Suklaa-lakutiikerikakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaa-lakutiikerikakku

  • Annosmäärä20 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Kuorrutettu suklaa-lakutiikerikakku on uudenlainen vaihtoehto perinteiselle tiikerikakulle. Kakku säilyy mehevänä jääkaapissa.

    Ainekset

    20 palaa
    200 g
     
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    3 isoa
     
    kananmunaa
    tai
    2,5 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    2 tl
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 dl
     
    Pirkka lakritsikastiketta
    tai
    2 rkl
     
    kaakaojauhetta (tummaa)
    tai

    Kuorrutus

    3/4 dl
     
    kuohukermaa
    tai
    100 g
     
    Fazer tummaa leivontasuklaata (44 %)
    tai
    n. 1/2 dl
     
    Pirkka lakritsikastiketta
    tai
    75 g (n. 20 kpl)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    2 378 kJ / 569 kcal
    Rasva
    30,4 g
    josta tyydyttynyttä
    18,8 g
    Hiilihydraatit
    64,5 g
    josta sokereita
    41,4 g
    Proteiini
    7,3 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l). Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja 1/2 dl kaakaojauhetta keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta noin 1/3 erikseen kulhoon. Sekoita joukkoon lakukastike ja 2 rkl kaakaojauhetta.

    Lusikoi puolet vaaleammasta taikinasta vuokaan. Lisää tummempi taikina ja päällimmäiseksi loppu vaaleampi taikina.

    Nostele taikinaa esimerkiksi haarukalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.

    Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa tiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä.

    Kuumenna kerma kiehumispisteeseen kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa rauhassa 2–3 minuuttia. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Valuta kuorrutus kakun päälle. Valuta lakukastiketta suklaakuorrutuksen päälle ja koristele kakku lakritseilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      64,83/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Maitomaa kaura-lakritsikastike 2dl
      Hinta 2,75/kpl
      13,75/l
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Hinta 2,19/kpl
      17,52/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Fazer leivontasuklaa 70% 100g Premium
      Hinta 2,39/kpl
      23,90/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 4,29/kpl
      8,58/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,65/kpl
      31,18/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    • Van Houten kaakaojauhe 125g
      Hinta 2,79/kpl
      22,32/kg
    • Pirkka lakritsikastike 300g
      Hinta 3,45/kpl
      11,50/kg
    • Macu Lakritsa kastike 300ml
      Hinta 4,39/kpl
      14,63/l
    • Arla kuohukerma 2dl luomu
      Hinta 1,55/kpl
      7,75/l
    • Valio Keittiön kuohukerma 2dl
      Hinta 1,59/kpl
      7,95/l
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (72 arviota)

    • Karoliina
      3 vuotta sitten
      Hei, jostain syystä tämä jäi minulla ihan kuivaksi ja murenevaksi. Mitähän voisi kokeilla tehdä eri tavalla jotta kakusta tulisi oikeasti mehevä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Karoliina, kahvikakun onnistumisen kannalta on olennaista että kakku paistetaan rengasvuoassa uunin alatasolla. Huomioithan että paistoajat ovat aina ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia. On siis tärkeää tarkkailla leivosta paiston aikana. Kypsyyden voi tarkastaa varovasti hammastikulla. Paiston jälkeen kakun annetaan jäähtyä rauhassa, jotta sen rakenne muuttuu napakaksi eikä kakku murene. Valmista kakkua voi halutessaan suojata kuvulla tai kelmulla kuivumisen estämiseksi.
    • Juhlat tulossa
      4 vuotta sitten
      Voiko kakun pakastaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Juhlat tulossa, voit pakastaa kakun ilman kuorrutetta. Kuorrute kannattaa lisätä vasta sulattamisen jälkeen.
    • Kyselijä
      7 vuotta sitten
      Ohjeessa lukee ensin 1/2 dl pirkka kaakaojauhetta ja vielä uudemman kerran 2 rkl tummaa kaakaojauhetta, paljonko kaakaojauhetta on siis tarkoitus laittaa vai onko vahingossa kahteen kertaan?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei Kyselijä, kakkutaikina erotetaan kahteen massaan, jolloin kaakaota tulee molempiin, siksi kaakaojauhe on mainittu kaksi kertaa (katso kohta 1.).
    • Anoppi
      8 vuotta sitten
      Haastava homma edessä: sovellus gluteenittomana ja vegaanina. Katsotaan kuinka uudenvuodenherkku onnistuu!
    • Kuluttajapalvelu
      8 vuotta sitten
      Äitiliini, toiveesi välittyy koekeittiölle tiedoksi. Reseptihaustamme löytyy runsaasti gluteenittomaan ruokavalioon soveltuvia makeita leivonnaisohjeita, tässä polku resepteihin: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/?q=gluteeniton&t=5780 .
    • Äitiliini
      8 vuotta sitten
      Gluteenittomia ohjeita toivoisin myös tällaisista makeista hetkistä niin ei aina tarvitsi soveltaa ja kokeilla. Pääsisi vähän helpommalla
    • Arvi
      8 vuotta sitten
      Oli aivan mahtavaa. Vein loput työmaan kahvihuoneeseen, ei tarvinnut takaisin kantaa.
    • Hanna
      8 vuotta sitten
      Tätä täytyy kokeilla, pelkkä kuva tuo veden kielelle!