TiikerikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tiikerikakku

  • Annosmäärä20 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Tiikerikakku on kahvipöydän klassikko. Nimensä se saa kaakaojauheesta tehdyistä tummista tiikerin raidoista. Tämäkin resepti testattu toimivaksi K-koekeittiössä.

    Ainekset

    20 palaa
    200 g
     
    voita tai leivontamargariinia
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    3 isoa
     
    kananmunaa
    tai
    3 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    2 tl
     
    2 tl
     
    tai
    vanilliinisokeria
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    maitoa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 601 kJ / 383 kcal
    Rasva
    22 g
    josta tyydyttynyttä
    13,4 g
    Hiilihydraatit
    39,5 g
    josta sokereita
    21,9 g
    Proteiini
    6 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voitele ja jauhota korppujauhoilla kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l). Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta noin 1/3 erikseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.

    Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Kaada vuokaan tumma taikina ja päällimmäiseksi loppu vaalea taikina.

    Nostele taikinaa lusikalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.

    Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa tiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      64,83/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,65/kpl
      31,18/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Hinta 2,29/kpl
      18,32/kg
    • Van Houten kaakaojauhe 125g
      Hinta 2,79/kpl
      22,32/kg
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Valio kevytmaito 0,5 l laktoositon UHT
      Hinta 1,49/kpl
      2,98/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (565 arviota)

    • Surra
      2 kuukautta sitten
      Paras resepti ikinä!!
    • Mirka
      2 kuukautta sitten
      Hyvä, tämä ohje toimii. Vanhastaan on kahta ohjetta, toinen lähtee munasokerivaahdosta, siitä tulee kuiva. Toinen, vanha Anni-Helenan, lähtee kuten tämä sokerin ja rasvan vaahdottamisesta, tällä tulee mehevä.
    • 😃
      4 kuukautta sitten
      Oikein makoisa kahvipöydän klassikko.
    • Tpo
      7 kuukautta sitten
      Makoisa,hyvä koostumus. helppo tehdä
    • Apina
      7 kuukautta sitten
      Hyvä ohje laitettiin vähän liikaa kaakaokauhetta 😐👍
    • Juhannukakku
      8 kuukautta sitten
      Pieni kakku tuli 1,8 vuokaan tehtynä. Ohjetta noudatin. Muuten hyvä.
    • Ellu
      1 vuosi sitten
      1,8 litran vetoiseen vuokaan liian iso taikina, tämä on paras 1,5 litran vetoiseen vuokaan.
    • Uwu
      1 vuosi sitten
      Vau
    • kokkimaisteri
      1 vuosi sitten
      ihan hyvä tuli, käytin ehkä liian isoa vuokaa, 2.2l mutta hyvää tuli!
    • Mimosa
      3 vuotta sitten
      Onnistui gluteenittomillakin jauhoilla. Pidin vain vajaa 45 minuuttia uunissa. Hyvää tuli ja mehevää!
    • Tuula
      3 vuotta sitten
      Upea kakku, kaunis ja niin herkullinen tehty tällä rec useammin aina onnistuu.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Jari, K-Koekeittiöllä on käytetty 1,8 L vuokaa.
    • Jari
      3 vuotta sitten
      Vuuan koko! Oma taikinani jäi alle puolen välin😁muttei haittaa.
    • Ihminen
      5 vuotta sitten
      Kakku ei kohonnut vaikka tein kaiken oikein😒
    • Moi moi
      5 vuotta sitten
      Iha ok Ps testatkaaaa itekki
    • Esmeralda
      5 vuotta sitten
      Tuli mehevä ja kaunin kakku❤
    • Kanadan Maija
      5 vuotta sitten
      Kolmatta kertaa parin viikon aikana leivon tällä reseptillä. Teen sen 1,5 kertaisilla aineksilla ja varon jauhojen yliannostusta. Paistoaika hieman pidempi, n. runsaat 60 minuuttia. Onnistunut upeasti jo kahdesti ja kolmas kakku juuri uunissa.
    • Makoisa kakku .
      5 vuotta sitten
      Käytän aina voita ja isoja kananmunia. Erikoiskakkujauhoja joka kakkuun . Haarukalla pistelen pohjaan asti kolmen cm välein . Tulee kauniit raidat . Tosi hyvä ja komea kakku! Voi tehdä 1 1/2 kertaisena taikinan isoon vuokaan!
    • Anspula
      6 vuotta sitten
      Hyvä ohje! Kommenteissa joku vinkkasi kahvin käyttöä nesteenä ja toimii! Tosi mehevä ja herkullinen tuli.
    • mummi64
      6 vuotta sitten
      Hyvä ohje. Maidon korvasin kermaviilillä, jota laitoin 1 dl. Vehnäjauhojen lisäksi laitoin 1/2 dl perunajauhoja. Kakku oli uunissa n. 45 minuuttia. Onnistui hyvin ! maistuva mehevä kakku :)
    • tikruli
      6 vuotta sitten
      Tiikerikakusta tulee parempaa, jos maustaa taikinan kahvilla. Kehotan korvaamaan maidon vahvalla keitetyllä, kylmällä kahvilla, tulee maukkaampaa. Jos tohtii, voisi laittaa myös 250g voita ja vastaavasti 3,5 dl jauhoja, muuten samat aineet. Minulla on ennestään tällainen ohje; tulee hiukan isompi. Hyvä kakku, kun ei paista liian kuivaksi. Ja jauhojen kanssa tarkkana, usein tarjoillaan mautonta vehnäpöperöä.
    • Tiikerikakun ystävä
      6 vuotta sitten
      Minulle aikoinaan on neuvottu,että laitaa voi-sokeri vaahtoon vähän vehnäjauhoa ennen munien lisäämistä se auttaisi ettei juoksetu.
    • Minä
      6 vuotta sitten
      Kakku nousu hyvin vaikka aluksi tuntui pieneltä taikina
    • Annikki
      6 vuotta sitten
      Helppo hyvä ohje mutta myös minun mielestä aika pieni taikina, saisi pikkuisen isompi olla että tulisi kunnon kakku, toivotaan vaan että nousee hyvin.... alle puolen välin tosiaan taikinaa vuuassa.
    • Drian
      6 vuotta sitten
      Mausta en vielä tiedä mutta kohoaa hyvin ja näyttää todella hyvältä! Kakku vielä 10 min. Uunissa. Toivottavasti ei lässähdä.
    • tulee huono kakku
      7 vuotta sitten
      Miksi aina pitää vaahdottaa rasva ja sokeri? Minulle jäi tästä jo koulusta trauma, nytkään en omista kuin vatkaimen ja tuntuu, että sillä tuo ei onnistu! Opettaja muistutti, että "sokeri ei saa tuntua", niin kauan vatkataan. Kyllä siinä menisi aikaa...ja sitten seuraavassa vaiheessa se juoksettuminen taas! Neuvokaa nyt niksejä huonolle leipurille, kiitos!
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei tulee huono kakku, ikävä kuulla, että rasvan ja sokerin vaahdottaminen ei aina onnistu. Vaahdotus sitoo massaan ilmaa ja tekee kakun rakenteesta ilmavamman. Leivonnassa kannattaa käyttää huoneenlämpöisiä aineksia (rasva, munat), jolloin vaahdotus onnistuu paremmin.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei Sofia_Melina, ohjeessa voi ja sokeri vaahdotetaan huoneenlämpöisinä.
    • Sofia_Melina
      7 vuotta sitten
      Sulatetaanko voi?! HALUSIN VAAN TIETÄÄ ETTÄ EN TEE MITÄÄN VÄÄRIN.. :))
    • •>•
      7 vuotta sitten
      Hyvää tuli! :))