• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaa-lakutiikerikakku

Kuorrutettu suklaa-lakutiikerikakku on uudenlainen vaihtoehto perinteiselle tiikerikakulle. Kakku säilyy mehevänä jääkaapissa. Tämäkin resepti vain n. 0,15€/annos*.
Suklaa-lakutiikerikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 palaa
  • yli 60 min
  • 160 kcal / annos (40g)

Ainekset

20 palaa

Kuorrutus

    • 3/4dlkuohukermaa
    • 100gFazerin tummaa leivontasuklaata
    • n. 1/2dlPirkka lakritsikastiketta
    • 75g(n. 20 kpl)Fazer lakritsia (Soft original ja Madagascar
    • vanilla)

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l). Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja 1/2 dl kaakaojauhetta keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta noin 1/3 erikseen kulhoon. Sekoita joukkoon lakukastike ja 2 rkl kaakaojauhetta.
  2. Lusikoi puolet vaaleammasta taikinasta vuokaan. Lisää tummempi taikina ja päällimmäiseksi loppu vaaleampi taikina.
  3. Nostele taikinaa esimerkiksi haarukalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.
  4. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa tiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
  5. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa rauhassa 2-3 minuuttia. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Valuta kuorrutus kakun päälle. Valuta lakukastiketta suklaakuorrutuksen päälle ja koristele kakku lakritseilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 160 kcal662 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille19
  • Kyselijä12.12.2016

    Ohjeessa lukee ensin 1/2 dl pirkka kaakaojauhetta ja vielä uudemman kerran 2 rkl tummaa kaakaojauhetta, paljonko kaakaojauhetta on siis tarkoitus laittaa vai onko vahingossa kahteen kertaan?

  • K-Kuluttajapalvelu12.12.2016

    Hei Kyselijä, kakkutaikina erotetaan kahteen massaan, jolloin kaakaota tulee molempiin, siksi kaakaojauhe on mainittu kaksi kertaa (katso kohta 1.).

  • Anoppi27.12.2015

    Haastava homma edessä: sovellus gluteenittomana ja vegaanina. Katsotaan kuinka uudenvuodenherkku onnistuu!

  • Kuluttajapalvelu15.12.2015

    Äitiliini, toiveesi välittyy koekeittiölle tiedoksi. Reseptihaustamme löytyy runsaasti gluteenittomaan ruokavalioon soveltuvia makeita leivonnaisohjeita, tässä polku resepteihin: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/?q=gluteeniton&t=5780 .

  • Äitiliini14.12.2015

    Gluteenittomia ohjeita toivoisin myös tällaisista makeista hetkistä niin ei aina tarvitsi soveltaa ja kokeilla. Pääsisi vähän helpommalla

  • Arvi10.12.2015

    Oli aivan mahtavaa. Vein loput työmaan kahvihuoneeseen, ei tarvinnut takaisin kantaa.

  • Hanna1.12.2015

    Tätä täytyy kokeilla, pelkkä kuva tuo veden kielelle!