• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Marianne-tiikerikakku

Marianne-tiikerikakku on monen suosikki. Tässä ohjeessa tumma taikina on maustettu mariannerouheella ja vaalea taikina sitruunankuorella. Resepti vain noin 0,20 €/annos*
Marianne-tiikerikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 24 viipaletta
  • yli 60 min
  • 149 kcal / annos (40g)

Ainekset

n. 24 viipaletta

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Ota taikinasta vajaa puolet erilleen toiseen kulhoon. Lisää suurempaan taikinaan sitruunan raastettu kuori. Sekoita pienempään taikinaan kaakaojauhe siivilän läpi ja karamellirouhe.
  3. Lusikoi noin puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Lisää tumma taikina. Lisää loput vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla, jotta raidat sekoittuvat hiukan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 55 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 149 kcal624 kJ
  • Proteiinia2,31 g
  • Hiilihydraatteja17,5 g
  • Rasvaa7,71 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 51 arvostelua