TiikerikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tiikerikakku

Tiikerikakku on kahvipöydän klassikko. Nimensä se saa kaakaojauheesta tehdyistä tummista tiikerin raidoista. Tämäkin resepti testattu toimivaksi K-koekeittiössä.

  • 20 palaa
  • yli 60 min
  • 379 kcal / 100 g

Ainekset

20 palaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja jauhota korppujauhoilla kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l). Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta noin 1/3 erikseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.
  2. Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Kaada vuokaan tumma taikina ja päällimmäiseksi loppu vaalea taikina.
  3. Nostele taikinaa lusikalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.
  4. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa tiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 379 kcal1 580 kJ
  • Proteiinia 5,89 g
  • Hiilihydraatteja39 g
  • Rasvaa22 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
  • Jokilaakson Juusto 200g Jokipoika Ghee kirkastettu voi
    Jokilaakson Juusto 200g Jokipoika Ghee kirkastettu voi
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    2,89/kpl14,45/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    2,65/kpl2,60/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,75/kpl2,70/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,45/kpl
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    1,69/kpl0,85/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,39/kpl0,70/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,75/kpl7,50/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Sallinen Leivinjauhe 630g
    Sallinen Leivinjauhe 630g
    5,55/kpl8,81/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl24,90/kg
  • Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    2,09/kpl20,90/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,09/kpl24,59/kg
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    Pirkka vanilliinisokeri 100g
    0,95/kpl9,50/kg
  • Sallinen vanilliinisokeri 630g
    Sallinen vanilliinisokeri 630g
    5,19/kpl8,24/kg
  • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    2,19/kpl5,48/kg
  • Pirkka kaakaojauhe 125 g UTZ
    Pirkka kaakaojauhe 125 g UTZ
    1,59/kpl12,72/kg
  • Van Houten Kaakaojauhe 250g
    Van Houten Kaakaojauhe 250g
    4,55/kpl18,20/kg
  • Fazer kaakaojauhe 200g
    Fazer kaakaojauhe 200g
    2,59/kpl12,95/kg
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    0,62/kpl1,24/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,79/kpl
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,20/kpl0,80/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 329 arvostelua
  • Mimosa12.4.2020

    Onnistui gluteenittomillakin jauhoilla. Pidin vain vajaa 45 minuuttia uunissa. Hyvää tuli ja mehevää!

  • Tuula2.4.2020

    Upea kakku, kaunis ja niin herkullinen tehty tällä rec useammin aina onnistuu.

  • Jari7.3.2020

    Vuuan koko! Oma taikinani jäi alle puolen välin😁muttei haittaa.

  • K-Kuluttajapalvelu7.3.2020

    Jari, K-Koekeittiöllä on käytetty 1,8 L vuokaa.

  • Ihminen1.3.2019

    Kakku ei kohonnut vaikka tein kaiken oikein😒

  • Moi moi15.2.2019

    Iha ok Ps testatkaaaa itekki

  • Esmeralda10.11.2018

    Tuli mehevä ja kaunin kakku❤

  • BiggestDaddy1.11.2018

    Mun mutsi dikkaa

  • Kanadan Maija25.10.2018

    Kolmatta kertaa parin viikon aikana leivon tällä reseptillä. Teen sen 1,5 kertaisilla aineksilla ja varon jauhojen yliannostusta. Paistoaika hieman pidempi, n. runsaat 60 minuuttia. Onnistunut upeasti jo kahdesti ja kolmas kakku juuri uunissa.

  • Makoisa kakku .27.9.2018

    Käytän aina voita ja isoja kananmunia. Erikoiskakkujauhoja joka kakkuun . Haarukalla pistelen pohjaan asti kolmen cm välein . Tulee kauniit raidat . Tosi hyvä ja komea kakku! Voi tehdä 1 1/2 kertaisena taikinan isoon vuokaan!

  • Anspula15.2.2018

    Hyvä ohje! Kommenteissa joku vinkkasi kahvin käyttöä nesteenä ja toimii! Tosi mehevä ja herkullinen tuli.

  • Mutkat suoraksi24.1.2018

    Olen pitkään jättänyt vaahdottamiset väliin ja aina onnistuu. Kannattaa kokeilla. Sulata rasvan ja heitän muut ainekset sekaan. Mössö sekaisin ja uuniin. Tästäkin tuli erinomainen.

  • mummi6419.1.2018

    Hyvä ohje. Maidon korvasin kermaviilillä, jota laitoin 1 dl. Vehnäjauhojen lisäksi laitoin 1/2 dl perunajauhoja. Kakku oli uunissa n. 45 minuuttia. Onnistui hyvin ! maistuva mehevä kakku :)

  • tikruli6.1.2018

    Tiikerikakusta tulee parempaa, jos maustaa taikinan kahvilla. Kehotan korvaamaan maidon vahvalla keitetyllä, kylmällä kahvilla, tulee maukkaampaa. Jos tohtii, voisi laittaa myös 250g voita ja vastaavasti 3,5 dl jauhoja, muuten samat aineet. Minulla on ennestään tällainen ohje; tulee hiukan isompi. Hyvä kakku, kun ei paista liian kuivaksi. Ja jauhojen kanssa tarkkana, usein tarjoillaan mautonta vehnäpöperöä.

  • Tiikerikakun ystävä18.12.2017

    Minulle aikoinaan on neuvottu,että laitaa voi-sokeri vaahtoon vähän vehnäjauhoa ennen munien lisäämistä se auttaisi ettei juoksetu.

  • Minä13.7.2017

    Kakku nousu hyvin vaikka aluksi tuntui pieneltä taikina

  • Annikki13.7.2017

    Helppo hyvä ohje mutta myös minun mielestä aika pieni taikina, saisi pikkuisen isompi olla että tulisi kunnon kakku, toivotaan vaan että nousee hyvin.... alle puolen välin tosiaan taikinaa vuuassa.

  • Drian30.3.2017

    Mausta en vielä tiedä mutta kohoaa hyvin ja näyttää todella hyvältä! Kakku vielä 10 min. Uunissa. Toivottavasti ei lässähdä.

  • tulee huono kakku11.12.2016

    Miksi aina pitää vaahdottaa rasva ja sokeri? Minulle jäi tästä jo koulusta trauma, nytkään en omista kuin vatkaimen ja tuntuu, että sillä tuo ei onnistu! Opettaja muistutti, että "sokeri ei saa tuntua", niin kauan vatkataan. Kyllä siinä menisi aikaa...ja sitten seuraavassa vaiheessa se juoksettuminen taas! Neuvokaa nyt niksejä huonolle leipurille, kiitos!

  • K-Kuluttajapalvelu11.12.2016

    Hei tulee huono kakku, ikävä kuulla, että rasvan ja sokerin vaahdottaminen ei aina onnistu. Vaahdotus sitoo massaan ilmaa ja tekee kakun rakenteesta ilmavamman. Leivonnassa kannattaa käyttää huoneenlämpöisiä aineksia (rasva, munat), jolloin vaahdotus onnistuu paremmin.

  • K-Kuluttajapalvelu29.10.2016

    Hei Sofia_Melina, ohjeessa voi ja sokeri vaahdotetaan huoneenlämpöisinä.

  • Sofia_Melina29.10.2016

    Sulatetaanko voi?! HALUSIN VAAN TIETÄÄ ETTÄ EN TEE MITÄÄN VÄÄRIN.. :))

  • •>•29.10.2016

    Hyvää tuli! :))

  • aloittelija26.2.2016

    Erittäin hyvin onnistui ja aion vastikään tehdä myös tällä ohjeella suosittelen

  • Nimetön käyttäjä27.1.2016

    Todella hyvin onnistui

  • Kuluttajapalvelu23.12.2015

    Utelias, kyllä kakku päivän tai kaksi säilyy huoneenlämmössäkin, mutta pidempään suosittelen säilyttämään jääkaapissa.

  • Utelias22.12.2015

    Hei! Odottaako tämä vieraita mieluummin jääkaapissa vai huoneenlämmössä? Totta kai ilmatiiviissä rasiassa :)

  • Famo10.12.2015

    Olen matkalla ja halusin leipoa lapsenlapselleni hänen rakastamansa tiikerikakun. Otin tämän ohjeen Netistä, mutta täytyy todeta, että kyllä on tulossa pieni kakku. Kakku on nimittäin uunissa, mutta taikinaa on vuoassa vain alle puolenvälin. Tosin kananmunat ovat täällä suuria, joten katsotaan onko niillä vaikutusta, että kakusta tulisi kookas, jotta me 5 henkeä saisimme siitä kukin reilun palan ja Ella-tyttönen vielä enemmän kun niin kovasti pitää tiikerikakusta.