Tiikerikakku
Tiikerikakku on kahvipöydän klassikko. Nimensä se saa kaakaojauheesta tehdyistä tummista tiikerin raidoista. Tämäkin resepti testattu toimivaksi K-koekeittiössä.
20 palaayli 60 min379 kcal / 100 g
Ainekset
20 palaa
- 200gvoita tai leivontamargariinia
- 2dlsokeria
- 3isoakananmunaa
- 3dlvehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
- 2tlPirkka vaniljasokeria tai
- 2tlvanilliinisokeria
- 1/2dlPirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- 1/2dlmaitoa
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja jauhota korppujauhoilla kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l). Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta noin 1/3 erikseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.
- Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Kaada vuokaan tumma taikina ja päällimmäiseksi loppu vaalea taikina.
- Nostele taikinaa lusikalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa tiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 379 kcal1 580 kJ
- Proteiinia 5,89 g
- Hiilihydraatteja39 g
- Rasvaa22 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Onnistui gluteenittomillakin jauhoilla. Pidin vain vajaa 45 minuuttia uunissa. Hyvää tuli ja mehevää!
Upea kakku, kaunis ja niin herkullinen tehty tällä rec useammin aina onnistuu.
Vuuan koko! Oma taikinani jäi alle puolen välin😁muttei haittaa.
Jari, K-Koekeittiöllä on käytetty 1,8 L vuokaa.
Kakku ei kohonnut vaikka tein kaiken oikein😒
Iha ok Ps testatkaaaa itekki
Tuli mehevä ja kaunin kakku❤
Mun mutsi dikkaa
Kolmatta kertaa parin viikon aikana leivon tällä reseptillä. Teen sen 1,5 kertaisilla aineksilla ja varon jauhojen yliannostusta. Paistoaika hieman pidempi, n. runsaat 60 minuuttia. Onnistunut upeasti jo kahdesti ja kolmas kakku juuri uunissa.
Käytän aina voita ja isoja kananmunia. Erikoiskakkujauhoja joka kakkuun . Haarukalla pistelen pohjaan asti kolmen cm välein . Tulee kauniit raidat . Tosi hyvä ja komea kakku! Voi tehdä 1 1/2 kertaisena taikinan isoon vuokaan!
Hyvä ohje! Kommenteissa joku vinkkasi kahvin käyttöä nesteenä ja toimii! Tosi mehevä ja herkullinen tuli.
Hyvä ohje. Maidon korvasin kermaviilillä, jota laitoin 1 dl. Vehnäjauhojen lisäksi laitoin 1/2 dl perunajauhoja. Kakku oli uunissa n. 45 minuuttia. Onnistui hyvin ! maistuva mehevä kakku :)
Tiikerikakusta tulee parempaa, jos maustaa taikinan kahvilla. Kehotan korvaamaan maidon vahvalla keitetyllä, kylmällä kahvilla, tulee maukkaampaa. Jos tohtii, voisi laittaa myös 250g voita ja vastaavasti 3,5 dl jauhoja, muuten samat aineet. Minulla on ennestään tällainen ohje; tulee hiukan isompi. Hyvä kakku, kun ei paista liian kuivaksi. Ja jauhojen kanssa tarkkana, usein tarjoillaan mautonta vehnäpöperöä.
Minulle aikoinaan on neuvottu,että laitaa voi-sokeri vaahtoon vähän vehnäjauhoa ennen munien lisäämistä se auttaisi ettei juoksetu.
Kakku nousu hyvin vaikka aluksi tuntui pieneltä taikina
Helppo hyvä ohje mutta myös minun mielestä aika pieni taikina, saisi pikkuisen isompi olla että tulisi kunnon kakku, toivotaan vaan että nousee hyvin.... alle puolen välin tosiaan taikinaa vuuassa.
Mausta en vielä tiedä mutta kohoaa hyvin ja näyttää todella hyvältä! Kakku vielä 10 min. Uunissa. Toivottavasti ei lässähdä.
Miksi aina pitää vaahdottaa rasva ja sokeri? Minulle jäi tästä jo koulusta trauma, nytkään en omista kuin vatkaimen ja tuntuu, että sillä tuo ei onnistu! Opettaja muistutti, että "sokeri ei saa tuntua", niin kauan vatkataan. Kyllä siinä menisi aikaa...ja sitten seuraavassa vaiheessa se juoksettuminen taas! Neuvokaa nyt niksejä huonolle leipurille, kiitos!
Hei tulee huono kakku, ikävä kuulla, että rasvan ja sokerin vaahdottaminen ei aina onnistu. Vaahdotus sitoo massaan ilmaa ja tekee kakun rakenteesta ilmavamman. Leivonnassa kannattaa käyttää huoneenlämpöisiä aineksia (rasva, munat), jolloin vaahdotus onnistuu paremmin.
Hei Sofia_Melina, ohjeessa voi ja sokeri vaahdotetaan huoneenlämpöisinä.
Sulatetaanko voi?! HALUSIN VAAN TIETÄÄ ETTÄ EN TEE MITÄÄN VÄÄRIN.. :))
Hyvää tuli! :))
Erittäin hyvin onnistui ja aion vastikään tehdä myös tällä ohjeella suosittelen
Todella hyvin onnistui
Utelias, kyllä kakku päivän tai kaksi säilyy huoneenlämmössäkin, mutta pidempään suosittelen säilyttämään jääkaapissa.
Hei! Odottaako tämä vieraita mieluummin jääkaapissa vai huoneenlämmössä? Totta kai ilmatiiviissä rasiassa :)
Olen matkalla ja halusin leipoa lapsenlapselleni hänen rakastamansa tiikerikakun. Otin tämän ohjeen Netistä, mutta täytyy todeta, että kyllä on tulossa pieni kakku. Kakku on nimittäin uunissa, mutta taikinaa on vuoassa vain alle puolenvälin. Tosin kananmunat ovat täällä suuria, joten katsotaan onko niillä vaikutusta, että kakusta tulisi kookas, jotta me 5 henkeä saisimme siitä kukin reilun palan ja Ella-tyttönen vielä enemmän kun niin kovasti pitää tiikerikakusta.