• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tiikerikakku

Tiikerikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 palaa
  • yli 60 min
  • 379 kcal / 100 g

Ainekset

20 palaa
    • 200gvoita tai leivontamargariinia
    • 2dlsokeria
    • 3isoakananmunaa
    • 3dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 1/2dlmaitoa

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja jauhota korppujauhoilla kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l). Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta noin 1/3 erikseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.
  2. Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Kaada vuokaan tumma taikina ja päällimmäiseksi loppu vaalea taikina.
  3. Nostele taikinaa lusikalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.
  4. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa tiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 379 kcal1 580 kJ
  • Proteiinia5,89 g
  • Hiilihydraatteja39 g
  • Rasvaa22 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille86
  • tulee huono kakku11.12.2016

    Miksi aina pitää vaahdottaa rasva ja sokeri? Minulle jäi tästä jo koulusta trauma, nytkään en omista kuin vatkaimen ja tuntuu, että sillä tuo ei onnistu! Opettaja muistutti, että "sokeri ei saa tuntua", niin kauan vatkataan. Kyllä siinä menisi aikaa...ja sitten seuraavassa vaiheessa se juoksettuminen taas! Neuvokaa nyt niksejä huonolle leipurille, kiitos!

  • K-Kuluttajapalvelu11.12.2016

    Hei tulee huono kakku, ikävä kuulla, että rasvan ja sokerin vaahdottaminen ei aina onnistu. Vaahdotus sitoo massaan ilmaa ja tekee kakun rakenteesta ilmavamman. Leivonnassa kannattaa käyttää huoneenlämpöisiä aineksia (rasva, munat), jolloin vaahdotus onnistuu paremmin.

  • Sofia_Melina29.10.2016

    Sulatetaanko voi?! HALUSIN VAAN TIETÄÄ ETTÄ EN TEE MITÄÄN VÄÄRIN.. :))

  • K-Kuluttajapalvelu29.10.2016

    Hei Sofia_Melina, ohjeessa voi ja sokeri vaahdotetaan huoneenlämpöisinä.

  • •>•29.10.2016

    Hyvää tuli! :))

  • aloittelija26.2.2016

    Erittäin hyvin onnistui ja aion vastikään tehdä myös tällä ohjeella suosittelen

  • Nimetön käyttäjä27.1.2016

    Todella hyvin onnistui

  • Kuluttajapalvelu23.12.2015

    Utelias, kyllä kakku päivän tai kaksi säilyy huoneenlämmössäkin, mutta pidempään suosittelen säilyttämään jääkaapissa.

  • Utelias22.12.2015

    Hei! Odottaako tämä vieraita mieluummin jääkaapissa vai huoneenlämmössä? Totta kai ilmatiiviissä rasiassa :)

  • Famo10.12.2015

    Olen matkalla ja halusin leipoa lapsenlapselleni hänen rakastamansa tiikerikakun. Otin tämän ohjeen Netistä, mutta täytyy todeta, että kyllä on tulossa pieni kakku. Kakku on nimittäin uunissa, mutta taikinaa on vuoassa vain alle puolenvälin. Tosin kananmunat ovat täällä suuria, joten katsotaan onko niillä vaikutusta, että kakusta tulisi kookas, jotta me 5 henkeä saisimme siitä kukin reilun palan ja Ella-tyttönen vielä enemmän kun niin kovasti pitää tiikerikakusta.