauhe 100g
      1,09/kpl
      10,90/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      1,35/kpl
      8,44/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Meira leivinjauhe 100g tölkki
      0,99/kpl
      9,90/kg
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -12 %
      3,502 kpl
      1,99/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 70% 100g RFA
      Pirkka tumma leivontasuklaa 70% 100g RFA
      1,39/kpl
      13,90/kg
    • Pirkka tumma suklaahippu 150g RFA
      Pirkka tumma suklaahippu 150g RFA
      3,09/kpl
      20,60/kg
    • Pirkka lakritsipala 400 g
      Pirkka lakritsipala 400 g
      2,99/kpl
      7,48/kg
    • Nellie dellies makeispussi salty liquorice 90g
      Nellie dellies makeispussi salty liquorice 90g
      2,15/kpl
      23,89/kg
    • Nellie Dellies Sweet Liquorice 90g
      Nellie Dellies Sweet Liquorice 90g
      2,15/kpl
      23,89/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Pirkka sokeri 1 kg
      1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      1,55/kpl
      1,55/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      2,09/kpl
      2,09/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      2,29/kpl
      26,94/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      2,55/kpl
      15,94/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      1,79/kpl
      1,79/kg
    • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      2,79/kpl
      2,79/kg
    • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      2,25/kpl
      1,13/kg
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -34 %
      3,002 kpl
      2,29/kpl
      18,32/kg
    • Cocovi kaakaojauhe 200g
      Cocovi kaakaojauhe 200g
      5,15/kpl
      25,75/kg
    • Fazer kaakaojauhe 200g
      Fazer kaakaojauhe 200g
      3,09/kpl
      15,45/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Pirkka suomalainen voi 400g
      4,65/kpl
      11,63/kg
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      4,35/kpl
      10,87/kg

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (66 arvostelua)

    • Karoliina
      2 vuotta sitten
      Hei, jostain syystä tämä jäi minulla ihan kuivaksi ja murenevaksi. Mitähän voisi kokeilla tehdä eri tavalla jotta kakusta tulisi oikeasti mehevä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Karoliina, kahvikakun onnistumisen kannalta on olennaista että kakku paistetaan rengasvuoassa uunin alatasolla. Huomioithan että paistoajat ovat aina ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia. On siis tärkeää tarkkailla leivosta paiston aikana. Kypsyyden voi tarkastaa varovasti hammastikulla. Paiston jälkeen kakun annetaan jäähtyä rauhassa, jotta sen rakenne muuttuu napakaksi eikä kakku murene. Valmista kakkua voi halutessaan suojata kuvulla tai kelmulla kuivumisen estämiseksi.
    • Juhlat tulossa
      3 vuotta sitten
      Voiko kakun pakastaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Juhlat tulossa, voit pakastaa kakun ilman kuorrutetta. Kuorrute kannattaa lisätä vasta sulattamisen jälkeen.
    • Kyselijä
      6 vuotta sitten
      Ohjeessa lukee ensin 1/2 dl pirkka kaakaojauhetta ja vielä uudemman kerran 2 rkl tummaa kaakaojauhetta, paljonko kaakaojauhetta on siis tarkoitus laittaa vai onko vahingossa kahteen kertaan?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Hei Kyselijä, kakkutaikina erotetaan kahteen massaan, jolloin kaakaota tulee molempiin, siksi kaakaojauhe on mainittu kaksi kertaa (katso kohta 1.).
    • Anoppi
      7 vuotta sitten
      Haastava homma edessä: sovellus gluteenittomana ja vegaanina. Katsotaan kuinka uudenvuodenherkku onnistuu!
    • Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Äitiliini, toiveesi välittyy koekeittiölle tiedoksi. Reseptihaustamme löytyy runsaasti gluteenittomaan ruokavalioon soveltuvia makeita leivonnaisohjeita, tässä polku resepteihin: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/?q=gluteeniton&t=5780 .
    • Äitiliini
      7 vuotta sitten
      Gluteenittomia ohjeita toivoisin myös tällaisista makeista hetkistä niin ei aina tarvitsi soveltaa ja kokeilla. Pääsisi vähän helpommalla
    • Arvi
      7 vuotta sitten
      Oli aivan mahtavaa. Vein loput työmaan kahvihuoneeseen, ei tarvinnut takaisin kantaa.
    • Hanna
      7 vuotta sitten
      Tätä täytyy kokeilla, pelkkä kuva tuo veden kielelle!